Ruud verlaat Utopia samen met Bender. ~ Utopia Gekte

12/31/2016

Ruud verlaat Utopia samen met Bender.

Gelukkig nieuwjaar.

Het duurt niet lang meer tot Ruud geen inwoner van Utopia meer is. Hij gaat zo vertrekken en dat doet hij niet alleen. Boer Klaver is inmiddels met een grote trailer het terrein op komen rijden. Nadat Ruud afscheid heeft genomen van alle dieren lokt hij Bender de trailer in met wat bix. Het kost hem niet veel moeite om Bender in de grote trailer te lokken en daarna gaat de achterkant dicht. Verschillende bewoners komen afscheid nemen van Bender. De een wat emotioneler dan de ander. Rowena heeft wat tranen gelaten en ook Romy is er sipjes van. Gelukkig gaat Bender niet naar de slachterij nu het een geliefde en bekende stier is. Hij krijgt een mooi plekje bij de boer. En Ruud zegt contact te houden, maar hoe of wat gaan ze allemaal achter de schermen regelen.

In de loods geeft Ruud aan geen 'zoetsappig' afscheid te willen, dat komt volgens hem allemaal wel goed. Ook zegt hij het voer voor Bender te kunnen betalen. ''Dat komt allemaal wel goed'', zegt hij. Over een paar minuten zijn Ruud en Bender uit Utopia vertrokken. Ze zijn nu op weg naar de poort, waar ze emotioneel afscheid van elkaar nemen. Op naar weer een nieuw leven en een nieuw avontuur. Een bijzondere start van een nieuw jaar. Wat dat betreft is het een mooie timing. En nu kan ik gelijk van de gelegenheid gebruik maken om jou een gelukkig nieuwjaar te wensen. Jij, als lezer en/of reageerder van Utopia Gekte. De inwoners van Utopia, die al hun privacy weggeven om iets te betekenen. De harde werkers achter de schermen bij Utopia waar veel op wordt gemopperd, maar die bergen verzetten om 24/7 vermakende televisie te maken. Iedereen wens ik een gelukkig en gezond nieuw jaar. Op naar 2017!

Mijn wens is dat polarisatie van de samenleving in 2017 niet nog verder de verkeerde kant uit gaat. We zijn allemaal mens, waar ook ter wereld. En samen moeten we er het beste van maken. Wees lief voor een ander. Er zijn nog 13 kinderen op Dorcas die een sponsorouder zoeken. En ook nog 55 opa's en oma's. Zelf sponsor ik al een tijd één kind en één oma. Wellicht kan jij ook op deze manier iets voor een ander betekenen. Of zoek iets anders dat beter bij jou past. Maar vergeet ook jezelf niet, want dat is minstens net zo belangrijk. 

Door middel van sponsoring kun je heel concreet een kind in Oost-Europa of Afrika helpen. Periodiek maak je via Dorcas een bedrag over aan lokale partners van Dorcas, die daarmee voor je sponsorkind zorgen. Dit zijn bijvoorbeeld scholen, weeshuizen, gezondheidsklinieken en centra voor sport en spel. Als een kind speciale aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld in de vorm van bijscholing, opvang of medicijnen, dan maakt je donatie de aanschaf daarvan mogelijk. Omdat ouders en verzorgers de kinderen het beste kennen, betrekken we hen op allerlei manieren bij onze Adopt a child-projecten.
Je sponsorkind krijgt de zorg die een kind nodig heeft. Kortom, sponsor een kind en bied:

  • School
  • Gezond eten en drinken
  • Kleding en schoenen
  • Medische zorg
  • Psychosociale begeleiding van het kind en de ouders/verzorgers
Sponsor een oma of opa uit het Adopt a granny-programma van Dorcas en verander het leven van een oudere in Oost-Europa of Afrika. De oma of opa die je sponsort krijgt regelmatig bezoek van een maatschappelijk werker die zijn of haar taal spreekt. Ook krijgt je granny voedsel, kleding, dekens, brandhout of kolen voor verwarming en medische zorg. Je adoptie-oma of -opa kan ook meedoen met sociale activiteiten in de nabije omgeving. Hierdoor voelt hij of zij zich niet meer zo eenzaam.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.