Een wonder: Utopia bewoners hebben thuiswerk! ~ Utopia Gekte

11/04/2016

Een wonder: Utopia bewoners hebben thuiswerk!

Omstreden thuiswerk.

Zojuist is bekend geworden dat het referendum met een ruime meerderheid is aangenomen. Dat betekent dat er een 40-urige werkweek van start gaat. Voor alle Utopia bewoners. Er was alleen een klein probleempje. Velen hebben gewoon niks te doen daar. Laten we niet vergeten dat Romy van de week nog aan het huilen was puur en alleen omdat ze zich verveelde. Nou, wonderen gebeuren ook in Utopia. Kort na het referendum krijgen de bewoners een mailtje doorgestuurd van de redactie. Er is passend thuiswerk gevonden voor de Utopianen!

Billy en - toevallig ook Romy - ontdekten de mail als eerst in hun inbox. Het gaat om een mail van een thuiswerkbedrijf en ze kunnen werkzaamheden aanbieden. Iets met doosjes vouwen ofzo. Na een telefoontje blijkt dat de benodigde spullen deze middag al worden geleverd. Ruud zelf is er niet positief over. Hij is van mening dat ze werk afpakken van mensen buiten Utopia die het geld wel kunnen gebruiken. Tot deze conclusie kwam hij na een ongelukje. Hij spoot per ongeluk ontharingsspray overal op zijn lichaam in plaats van deodorant. Hij moest dus snel nog een keer onder de douche duiken.

Ruud vind het hele thuiswerk gebeuren maar kansloos. Billy leest de mail ondertussen voor aan de groep in de woonkamer. Het gaat om het lijmen van doosjes. Bij elke 500 doosjes - waar 1 persoon 8 uur over doet - krijgen ze een x bedrag. Dat bedrag wilt Billy niet hardop noemen. Er komt geen enthousiast applaus van de groep. Meerdere bewoners willen meteen lezen om welk bedrag het gaat. Ruud maakt ook zijn standpunt nogmaals duidelijk. ''Ik sta er niet achter. Er zijn mensen thuis die het wel goed kunnen gebruiken. Dat is mijn mening. Verder moeten jullie het zelf weten'', aldus Ruud. Jacco sluit zich bij Ruud aan. Hij begrijpt zijn standpunt. Ramona geeft aan dat het lastig te vinden was, maar ze is wel blij dat ze het gevonden hebben. Victoria gaat zich bijna schuldig voelen. ''Liever eet ik niet dan'', besluit ze. Het thuiswerk is dus ook binnen Utopia erg omstreden. Billy baalt dat ze pas met deze discussie komen wanneer ze eindelijk thuiswerk hebben gevonden. Ruud vind dat ze het geld absoluut niet nodig hebben. Ze verdienen momenteel al genoeg om weer in de plus te komen. Iemand oppert om het werk aan kijkers te geven die daar oren naar hebben, op het moment dat de bewoners zelf het niet meer gaan doen. Ze zouden dit via de courant kunnen regelen.

Hoe denk jij over deze situatie? Moet dit werk inderdaad naar mensen buiten Utopia gaan die het nodig hebben? Of hebben de Utopianen er net zoveel recht op?0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.