Jessie: ''Ik ben gewoon niet welkom'' ~ Utopia Gekte

11/10/2016

Jessie: ''Ik ben gewoon niet welkom''

''Het gaat om mijn mentale welzijn''

We schreven net al dat Jessie druk op zoek is naar een andere slaapplaats om verder uit de buurt te zijn van Billy. Alleen is het hem tot nu toe nog niet gelukt om ook echt een andere plek te vinden. Hij besluit om kwart voor één dus maar even een sigaretje te gaan roken bij het rokersbankje waar Dominique en Bas al zitten te roken. ''Ik kom met geen mogelijkheid die facking paarse kamer uit. Op de vide ben ik niet welkom, in de groene kamer niet. Het is vreselijk!'', laat hij weten. Bas komt met het idee om in de studio te gaan slapen, maar daar vind Jessie het te koud. Romy bespreekt binnen ondertussen toch met Karin of Jessie tijdelijk bij hun in de slaapkamer kan komen slapen. Maar Karin wil dat niet en Romy snapt dat wel, want dan moet Karin haar plekkie weer gaan veranderen. Na het gesprek rent Romy snel naar buiten om Jessie het slechte nieuws te vertellen. ''Jessie, Jes, ik heb nieuws! Ik heb echt mijn best voor je gedaan, maar het is niet gelukt. Ze zegt 'als ik dan weer mijn plekje moet afstaan ga ik liever naar huis'', aldus Romy. ''Dan gaat ze toch. Dat vind ik heel drastisch. [...] Conclusie blijft gewoon dat ik in geen één kamer meer welkom ben'', aldus Jessie. Dominique zegt het een beetje raar te vinden want de loods is van hun allemaal. Dominique bied vervolgens aan dat Jessie vannacht bij hun in de caravan mag slapen, er is niet per se plek, maar dan maken ze wel plek. ''Of ik ga demonstratief op de salontafel liggen'', grapt Jessie. ''Dat zou ik doen'', reageert Dominique. ''Iedereen wil wijken, tenzij het voor mij is. Het gaat om mijn mentale welzijn'', aldus Jessie.

Als Jessie klaar is met roken loopt hij de vide op waar hij Ramona aantreft. Daar moppert hij verder over het niet kunnen vinden van een andere slaapplek. ''De loods is van iedereen, behalve van mij. [...] Karin gaat nog liever naar huis''. Ramona komt vervolgens met de vraag waarom hij zijn bed niet gewoon op de vide zet, maar dat kan niet want dan moet Rianne haar bed verplaatsen en dat wil ze niet. ''Mijn gezondheid staat op het spel hé. [...] Ik ben gewoon niet welkom'', aldus Jessie als hij weer naar beneden loopt. ''Zo zou ik het niet noemen'', roept Ramona hem na. '"Dat is wel hoe het voelt'', aldus Jessie. Dan komt opeens Billy naar Jessie toe om te melden dat zij wel tijdelijk de studio in gaat. ''Dan moet je wel op tijd overdag de kachel aanzetten'', adviseert Jessie. ''Dat komt wel goed. Ik heb twee dekens'', laat Billy weten. ''Vanaf vanavond dan? Dan is het opgelost. Top", reageert Jessie. ''Graag gedaan. Als jij ook een beetje mee gaat werken zou het een stuk makkelijker gaan in plaats van mij heel de tijd te kwetsen'', roept Billy Jessie na als hij weer wegloopt. Jessie draait zich weer om en komt terug de kamer in. ''Ik ben juist een manier aan het zoeken om het makkelijker te maken'', laat hij weten. Maar volgens Billy doet hij het er om. ''Als je niet eens weet wat je doet om me te kwetsen is het nog veel erger''. Maar Jessie denkt dat ze dingen dan misschien verkeerd opvat. ''Je gaat me de code van je kluis geven wat de geboortedatum van je ex is'', roept Billy. Jessie ziet daar het probleem niet van. ''Je weegt zo zwaar aan dingen die niks betekenen. [...]  En we hebben weer een discussie en daar heb ik geen zin in. Ik ga juist de kamer uit voor mijn mentale welzijn'', laat hij weten. Daarmee beëindigd hij het gesprek om direct de kamer weer te verlaten om een ergere ruzie te proberen te voorkomen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.