Liveblog: Uitslag referendum 40-urige werkweek! ~ Utopia Gekte

11/04/2016

Liveblog: Uitslag referendum 40-urige werkweek!

Utopia bewoners aan het werk?

Het is bijna tijd voor dé uitslag waar we allen massaal op wachten. De uitslag van het referendum. Maar Karin en Ramona hebben hele andere dingen in hun hoofd zitten. Zij zijn momenteel in extase over de enige echte Utopia Dinner Show. Ramona laat Karin weten dat ze vandaag even gaan zitten om dat evenement flink te promoten. Ditmaal moet het een échte Dinner Show worden zoals het hoort. En daarnaast is Karin ook door het dolle heen omdat zij morgen haar dochter weer gaat zien in Utopia.

De andere bewoners zijn vooral nog bezig met opmaken, wakker worden en ontbijten in de woonkamer. Een enkeling zit achter de computer en de rest zal wel aan het roken zijn. We wachten geduldig op de uitslag die volgens de laatste planning om 11:00 bekend moet worden gemaakt. Het gesprek in de woonkamer op dit moment? Chinese televisie programma's. Rianne vertelt over een programma waarbij Chinese deelnemers als eerste tot een eeuhhhh.... Oorgasme... Moeten komen. In de keuken heeft Gina het wél over het referendum. Zij denkt dat meer dan 70% van de stemmers voor het referendum is. ''We gaan het zien'', zegt Karin nuchter. Gina laat weten erg benieuwd te zijn. Nou, wij ook, dus kom maar door met de uitslag!

11:00. De tijd is aangebroken voor de uitslag van het referendum. Maar Utopia zou Utopia niet zijn als ze de spanning er nog wat langer in houden. Dominique is ook nog druk. Zij staat al enige tijd voor de spiegel met een pincet elke wimper in positie te brengen.

11:08. Nog geen uitslag nabij. Maar is het wel zo spannend? Op alle online polls stemt een ruime meerderheid vóór het referendum. Hier op Utopia Gekte maar liefst 90% van de 2457 stemmers. Hoe betrouwbaar onze poll is zal snel blijken...

11:11. ''Weet je hoe laat het is want ik wil echt beginnen met het referendum'', laat Romy weten in de woonkamer. De andere bewoners wachten ook op de brief met de uitslag.

11:22. Referendum? Justin Bieber is veel belangrijker! De Utopia bewoners praten lyrisch over Justin Bieber. De dames soppen weg op de bank. Ruud vind het maar niks, hij heeft weinig goede woorden over voor Justin Bieber. Kevin kan wel goed mee kletsen met de dames over Justin Bieber. Hij is niet alleen heel talentvol, maar ook nog eens hartstikke sportief.

11:25. Terwijl bewoners over Justin aan het kletsen waren is de envelop met de uitslag inmiddels ook gearriveerd in de loods. Het gaat elk moment beginnen.

11:29. Oh, grapje. Gina en Victoria lopen nu naar de poort toe om de envelop op te halen. Onderweg praten ze over hoe nuttig de 40-urige werkdag tot nu toe al is geweest voor Utopia.

De uitslag!

Het moment is daar. De envelop is in het bezit van Gina en Victoria. Alle bewoners zitten op de banken. ''Vandaag hebben we de uitslag. Gaat een 40-urige werkweek door in Utopia? We gaan het zien. Beste Gina, hierbij de uitslag van het door jou aangevraagde referendum. Let op, deze uitslag is bindend en moet serieus uitgevoerd worden. Op de vraag heeft de kijker als volgt gestemd: Ja, 81,3% stemt voor het referendum. Nee, 18,7%. Oftewel, de kijker wil dat jullie 40 uur per week gaan werken'', leest Gina voor. De groep juicht en applaudisseert.

De groep gaat vandaag al direct beginnen met de 40-urige werkweek. De lunch van half 1 tot half 2 blijft staan, ze houden zich vanaf nu gewoon aan het schema die ze hebben gemaakt. Victoria en Gina zijn beide zeer tevreden met deze uitslag. Gina hoopt wel dat ze blijven werken wanneer ze in de plus staan. Ze hoopt een buffer van €10.000,- aan te kunnen houden vanaf het nieuwe jaar. Zo kunnen ze ook persoonlijke dromen en doelen verwezenlijken. 

Dit bericht krijgt nog updates tot de uitslag van het referendum bekend is gemaakt. Vernieuw de pagina regelmatig of klets gezellig mee in de reacties.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.