Nieuwe inwoner Rob drukt op de toeter. ~ Utopia Gekte

12/31/2016

Nieuwe inwoner Rob drukt op de toeter.

Welkom Rob.

Ruud is net vertrokken en de toeter gaat weer. Het is Rob, de geheimzinnige gast die al enkele dagen in de B&B verblijft. De tranen zijn nog niet gedroogd of iedereen moet weer op de banken plaatsnemen. Ook in Utopia gaat het leven soms sneller door dan je zou willen. Rob is nog steeds de rust zelve en zet op zijn gemak een bakje koffie. Met de koffie en een kladblok loopt hij naar de groep toe.

''Leuk. Beste inwoners. Utopianen. Ik verblijf al een aantal dagen in de B&B. Bedankt Karin en Jacco. Er is veel over mij gespeculeerd de afgelopen dagen. Secret millionair. Positiviteitsgoeroe. Gedragswetenschapper. Dakloze. Undercover recherche. Iemand van de belastingdienst. Het wordt steeds mooier hé. Of nog gekker. Zelfs de Kerstman. Maar jongens, ik zal jullie uit je lijden verlossen. Ik ben Rob. Echt Rob. 46 jaar oud en nu woon ik hier, in Utopia. Ik ben vanaf nu een Utopiaan. Maar ik heb het idee dat jullie meer van mij willen weten. Ik ben 18 jaar lang succesvol geweest in de financiële sector. Ik heb geen geldzorgen. En kan uitsluitend doen wat ik leuk vind of nodig acht. En ik denk dat jullie mij wel kunnen gebruiken. Ik heb jullie ontwikkelingen de afgelopen jaren gevolgd en denk dat het beter kan. Jullie hebben allemaal een eigen doel of ambitie en het woord 'ik' is het meest gebruikte woord in deze hele loods. Misschien is het wel een stopwoordje. 15 pioniers. Of 15 directieleden in een ongezonde BV. Tsja... Ik wil dat, ik wil dit, ik heb geld nodig. Waarvan? Hoe? Hoe dan? Jongens, jullie wonen niet meer thuis bij je moeder. Je zit in Utopia. Toch? Mooi. Sterker nog, dit is de plek waar jullie elkaar en anderen moeten inspireren en motiveren. Jullie zijn uitverkorenen. Je zit in Utopia. Geef deze bijzondere plek glans''.

Hij vervolgt zijn verhaal. ''In plaats van een voorbeeldfunctie te geven beginnen jullie liever aan zaken die jullie niet afmaken. Focus op dingen die goed gaan. Stort je op uitbreidingen. Samenwerkingen. Maar Rob, leuk, maar wat zijn jouw doelen dan. Wat is je ambitie hier? Dan kan ik veel leuke dingen opnoemen. Utopia wil ik samen met jullie gezond maken. Niet meer terug naar de basis. Dat is afbraak. We moeten naar een hoger level. Succesvol zijn. En vooral worden. Als er een samenhang is en medewerking is er veel meer mogelijk. Allen één. Geld moet geen drijfveer zijn om succesvol te zijn. Succes betekent samenwerking, inzet, voor elkaar door het vuur kunnen en willen gaan. Structuur, is belangrijk. Ruimte maken om leuke dingen te doen. Daardoor kan je leuke dingen doen. Een ton op de bank is mooi meegenomen. Wie gaat met mij mee?''

Enkele bewoners juichen, maar niet iedereen lijkt nu nog gecharmeerd te zijn van Rob. Hij hoopt dat iedereen mee stapt in zijn trein. Niet meer bankhangen. Geen nihilisme. Maar stemmen voor energie en passie. ''Mijn naam is Rob. En ik ben een Utopiaan!''
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.