Bas: ''Weet je wat? Leef je uit! Ik heb hier geen zin in'' ~ Utopia Gekte

10/16/2016

Bas: ''Weet je wat? Leef je uit! Ik heb hier geen zin in''

Dominique onderhandelt met Bas

De ochtend van dag 1020 is verder rustig verlopen. Om kwart voor twaalf zien we Romy en Rowena in de stal om daar de boel uit te mesten en de dieren te verzorgen. Gina is op datzelfde moment druk bezig in de keuken met het maken van broodjes en Bas en Dominique zien we sporten in de gym. Jessie doet het wat rustiger aan. Hem zien we om twaalf uur lang uit in bad liggen. Toch is bijna iedereen vandaag wel met iets bezig. Nieuwkomer Kevin zien we een kwartier later bijvoorbeeld de afwas doen en ook Victoria is druk bezig in de keuken. Het is ook al snel duidelijk waarom. We horen Billy in de badkamer aan Ruud en Jessie vertellen dat er om twee uur bezoekers komen voor een high tea. Romy duikt als ze terug is van de koeien onder de douche. Daarna vraagt ze met alleen een handdoek om zich heen of Billy misschien haar BH en legging voor haar wil pakken. Die liggen namelijk nog in de studio. Billy schiet haar meteen te hulp en gaat meteen in de puinzooi in de studio op zoek naar Romy's kleren. Als ze terug de loods in loopt merken we dat Billy ook ergens mee zit. ''Rianne heeft een heel mooi schrijfplekje in het atelier, maar het weerhoud mij ervan om er lekker aan het werk te gaan, maar ik gun het haar zo''. Ze wil er dus wat van zeggen, maar ook eigenlijk niet. ''Het is bedoeld als atelier hé'', laat Rowena weten. En Benjamin benadrukt dat ze ook prima kan schrijven bij/in het Cordwood.

Om half één zijn Bas en Dominique weer klaar met sporten. Ze verplaatsen zich naar het rokersbankje om daar te roken en het een en ander te bespreken. Dominique wil namelijk het een en ander bestellen bij de ''Shoe''. Dat zou dan 130 euro gaan kosten inclusief 30 euro verzendkosten. Dominique vraagt toestemming aan Bas, maar volgens Bas hebben ze daar niet genoeg geld meer voor. Ze hebben nog een hele hoop, maar moeten ook nog allemaal andere dingen betalen. Dominique vraagt of Bas niet ook wat wil bestellen zodat ze de verzendkosten kunnen delen, maar Bas vind dat zonde van zijn geld. Hij heeft net bezoek gehad en die hebben al allemaal kleding voor hem meegenomen. En Dominique heeft ook pas een hele lading kleding gehad. ''Maar ik ben een vrouw'', aldus Dominique. Bas vind het toch zonde van zijn geld als hij kleding koopt. ''Maar toch niet zonde als ik er mooi bij loop'', probeert Dominique. Dat Dominique kleding gaat bestellen is in ieder geval zeker. Ze proberen het dus maar eens te worden over het bedrag wat Dominique mag besteden daaraan. Dominique komt met een hoog bedrag, maar Bas wil een stuk minder uitgeven. ''Ik heb rustig ook mijn eigen zakgeld hé. Dat ik heb gezegd dat ons zakgeld samen gevoegd is wil niet zeggen dat ik voor alles toestemming moet vragen. [...] En als je zo doorgaat maak ik er 70 van. 60!'', probeert Dominique. Bas vraagt hoeveel een paar schoenen en broek bij elkaar kosten. ''Maar ik heb twee broeken nodig'', reageert Dominique. Volgens Bas zegt Dominique elke keer iets anders. ''Er komen nog shirts en nog een broek bij. Nu is het opeens 70, net was het 60''. Ramona komt bij het rokersbankje aanlopen en vertelt dat de verzendkosten maar 10 euro zijn in plaats van 30. ''50 euro dan'', aldus Bas. Dominique zegt dat ze gewoon heel graag wil bestellen. ''En ik ga het ook gewoon doen''. Bas is het op dat moment beu. ''Weet je wat? Leef je uit! Ik heb hier geen zin in''.

''Ah dankjewel'', reageert Dominique. ''Wat lief van Bas'', aldus Jacco. ''Ze begint met 'ik heb schoenen en een broek nodig. Schoenen van 7 euro en een broek van 11 euro. Nu wil ze opeens 70 euro omdat er nog een broek bij moet en shirts'', aldus Bas. ''Ik maak grapjes'', laat Dominique weten. Maar dat is onzin, want ze wil nog altijd bestellen en het onderhandelen gaat vervolgens rustig verder. ''50 euro'', oppert Bas. ''55, dan zitten we er tussen in'', probeert Dominique, om al snel daarna toch maar akkoord te gaan met 50 euro. ''Jij bestelt ook maar gewoon wat je wilt en ik mag dat dan weer niet'', moppert ze. ''Dat is voor onze kas'', laat Bas weten. '''Dat klopt'', beseft Dominique. Ondanks het onderhandelen en een uiteindelijk lager bedrag dan gehoopt is Dominique blij. Karin wil namelijk ook nog even kijken om iets te bestellen. Karin heeft truien nodig en als Karin ook wat bestelt kunnen ze de verzendkosten delen. Dominique en Bas sluiten het gesprek af met een kus. ''Kom we gaan douchen'', aldus Dominique.

Voor de rest is het nog altijd lekker rustig in Utopia. Om tien voor één zien we Cemal de woonkamer vegen. En dat was nodig want er komt flink wat troep van de grond af. Benjamin is ook aan het schoonmaken. Hem zien we dweilen waar Cemal al geveegd heeft. In de keuken zijn Gina en Victoria nog altijd druk bezig voor de high tea. Ze beleggen de broodjes met onder andere zalm en roomkaas en ze hebben ook drie dubbele kaasbroodjes en cupcakes gebakken. Om tien over één zien we Bas en Dominique samen de douche in gaan. Dominique heeft haar shirt al uitgetrokken en probeert in haar BH nog even met Bas te onderhandelen om het bedrag toch alsnog omhoog te krijgen, maar ze lijkt niet veel succes te hebben. De regie besluit uiteindelijk over te schakelen naar de gym waar Ramona en Rowena ook maar weer eens gaan sporten. Ramona laat zoals gewoonlijk - zodra de muziek aan gaat - eerst weer even wat dans moves zien. Daarna zijn de Cardio apparaten weer aan de beurt.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.