Ruud's favoriete haan Piet is overleden ~ Utopia Gekte

10/14/2016

Ruud's favoriete haan Piet is overleden

De bewoners hebben verdriet

Goedemorgen op dag 1018 van het Utopia avontuur. We zijn er deze dag wat later bij dan normaal en zetten dus pas om elf uur de stream aan. Meteen op dat moment zien we dat er iets aan de hand is in de loods. Het duurt even voordat we precies te horen krijgen wat er gaande is. We zien namelijk een groot deel van de bewoners voor de open haard om de bank heen staan en het gesprek gaat over dieren die te veel door worden gefokt en daardoor ook heel snel groeien. Bas vertelt dat de pauwen bijvoorbeeld heel langzaam groeien omdat die niet voor de vlees consumptie zijn. Al snel komen we er achter dat er weer een diertje is overleden in Utopia. Erg vervelend natuurlijk omdat er de laatste tijd al zoveel zijn overleden in Utopia. Al snel komen we er achter dat het om haan Piet gaat. De favoriet haan van Ruud waar hij veel aandacht aan gaf en we hem vaak mee rond zagen lopen.

Rowena lijkt er door in tranen te zijn, maar Bas en Ruud houden zich nog groot. Billy zegt een veertje van Piet te willen. Dat vind ze mooi om in haar haren te doen. Om tien over elf zien we dat Ruud en Bas het er toch ook moeilijk mee hebben. Ze omhelzen elkaar en hebben op die manier in ieder geval steun aan elkaar. Ook Rowena heeft het nog steeds moeilijk. Gelukkig zijn er andere bewoners bij om ze te steunen. Met zijn allen leggen ze Piet in een grote doos. Op dat moment moet Dominique ook huilen en Romy houd het dan ook niet meer droog. ''Het gebeurd gewoon te vaak de laatste tijd'', laat Dominique weten terwijl ze Romy omhelst. We horen Bas zeggen dat de dierenambulance hem zo komt halen. ''Ik hou van jou. Je doet het goed met de dieren'', aldus Billy tegen Ruud. ''Zullen we Henk dan Piet noemen'', grapt Romy. Daar kunnen ze allemaal gelukkig even om lachen. Alle bewoners moeten hun handen wassen en adviseren elkaar om nu niet meer aan de dode haan te zitten. Romy krijgt op de vide van Victoria te horen dat ze tot het einde heel lief voor hem heeft gezorgd. Rianne blijft ondertussen beneden bij Piet in de buurt. Zij kan het naar eigen zeggen niet over haar hart verkrijgen om het beestje alleen te laten. Hij is dan wel al dood, maar toch.

Wij kwamen er pas laat achter maar op UtopiaTV is te lezen dat het 's ochtends al niet goed ging met Piet. Toen Ruud 's ochtends naar de vogelvillage liep zag hij al dat er iets met Piet aan de hand was. Normaal zou de haan dan al rondlopen, maar nu zat hij nog op stok. Ruud probeerde de haan te laten lopen, maar dat bleek niet goed te gaan. Bezorgd liep hij dus met de haan naar de caravan van Bas en Dominique om hun het diertje te laten zien. Hun zijn op dat moment net zo verbaasd als Ruud aangezien ze Piet gister nog vrolijk rond zagen lopen. Bas besluit meteen de dierenarts te bellen en Ruud neemt Piet mee naar binnen en barst in tranen uit. Het doet hem veel dat zijn favoriete haan ziek blijkt te zijn. Al snel komen andere inwoners bij Ruud en Piet op de bank zitten. Ruud word getroost en Piet krijgt alle aandacht. Met Piet in een doek gewikkeld is Ruud toen voor de open haard gaan zitten in de hoop dat het dan beter met Piet zou gaan. Inmiddels weten we dus dat dat niet heeft uitgepakt zoals Ruud heeft gehoopt. De haan is inmiddels overleden en de dierenarts is nog steeds niet gearriveerd.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.