Bas mag grote geldbedragen weggeven aan medebewoners. ~ Utopia Gekte

12/31/2016

Bas mag grote geldbedragen weggeven aan medebewoners.

Wie krijgt welke envelop?

Ook vandaag blijken er weer spannende verrassingen te gebeuren. Rond half 12 blijkt namelijk dat er een koffertje bij de poort staat. En aan Utopiaan van het jaar 2016 Bas de eer om dat koffertje op te halen. Eenmaal binnen drukt hij op de toeter en komt de groep bij elkaar. Al snel wordt duidelijk dat Bas vooralsnog niemand naar huis hoeft te sturen. Sterker nog, hij mag juist iets moois doen. Namelijk de Oprah Winfrey van Utopia spelen! Nadat Bas de brief heeft voorgelezen blijkt dat hij 3 enveloppen mag uitdelen. 1 envelop met 5000 euro. 1 envelop met 2500 euro. En nog 1 laatste envelop met 1000 euro.

Er zitten wel wat regels aan verbonden, want Utopia is wat wetten en regels betreft nog erger dan de Nederlandse politiek. De bedragen mogen niet voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Alleen voor persoonlijk gewin. Dus stel dat Gina voor 5000 euro wilt gaan shoppen voor zichzelf, dan kan zij dit aangeven bij Bas. De hele groep heeft wat bedenktijd zodat iedereen die meedoet een pitch kan geven. Aan de hand daarvan zal Bas uiteindelijk de enveloppen verdelen aan drie gelukkigen. Hij houdt natuurlijk ook in zijn achterhoofd wie wel en niet op hem hebben gestemd gisteren.

De bewoners zijn al enige tijd druk met nadenken. En bij de een gaat dat wat beter dan bij de ander. Billy dacht er bijvoorbeeld aan om het voor Billy Jeans te gebruiken. Of om een inloopkast voor alle meiden aan te schaffen. Maar dat mag dus allemaal niet. Uiteindelijk besluit ze om maar helemaal niet mee te doen omdat ze toch niet op Bas heeft gestemd. Of ze echt niet meedoet is nog maar de vraag.

Buiten is Ruud ondertussen emotioneel afscheid aan het nemen van de dieren. Hij gaat Utopia zo meteen verlaten. Hij had 5000 euro goed kunnen gebruiken, maar die kans is nu aan hem voorbij gegaan.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.