Jessie zoekt een andere slaapplaats ~ Utopia Gekte

11/10/2016

Jessie zoekt een andere slaapplaats

Hij voelt zich nergens welkom

Om half één zien we Jessie op zoek gaan naar een andere slaapplek. Er is al heel lang gedoe tussen hem en Billy, maar zelfs nu het over is tussen die twee blijven er elke keer ruzies ontstaan. Jessie wil de slaapkamer dus uit en de vide op met zijn hele hebben en houden. Zijn spullen moeten gewoon die kamer uit, maar volgens Rianne is er op de vide geen ruimte voor nog een kast en haar eigen bed weer opschuiven ziet ze ook niet zitten. Daarnaast dacht ze dat Jessie een boot ging kopen om in te slapen. Volgens Jessie komt die er ook, alleen duurt dat nog even dus zoekt hij nu tijdelijk een andere slaapplek. Jessie wil dus voor korte termijn zijn bed naar de vide. Rianne raad Jessie aan om dan met Victoria te gaan overleggen of de safe zone tijdelijk weg mag, zij gaat in ieder geval niet haar bed weer verplaatsen. Ook zou Jessie met Kevin van plek kunnen verwisselen, maar dat wil Jessie niet. Hij wil gewoon de hele kamer uit. Rianne vraagt hoe lang het dan gaat duren voor hij toch weer terug de slaapkamer van Billy in wil, maar dat gaat volgens Jessie niet gebeuren. Hij zoekt een tijdelijke slaapplek tot hij uiteindelijk zijn boot heeft en de boot in kan. ''Ik ga gewoon met Vickie overleggen en dan gaat mijn bed gewoon naar boven. Het is niet anders. Het is voor mijn mentale welzijn''. Rianne moet lachen om die uitspraak. Cemal is de volgende persoon die aangesproken word door Jessie. Jessie vraagt zich namelijk af of Cemal en Romy niet met hem van slaapkamer en slaapplek willen ruilen. ''Had je nou maar de groene kamer niet verlaten. [...] Ik ga alleen de paarse slaapkamer in als er geen opslagplaats meer is voor mensen'', aldus Cemal.

Jessie besluit dus maar door te lopen naar Victoria die achter de computer zit. Als hij haar om hulp vraagt lacht ze hem hard uit. ''Nu krijg ik deze''. Jessie legt uit dat hij moet verhuizen van zichzelf voor zijn gezondheid die hem heeft aangesproken. ''Je moet niet meer in die kamer zijn''. Volgens Jessie is het maar een tijdelijke oplossing tot hij een slaapplek heeft buiten de loods. ''Waar kan ik op de vide gaan liggen?'' Victoria wist dat deze vraag zou gaan komen. Ze vraagt wat de andere vide mensen hebben gezegd waar hij deze vraag ook al aan gesteld heeft. ''Gina wilde douchen en Ramona zei 'het komt wel goed'', aldus Jessie. Volgens Victoria was het plan dat Ramona met Jessie van slaapplek zou ruilen en ondanks dat Jessie daar nog voor openstaat is Ramona opeens weer van mening veranderd. Zij ziet dat opeens niet meer zitten. Victoria zegt er lang over te hebben gedaan om haar plek op de vide weer terug te krijgen. Normaal zegt ze met veel liefde ''ja prima'', maar nu twijfelt ze omdat het maar tijdelijk is. ''Nu moet je vluchten omdat het even lastig is twee weken. [...] Wat mij betreft prima, maar ik doe het niet met veel plezier''.

''Kan de safe zone niet naar de paarse slaapkamer'', vraagt Jessie zichzelf af. Maar dat is volgens Victoria geen optie. ''In de paarse slaapkamer hangt er ook een hele negatieve sfeer'', laat Jessie weten. ''Als jij naar de vide komt dan daar ook'', aldus Victoria. Jessie moet er om lachen. ''Zeg je dat ik mensen heel veel plezier ontneem als ik naar de vide kom'', vraagt Jessie zich af. ''In ieder geval mij'', antwoord Victoria. Ze is er niet blij mee, maar als er geen andere oplossing is, wie is zij dan om er nee tegen te zeggen. Victoria is bereid het te doen, maar ze wenst Jessie veel succes om het met de andere meiden te bespreken want zij gaat dat niet doen. ''Als het echt heel belangrijk voor je is zal ik echt nooit nee zeggen, maar als het all part of the show is, zeg ik nee''. Jessie draait zich vervolgens om naar Romy die ook achter een computer zit. ''Dan heb ik nog een optie en die zit ook naast me''. Victoria lacht. Jessie laat weten de paarse slaapkamer uit te willen en vraagt nu dus Romy om hulp. ''Wil jij samen met Cemal, en dit is een once in a lifetime opportunity. [...] Dan help ik jullie je bed te tillen naar de paarse kamer'', probeert Jessie het leuk te brengen. Romy benadrukt dat de paarse kamer een opslagplaats is. Er staat een kast van Ruud en een kast van Dominique, want die gaat haar spullen ook niet weer verhuizen. Romy weet er nog niet echt een antwoord op te geven. Ze weet wel dat Cemal een week geleden zei dat hij naar de paarse kamer wilde omdat het daar rustig is, maar het is inmiddels bij hun ook rustig. Romy zou het prima vinden, als ze maar wel chill slaapt. Er staan verschillende kasten en het moet wel allemaal passen. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet in een rommelige krappe kamer slaapt. Als hun daar heen gaan zou Ruud zijn kast weg moeten om ruimte te creëren. Jacco laat weten dat Jessie ook bij hem in bed mag komen slapen, want Jacco krijgt binnenkort een heel groot nieuw bed. Maar of Jessie dat ook ziet zitten. Romy laat nogmaals weten het goed te vinden om van slaapplek te verwisselen, als Jessie ruimte voor hun maakt in de paarse kamer. Alleen weet ze niet of Cemal het wil. ''Cemal wil het. Ik ga het voor jullie regelen, vanavond slapen jullie in de paarse slaapkamer'', aldus Jessie.

Jessie loopt snel naar Cemal toe. ''Romy wil wel naar de paarse kamer'', begint hij. Maar Cemal is ook duidelijk. ''Ik ga niet in een opslagplaats leven''. Romy komt vervolgens met een ander idee. Als het toch maar tijdelijk is, waarom legt Jessie dan niet tijdelijk zijn bed bij hun in de slaapkamer naast het bed van Karin. Jessie vind dat prima, maar dat wilde Karin niet. Na wat gepush van Jessie zegt Romy het nog eens met Karin te gaan bespreken, maar dan moet Jessie wel mee. Jessie begint opeens dwars te doen en lijkt dat gesprek niet meer af te willen wachten. Hij ziet geen andere mogelijkheid meer dan midden in de loods te gaan slapen. Als Jessie weg loopt zegt Cemal dat hij het wel kan begrijpen dat Jessie de slaapkamer uit wil. Als alles netjes is in die kamer wil Cemal prima verhuizen, maar hij gaat niet in een opslagplaats liggen. ''Jongens ik blijf wel hier want eigenlijk voel ik me nergens welkom. Na de academie ga ik daar liggen onder de fotolijstjes. Het is echt heel erg'', aldus Jessie.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.