Relatie Jessie en Billy hangt aan zijden draadje. ~ Utopia Gekte

10/05/2016

Relatie Jessie en Billy hangt aan zijden draadje.

De problemen stapelen zich weer op.

De post van Jessie zorgt voor veel meer relatieproblemen dan de post van Rowena. Rowena kan de kritiek zo naast zich neer leggen. En Ruud maakt zich er ook niet druk om. Ze weten zelf wel hoe het precies zit, daar kan een ander niet over oordelen. En waar het Rowena en Ruud makkelijk af gaat zien we Jessie zichzelf opvreten. Ook Billy ziet dat. Dit komt nog eens bovenop de nachtelijke ruzie over alcohol. Al met al een opstapeling van problemen die zorgt voor trammelant. Wanneer Jessie en Billy met elkaar gaan praten krijgen we de ene na de andere streamlock voor onze kiezen. Daardoor missen we veel van het gesprek.

Billy biecht eerlijk op dat ze het alleen de eerste weken leuk hebben gehad samen. Sindsdien gaat het vaker fout dan goed. Voor Jessie komt dat hard over en zijn gezicht gaat steeds meer verdriet uitstralen. Naast de relatieproblemen en de kritische post hebben ze ook nog het alcoholprobleem. Billy moet heel veel moeite doen om een wijntje af te slaan als zij dit krijgt aangeboden. En Jessie blijft keer op keer een biertje teveel drinken.

''Ik kom gewoon op het punt dat ik niet geremd wil worden in dingen die belangrijk voor mij zijn. En jij ook niet. We moeten aan de slag gaan. Structureel veranderen. En daar ligt hier een hele mooie kans voor'', aldus Billy. Jessie zegt tot gisteren geen zin te hebben gehad om problemen op te lossen. Hij dacht 'Bil zoek het maar allemaal uit'. Maar nu vind hij het wel de moeite waard om dingen op te lossen. Billy denkt dat hij dat kan, alleen hebben ze weleens op de schommel gezeten en toen zei Jessie dat ook. Er is dus weinig vertrouwen dat het goed komt bij Billy. Ze denkt niet dat hij naar randzaken als een relatie moet kijken op dit moment. ''Dat is een bijzaak'', vind ze.

Billy telt de plusjes en minnetjes bij elkaar op en ziet dat dit gelijk op gaat. ''Dit is een plek voor je persoonlijke ontwikkeling. Je hebt hier een rugzakje op die elk uur gevuld wordt. Dat is het bijzondere aan deze plek en daarom ben ik terug gekomen. Thuis had ik het niet gekund hoor, dan staat het op een laag pitje. Hier staat het op nummer 1, dat is f*cking waardevol. Dit is een ontzettend goede plek om je f*cking bloot te geven'', vertelt Billy. Jessie vind dat moeilijk. Wel geeft hij nu toe dat Billy gelijk had vannacht, al vind hij dat ook moeilijk om toe te geven. ''Wil je nu een medaille'', vraagt Billy. Ja hoor, of een lintje. Jessie gaat maar douchen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.