Utopia bewoners alweer bijna uit de crisis. ~ Utopia Gekte

11/03/2016

Utopia bewoners alweer bijna uit de crisis.

Geen scheetjes meer.

Met de aankomende Live in de Loods én de altijd succesvolle markt zijn de bewoners binnen een week misschien weer uit de crisis. Uit het centraal - die zojuist is afgerond - blijkt dat de bewoners nog 'maar' €8200,- in de min staan. En de markt staat er om bekend zulke hoge bedragen op te brengen. Hoewel ze dus bijna in de plus staan gaan ze absoluut niet achterover hangen. Het referendum voor een 40-urige werkweek zal hoogstwaarschijnlijk ingevoerd worden. En dat is wat de meeste bewoners ook willen. Ze blikken met positieve gevoelens terug op de eerste officiële werkdag van gisteren. Het zou het groepsgevoel alleen maar ten goede komen. Het enige minpunt is dat ze maar moeilijk thuiswerk kunnen vinden. Niet alleen vanwege het beperkte aanbod en de situatie waar ze in zitten. Maar ook bijvoorbeeld de reclame code commissie ofzo. En Ruud blijft zich opstandig opstellen. Hij voelt zich helemaal de man nu zijn BENDR. truien geld opleveren voor de BV. Hij haat het echter dat 'al zijn verdiensten' naar de Utopiaan van het jaar gaan. Onder andere Billy is het niet met Ruud zijn denkwijze eens. Zonder investeringen van zijn medebewoners had hij ook nooit de BENDR. truien kunnen verkopen.

Tijdens het centraal zijn ook andere belangrijke onderwerpen besproken. Denk aan het goudklompje van Jessie, waar gisteren de hele dag chaos en drama om was in het beloofde land. Jessie verkoopt zijn goudklompje - wat privé bezit is - met 200 euro winst. En die winst had hij graag zelf willen houden. Uiteindelijk besluit hij door alle ophef om dit niet te doen in het belang van de BV en de groep. In het centraal spreken ze af om het voortaan te melden wanneer je privé bezit verkoopt. En dan ook te laten weten of je de winst zelf houdt of niet. Transparantie staat voorop, zo besluiten de inwoners.

Naast zakelijke onderwerpen zijn er ook dingen in het leven die er wél toe doen. Helaas betreft het hier een droevige gebeurtenis. Cemal ziet graag dat de bewoners vanavond een korte stille tocht houden in Utopia. Dit om een laatste eer te bewijzen aan zijn overleden zusje in Turkije. Alle Utopianen doen hier natuurlijk aan mee.

Hilariteit is er gelukkig ook nog. Uitgerekend Billy begint over de representativiteit van Utopia. Ze vind dat de bewoners er wat netter uit moeten zien tijdens de werkdagen. De vele boeren en scheetjes kunnen ook écht niet meer. Ze hoopt dat op deze manier meer partijen met de Utopianen willen samenwerken. Ik moet meteen terugdenken aan Ruud in de allereerste maand van het bestaan van Utopia. Toen liet hij nog graag een scheetje tegen een kaars. Billy zelf was toentertijd ook nooit vies van allerlei viezigheden met Ruud waarvan ik de details niet meer zal herhalen. Kunnen mensen veranderen? We gaan het zien. Ze lijkt de laatste tijd wel erg serieus te zijn met haar taken voor de BV. Ook Rowena is naar eigen zeggen veranderd. Ze deelt de groep mee dat ze weer helemaal de oude is. Haar vele huilbuien zijn daarom wellicht voorgoed verleden tijd.

Tot zo ver het centraal van deze ochtend. Laten we ook nog even terug gaan naar de afgelopen nacht en deze ochtend. Allereerst is Kevin vandaag jarig, van harte gefeliciteerd! De groep deed gezellig een drankje met de jarige Kevin, hartstikke gezellig. Er zijn verder geen gekke dingen gebeurd vannacht. De volgende ochtend was Kevin als eerste wakker. Hij moest nog ruim een uur wachten voordat hij na 8 uur 's ochtends zijn verjaardagspost kreeg van Karin. Zijn dag kan dus niet meer stuk! Hij kreeg zelfs een kaart van een goede oude vriend die hij al een jaar niet meer had gesproken, dat deed hem wel wat.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.