Liveblog: Utopiaan van het jaar verkiezing 2016! ~ Utopia Gekte

12/30/2016

Liveblog: Utopiaan van het jaar verkiezing 2016!

Wie is de Utopiaan van het jaar?

Een hele goedemorgen en welkom vrijdag de 30e in plaats van vrijdag de 13e. Een dag die daarom veel goeds beloofd, zo op het eerste gezicht. Vandaag zullen de Utopianen hun positieve stemmen bekend gaan maken. Alle 15 pioniers krijgen 3 stemmen om weg te geven. Allemaal op één persoon, of een beetje verdelen. Alles mag. Daarnaast delen de paspoorthouders 5 stemmen uit. En last but not least komen er maar liefst 50 stemmen van de SMS'ende televisiekijkers. In totaal worden er dus 100 stemmen verdeeld en de Utopiaan met de meeste stemmen... Die mag zichzelf tot in de oneindigheid Utopiaan van het jaar 2016 noemen! Een titel waar veel bewoners al maanden of soms zelfs langer dan een jaar voor strijden. Dag in, dag uit zetten zij zich in om persoonlijke groei door te maken of het leven van hun medebewoners - en een beetje van zichzelf - financieel gemakkelijker te maken. Vandaag is dé dag om beloond te worden voor het harde werken. Al zal niet iedereen zich in de uitslag kunnen vinden. Wat er ook gaat gebeuren, het beloofd een spannende strijd te gaan worden. Met veel tranen van geluk, maar ook verdriet. Houdt U zich goed vast aan uw mobiel, smartphone of desktop. Want in dit liveblog stromen later vandaag alle stemmen binnen. En voor we het weten is de winnaar of winnares bekend.

Dit bericht krijgt updates tot de winnaar of winnares bekend is. Vergeet niet om de pagina regelmatig te vernieuwen, zo mis je geen enkele update. Ander nieuws verschijnt gewoon op de website in nieuwe berichten. Er is nog geen tijdstip bekend waarop de nominaties plaats zullen vinden. Klets en speculeer ondertussen alvast gezellig mee in de reacties. Wie moet wat jou betreft Utopiaan van het jaar 2016 worden? 

- Voorpret en spanningen - 

08:01. Karin en Rob praten kort over de verkiezing. Karin laat weten dat ze vanmiddag gaan stemmen. Maar dat niemand nog weet hoe laat precies.

08:32. Jessie en Billy zijn wakker. En ook zij hebben het over de UVHJ verkiezing.

09:52. Zo goed als iedereen is wakker. En de dames maken een heel spektakel van het omkleden en optutten. Heb je even tijd? Meld je dan ook aan als lid bij onze besloten Facebook groep, volg ons op Twitter of like onze Facebook pagina.

11:08. De lijnen zijn enige tijd gesloten en de kijkers kunnen niet meer stemmen. De uitslag komt langzaam dichterbij. In de loods loopt de spanning al enigszins op. Ruud is boos omdat Billy vermoedelijk geen stem meer aan hem gaat geven. Ze zou zijn 'gemanipuleerd' door Jessie. In de woonkamer zijn Romy en Ramona in gesprek over de verkiezing. Ramona denkt dat zij even hoog als Gina eindigt, of net iets lager.

11:40. Er zijn flink wat speculaties gaande binnen de poorten van Utopia. Maar eigenlijk weet niemand zeker wie er gaat winnen. Hopelijk gaat de verkiezing snel beginnen. Wij zijn er helemaal klaar voor! Billy is ondertussen al bezig met de verkiezing van volgend jaar.

12:40. De verkiezing is nog niet begonnen. Veel nieuws is er verder ook niet. Behalve dat Jessie en Rowena een ruzie hebben. En Billy en Ruud ook. Jessie heeft ruzie met Rowena omdat hij verkondigde dat al het geld naar een videoclip van Rowena gaat als Ruud gaat winnen. Volgens Rowena heeft ze niet eens de ambitie om nog een videoclip of album op te nemen. En Ruud heeft natuurlijk wat strubbelingen met Billy omdat zij geen stem meer aan Ruud gaat geven. Genoeg ingrediënten voor knallende ruzies na de uitslag. Ongeacht wie er gaat winnen, er gaat vuurwerk komen ook al is het nog geen 31 december. 

13:10. Jessie haalt de trofee uit de boot. Rianne heeft deze gemaakt voor de winnaar van de UVHJ verkiezing die nu echt bijna gaat beginnen. ''Ja ja... Ik ben bang dat jij vandaag eindigt in de kast van Bas'', zegt Jessie hardop. Inmiddels loopt hij richting de loods met de bokaal. De bewoners doen een accuwissel. Het moment van het jaar gaat bijna van start. 

- Begin nominaties - 

13:25. De Utopiaan van het jaar verkiezing 2016 is eindelijk van start gegaan! De dames zitten netjes op een rij op de banken. En de heren staan daar weer achter op een rij. Op één heer na en dat is Rob. Hij zit vlakbij de inwoners op een lekkere stoel. Hij zit op de eerste rang en mag alles van dichtbij meemaken. Ik ben benieuwd of hij nog met een verrassende wending gaat komen of dat hij braaf blijft zitten en niks komt melden.

13:27. Victoria neemt de presentatie op zich: ''Het moment van de waarheid! Ja! Zijn we er allemaal? Vijftien inwoners. Ja. Voordat we gaan beginnen met de presentatie ga ik eerst de aftrap geven aan Jessie''. Hij neemt het woord over en legt uit dat ze lang in een crisis hebben gezeten, maar daar ook weer uit zijn gekomen. Dat moet een les voor ze zijn voor volgend jaar. De prijzenpot is ook het startkapitaal voor volgend jaar. De winnaar vandaag wint 15.941 euro. Wat Victoria betreft mogen ze hier wel even stil bij staan want het is niet makkelijk geweest.

13:30. Victoria: ''Ja het is zo ver. En ik heb briefjes meegenomen om niks over te slaan. En alles te vertellen wat van belang is van het afgelopen jaar. Vandaag horen we wie de verkiezing gaat winnen. Er zijn veel campagnes gevoerd. Mensen zijn voor zichzelf opgestaan. En voor een ander. En te strijden, met maar één doel. Het antwoord op de vraag: Wie wordt Utopiaan van het jaar 2016? Vorig jaar rond deze tijd was ik net een weekje binnen. Niet wetende wat het zou inhouden in Utopia. En wat het betekent om een echte Utopiaan te zijn. Maar nu bijna 12 maanden verder, heb ik mogen meemaken wat het betekent. En wij weten allemaal dat het niet niks is. We hebben veel meegemaakt en de tijd is gevlogen''. Helaas is de eerste streamlock al snel een feit. Hopelijk blijft het hier bij.

13:34. Victoria vertelt over alle hoogte en dieptepunten uit 2016. Haar hele speech is waarschijnlijk aanstaande maandag te zien in een extra lange aflevering van Utopia op SBS6. Ze gaat door met de verkiezing. Maar ze benadrukt wel, wie er ook wint en wat de uitslag mag zijn, iedereen moet trots zijn op de reis die elk individu heeft gemaakt. Iedereen is waardevol. En niemand hoeft schuld te voelen, wat hij of zij ook stemt. Victoria gaat als eerste haar stemmen bekend maken.

- De stemmen van de bewoners -

 13:36. Victoria legt uit hoeveel ze met elkaar meemaken en dat er zoveel gebeurd is. Ze vind het heel lastig om haar stemmen weg te geven. Ze heeft naar eigen zeggen moeten leren om voor zichzelf te kiezen. En met haar stemmen wilt ze laten zien dit te hebben gedaan. In deze groep is er voor haar één persoon waardoor ze niet gaat verdelen. Vanuit haar hart geeft ze alle drie haar stemmen aan Gina. Omdat ze dankbaar is voor alles wat Gina heeft gedaan voor Victoria.

13:37. Billy is aan de beurt. ''Hier sta ik dan. Mijn kans om drie stemmen te geven voor de Utopiaan van het jaar. Ik sta hier weer dankzij Ruud en daar ben ik dankbaar voor. Maar mijn eerste stem gaat naar Ramona. Jouw toekomst is belangrijk voor mij. Ik ben een meisje dat vroeger altijd alles gehad heeft. En dat gun ik jou ook. Daarom krijg jij mijn eerste stem. Ook is er iemand die altijd in mij heeft geloofd. Daar is mijn dankbaarheid ook groot voor. Dus mijn stem gaat ook naar jou Jessie. En dan heb ik er nog één. Mijn visie voor 2017 is verandering, luxe en dat alles mogelijk is. En daarom krijg jij ook mijn laatste stem Jessie. Twee voor Jessie en één voor Ramona''.

13:41. Ook Romy heeft drie stemmen te verdelen. Wat haar betreft veel te weinig. Toch gaat de eerste naar Gina. ''Je hebt het geweldig gedaan hier in die 20 maanden. Je werkt hard voor de BV en bent een voorbeeld voor heel Utopia. Je bent gewoon een toppertje. Mijn tweede stem gaat naar Ruud. Jij hebt je ideaal aan de kant gezet en bent keihard gaan werken toen we in de crisis zaten. En ik denk ook aan Bendertje, ik wil dat hij een goed leven krijgt. En mijn laatste stem gaat naar Ramona. En nu ga ik janken'', zegt ze. En dat doet ze ook. Ze moet even bijkomen. Ze wilt dat Ramona gaat winnen omdat zij dat verdient. Ze heeft zich hard ingezet en laten zien wie ze is. En voor iedereen klaar gestaan. Eigen doelen aan de kant gezet. Romy in laten zien dat ze een sterke vrouw is. ''Je verdient het gewoon, je bent gewoon een toppertje'', snikt Romy.

13:43. Tijd voor Gina. Mooi gekleed in een prachtige zwarte jurk en hoge hakken. Gina heeft gekozen om vol voor Victoria te gaan. Ondanks dat zij zelf aan heeft gegeven geen stemmen te willen krijgen. Dat gaat er bij Gina niet in. Victoria is heel waardevol voor Utopia, zo vind Gina.

13:44. Rowena mag haar stemmen geven. De stream haperde een beetje, waarschijnlijk door de drukte. Dus ik heb de motivatie van Rowena even gemist. Ze stemt natuurlijk op Ruud, haar man, liefde, die altijd voor haar klaar staat. Ze houdt van hem, wat er ook gebeurd. Hij krijgt alle drie de stemmen van Rowena. Ze moet huilen.

13:47. Ramona is aan de beurt. ''Who run the world? Girls!'' Ze noemt op wat alle vrouwen in Utopia doen. Ze hebben het goed gedaan, heel goed. Ramona legt uit als een winnaar hier te staan, of ze deze titel wel of niet krijgt. En ze is 46 kilo afgevallen. Heeft theater over kunnen brengen. En haar moeder is trots. Ze noemt zichzelf Utopiaan van het jaar. En daardoor kan ze makkelijk stemmen. Maar Bas is wat haar betreft ook Utopiaan van het jaar 2016. Hij krijgt een stem. De laatste stem van Ramona gaat naar Ruud. Onduidelijk is wie nou haar eerste stem kreeg, ze noemde er geen naam bij. Misschien van de spanning. Inmiddels weet ik dat haar eerste stem naar Gina is gegaan.

13:51. Dominique gaat voorlezen wat zij op papier heeft gezet. Ik zocht even naar de eerste stem van Ramona die ik heb gemist. Die is naar Gina gegaan. Dominique geeft alle drie haar stemmen aan Bas.

13:53. Karin aan het woord. Zij gaat al haar stemmen aan vrouwen geven. Als ze naar het totaalplaatje kijkt is wat haar betreft de vrouw het sterkere geslacht geweest. Gina krijgt 1 stem en Ramona krijgt de andere 2. Omdat zij veel toevoegt en veel over heeft voor een ander. Daar hecht Karin veel waarde aan.

13:54. Jessie is de eerste man die zijn stemmen mag geven en hij is snel klaar. Hij geeft zijn 3 stemmen aan Boyd.

13:55. Kevin is nu. Hij geeft aan dat de pitches hem aan het denken hebben gezet. Alleen mistte hij Victoria. Ook al vind ze het niet nodig, Kevin benoemd graag dat zij kans had gemaakt om te winnen. Omdat ze altijd klaar staat voor anderen, al is het midden in de nacht. Ze zou ervoor zorgen dat mensen die niet stabiel zijn zichzelf weer herpakken. Toch neemt hij zijn stem voor Victoria dan terug, maar hij wilde even laten weten hoe belangrijk zij is voor iedereen. Daarna begint hij over Gina, die altijd voor de BV klaar staat. Zij krijgt 2 stemmen van Kevin. Wat hem betreft mag zij de titel winnen. Zijn 3e stem gaat wellicht naar Bas omdat hij veel heeft gedaan en gebouwd. En hij mag niet vergeten worden. Maar Ramona is er ook nog. En hij heeft nu nog maar één stem. Deze stem vond hij heel erg lastig. Toch gaat zijn stem naar Ramona. Zij heeft theater in Utopia gebracht en Kevin voelt die passie opkomen. Hij is haar daar dankbaar voor.

13:57. Cemal: ''Cemal, wat ben je dik geworden! Kijk nou toch! Ik kwam binnen als een jong broekie en sinds mijn reis naar Turkije begin ik wat zwaarder te worden. Wat voller. Misschien was dat ook nodig. Om mij van jongen naar man te maken. Maar dat heb ik niet alleen gedaan, maar met jullie allemaal. En ik ben jullie dankbaar....'' streamlock. Wat een schat die Cemal. :-) Even wachten tot het beeld weer terug komt... Daar is knappe Cemal weer. Hij gaat iedereen af om iets persoonlijks te vertellen dus zijn stemmen zijn nog niet bekend. Gina, Ramona en Bas krijgen een stem van Cemal.

14:07. Cemal was heel lang aan het woord. En nu is het Jacco zijn beurt. Zijn eerste stem gaat naar Gina de 'God mother' van Utopia. Ramona en Bas krijgen ook beide een stem.

14:08. Tijd voor de stemmen van Bas. Bijna 20 maanden in Utopia. En hij heeft veel van zichzelf laten zien, naar eigen zeggen. Zijn eerste stem gaat naar Ramona. Een sterke vrouw en ze hebben veel meegemaakt. Door naar Dominique. Bas weet niet of hij zo blij was geweest in Utopia zonder haar. Ook zij krijgt een stem. Zijn derde en laatste stem gaat naar Victoria.

14:10. Boyd krijgt het woord. Hij vertelt er nog maar kort te zijn.  Hij wilde zijn stemmen verdelen tussen Bas en Jessie. Boyd dacht al dat Bas zijn stemmen wellicht niet nodig zou hebben. Daarom geeft hij alle 3 de stemmen aan Jessie. Zij staan samen op één lijn voor 2017.

14:11. Ruud, voor de tweede keer in Utopia. En hij heeft er meer vrienden aan overgehouden dan in het eerste jaar. Hij bedankt verschillende bewoners waaronder Victoria, Ramona, Bas en anderen. Hij geeft 2 stemmen aan Rowena. Hij houdt heel veel van haar en zij maakt Utopia plezierig. Zijn 3e stem is voor Ramona, ook al kon hij haar in het begin echt niet uitstaan.

- Voorlopige tussenstand -

Ik kan een kleine fout gemaakt hebben, maar dit is volgens mij de voorlopige tussenstand. Alle bewoners hebben gestemd. Nu is het wachten op de 5 paspoortstemmen en de 50 stemmen van de televisiekijkers.

Gina 10
Ramona 9
Bas 6
Jessie 5
Ruud 5
Victoria 4
Boyd 3
Rowena 2.
Dominique 1

- Stemmen paspoorthouders - 

14:15. We gaan zo meteen verder. Victoria haalt snel de stemmen van de paspoorthouders op bij de brievenbus aan de poort. De bewoners gaan niet eerst roken of pauze houden.Volgens Ruud is het irritant voor de livestreamers als ze eerst nog gaan roken tussendoor.

14:18. Victoria is terug in de loods na een koude wandeling naar de poort. Ze heeft een aantal grote enveloppen in haar hand. En ze benadrukt hoe spannend het is. De winnaar komt snel dichterbij. Ze deelt eerst de stemmen van de paspoorthouders uit in willekeurige volgorde. Jessie, Boyd, Ramona, Bas en Gina krijgen allemaal één stem van de paspoorthouders.

Gina 11
Ramona10
Bas7
Jessie6
Ruud 5
Victoria 4
Boyd 4
Rowena 2.
Dominique 1

- De 50 SMS stemmen -

14:21. De bewoners besluiten een pauze te houden. Ramona trekt het niet meer van de spanning en moet huilen. Huilen van geluk en dankbaarheid. We komen zo terug met de laatste stemmen. Blijf vernieuwen!

14:26. Enkele bewoners komen alweer naar binnen. Ramona krijgt wat oppeppers van haar medebewoners. Ze kan haar tranen niet meer bedwingen nu de overwinning zo dichtbij is. Maar Gina staat voor nu nog bovenaan. De stemmen van de televisiekijkers kunnen alles nog veranderen. Bas is erg teleurgesteld in Boyd zijn stemmen.

14:31. De pauze kan nog enkele minuten duren. Dus neem gerust een plaspauze... Of koffie/thee pauze. :-)

14:36. Victoria is bij de poort en pakt de laatste envelop. Daarin zitten de 50 stemmen van de televisiekijkers die hebben gesms't. Deze stemmen gaan bijna bekend worden gemaakt... En dan weten we eindelijk wie gewonnen heeft.

14:40.  Victoria gaat de stemmen bekend maken. Ze vind het onwijs spannend en heeft Jessie gevraagd om mee te helpen met tellen van de stemmen.

Kevin: 0,05 stem
Romy: 0,2 stem
Billy: 0,2 stem
Rowena: 0,3 stem
Karin: 0,45 stem
Dominique: 0,75 stem
Jacco: 0,9 stem
Cemal: 0,95 stem
Victoria: 1,1 stem
Ramona: 2 stemmen
Ruud: 3,3 stemmen
Boyd: 4,65 stemmen
Jessie: 8,25 stemmen

14:45. Het gaat tussen Bas en Gina. 10,35 stemmen zijn voor Gina. De rest is voor Bas, 16,55 stemmen.

- De winnaar is.... - 

Bas is de Utopiaan van het jaar 2016. De televisiekijkers hebben het meest op hem gestemd. Van harte gefeliciteerd! ''Het is je gegund'', laat Gina weten.  
Copyright: De getalenteerde stagiaire van UtopiaTV/Talpa.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.