Victoria: ''Maar daar gaat het niet eens om!'' ~ Utopia Gekte

10/19/2016

Victoria: ''Maar daar gaat het niet eens om!''

Computer afspraken worden geschonden.

Rianne had gisteravond rond half tien de pech dat niet iedereen zich aan de afspraken kan houden. Zij wilde de computer gebruiken, maar tot haar grote ongenoegen zit Dominique haar post daar te schrijven. Dit terwijl Rianne is ingeroosterd op het schema. De ruzie zelf was niet te zien op de streams, maar hoe Rianne stampvoetend weer de vide op liep wel. Boos gaat ze op bed zitten en dat valt Victoria op. Ze vraagt aan Rianne of ze nu niet meer achter de pc gaat.

''Nee. En ik laat haar ook maar net zo lang doorgaan tot ze klaar is. Het maakt me echt helemaal niks meer uit. Ik wacht wel. Ik werk toch graag in de nacht dus dat maakt toch niet uit'', laat een gefrustreerde Rianne weten met haar armen over elkaar en een bedroefd gezicht. Ze pakt een boek en begint met lezen. Ze denkt dat het klaar is, maar Victoria laat het er niet bij zitten. ''Ja maar daar gaat het niet om. Ik vind het echt onzin. Ik vind het echt bullshit. Sorry, ik weet dat post belangrijk is, maar het is last-minute. Je kiest er zelf voor om zo laat eraan te beginnen. We weten allemaal hoe belangrijk het is, maar we weten ook allemaal hoe het hier werkt. Je kan ook post met de hand schrijven. Dus laten we elkaar geen mietje noemen en geen excuses verzinnen. Altijd om ons eigen gedrag goed te praten. Fair enough toch? Dat vind ik echt onzin regels. Ik ben het er niet mee eens. Dat je voor jezelf opkomt is prima'', laat Victoria weten. Rianne zucht dat altijd alles belangrijk is hier voor de ander. Victoria is het er niet mee eens. ''Als ik op de lijst zou staan dan kun je de post op je lijf schrijven, zo simpel is het'', laat Victoria weten. Romy mengt zich ook in het gesprek en laat weten dat Karin zich ook altijd van de computer af laat werken. Rianne komt gewoon niet voor zichzelf op. ''Waarom zit je dan hier?! Dat begrijp ik dus niet! Die computer is wel vrij als mensen zich aan de regels houden'', roept Victoria boos. Ze snapt niet dat Rianne nu op de vide zit terwijl zij zich juist aan de regels houdt. Ze vind niet dat Rianne een schuldgevoel moet hebben. Zij staat op de lijst, Dominique niet.

''Ik ben ook naar Dominique toe gegaan en ik zei ik mag je echt heel graag, maar ik sta op de lijst'', legt Rianne nog eens onzeker uit. ''Maar daar gaat het niet eens om! En dat is echt iets waar ik zo woest om kan worden. Waarom moeten we er bij zeggen hoeveel we van diegene houden? Really? Zijn we zo oud? Dat is fijn om te weten, dan kunnen we op die manier communiceren. Maar ik snap het niet. We leven in een goedpraterijsamenleving, dat is wat we zijn. Het is jouw situatie. Zolang je het gaat ontwijken, die confrontatie komt toch wel. Je kan het beter uitpraten. We hebben het over afspraken. Ongeacht of het over 5 minuten gaat of 20 seconden'', aldus Victoria.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.