Dominique ziet vaste werktijden absoluut niet zitten. ~ Utopia Gekte

11/01/2016

Dominique ziet vaste werktijden absoluut niet zitten.

Jessie bedenkt drastische bezuinigingen.

Geld, geld en nog eens geld. Je zou denken dat een Utopia alleen kan bestaan zonder geld, maar het tegenovergestelde is waar. De bewoners smachten naar geld. Het liefst gooien ze de badkuip vol met briefjes van 500 euro om er de hele dag in te zwemmen. Een overstap maken naar een totaal nieuw Utopia zonder geld komt bij niemand ter sprake. Waar is die goede oude tijd waarin zwerver Rienk dreigde al het geld in de open haard te gooien? Nou, die tijd is nog heel ver weg. Zeker met het aankomende referendum voor een 40-urige werkweek. Victoria raakt er niet over uitgepraat. Zojuist heeft ze het er weer een behoorlijke poos over gehad, ditmaal met Dominique op het rokersbankje.

Dominique plaatst zichzelf in de groep harde werkers. Ze is niet vies van werken. Ze maakt zichzelf graag nuttig. Zowel achter de computer als op het terrein. Waar ze zich echter niet in kan vinden is het voorstel om vaste werktijden in te plannen. Namelijk voor iedereen hetzelfde: Maandag tot en met vrijdag van 's ochtends 9 uur tot 's avonds 6 uur. Zo heeft iedereen dezelfde structuur. Toch vind Dominique dit niet eerlijk richting haarzelf, maar ook naar bijvoorbeeld Bas. Zij werken wel, alleen wanneer zij daar zelf zin in hebben. Dominique slaapt graag wat langer door en kan in de avond beter werken. Volgens Dominique bedenkt Victoria deze oplossing alleen maar omdat ze de mensen die niet werken niet durft aan te spreken. En daar moeten de harde werkers nu de dupe van worden.

Morgen hebben de Utopianen een eerste test werkdag. Ze hopen sneller uit de schulden te komen door onder andere ook thuiswerk te gaan doen. Jessie laat aan Billy echter doorschemeren dat het tijd is voor crisismanagement. Zo gaat hij morgen onder andere voorstellen dat 50% van de rekeningen voor het dierenvoer voortaan uit het dierenfonds wordt betaald. Hij weet zeker dat ze door te bezuinigen op uitgaven sneller uit de crisis komen. En hij denkt tot morgen nog hard na over welke bezuinigingen hij allemaal kan doorvoeren.

In de woonkamer ontstaat er toevallig een gesprek over de dieren. Als het aan Ruud ligt komen er nog meer dieren naar het beloofde land. Hij wil een nieuwe stier/koe als gezelschapspartner voor Bender. En Romy ziet een vriend(innetje) voor pony Sascha wel zitten. 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.