Rianne: ''Het is een varkensstal''. ~ Utopia Gekte

10/03/2016

Rianne: ''Het is een varkensstal''.

Goedemorgen Utopia.

Begin de dag met Utopia Gekte,
Begin de dag met wat leesvoer,
Want wie vrolijk leest in de morgen,
Ja die lacht de hele dag,
Ja die lacht de hele dag.

Goedemorgen en welkom terug bij de gekte die Utopia heet. Van gekte was vannacht weinig sprake want alle dieren die in de bronstijd zitten en de drang voelden om te paren hebben dit gistermiddag al gedaan. De nacht is daardoor rustig verlopen. De meeste dieren die in Utopia zitten zijn namelijk van nature niet 's nachts actief. We zien regelmatig uitzonderingen, maar de afgelopen nacht bleef het rustig voor zover wij konden zien vanuit ons observatiecentrum.

Toch was er wel één interessant gesprek te zien na middernacht. Rianne kwam even bij Cees zitten die weer aan het mopperen was. ''Weet je wat typerend voor jou is Cees? Jij doet niet aan vriendjespolitiek. Ik weet dat je mij graag mag, maar ook mij wijs je op verantwoordelijkheden wanneer ik die niet na kom. Ik kan dat alleen maar waarderen. Omdat ik merk dat er hier soms wel aan vriendjespolitiek wordt gedaan. Dat wekt wantrouwen. Ik heb liever dat je recht in mijn gezicht eerlijk bent en zegt waar het op staat. Je hebt wel gelijk. Ik denk 80% van wat je zegt heb je gelijk in'', laat Rianne weten. Cees beaamt dat, zijn dochter schrijft dat ook. Al ziet zij liever dat Cees het opgeeft omdat het toch geen zin heeft. Rianne noemt het een varkensstal, de etensresten in de pannen en ga zo maar door. Dit onderwerp ligt Cees goed dus hij vertelt iets over een wok. Die was van de week gebruikt en helemaal aangebrand en vies. Heeft hij in de week gezet en die hebben ze vies weer weg gezet omdat ze het toch niet schoon kregen. Cees heeft alles weer uit de kasten gehaald en alles schoongepoetst. ''Dat weten ze niet eens. Ze zien het niet. Karin weet het ook, maar die doet nooit haar mond open. Dan gaat haar hetzelfde gebeuren als mij. Ze ziet het wel en zegt niks. De makkelijke weg. Dat is Karin'', legt Cees uit.

Rianne stoort zich er mateloos aan dat ze mensen urenlang niks uit ziet voeren. ''En wispelturig gedrag en het levert allemaal niks op'', zucht ze door. Cees kaart aan dat er een hele grote groep is (kijkers) die het fantastisch vinden wat Rianne doet. En hij weet dat ze daar mee scoort. Rianne weet dit ook, zij is op de hoogte van de poll uitslag. Er volgt een streamlock. Later vertelt Cees dat positieve dingen de uitzending niet halen. Zoals wanneer hij Rianne in het zonnetje zette tijdens het 1000 dagen feest. Alles was uitgezonden, behalve dat stukje weet Cees te vertellen. Weer een streamlock.

Dan maar door met de huidige ochtend. 3 oktober 2016. Bas verlaat Utopia. Huh? Wat? Ja, echt waar. Maar om 09:29 komt hij alweer terug. Hij is even weg geweest voor een medisch gevalletje?  Inmiddels zit hij hartstikke vrolijk naast Dominique op de bank. Zij heeft allemaal positieve en lieve post ontvangen. Ook Ruud heeft post gekregen. Maar liefst één brief. Helaas verdwijnen al die bewoners weer uit beeld en komen we er niet achter waarom Bas weg moest. En hoe het nu met hem gaat. In plaats daarvan krijgen we Rowena en Romy te zien bij de koeien.   


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.