Ramona wil vandaag naar huis: ''Utopia is nep!'' ~ Utopia Gekte

10/15/2016

Ramona wil vandaag naar huis: ''Utopia is nep!''

Goedemiddag Utopia.

Dag 1019 van het Utopia experiment is al een tijdje bezig. En ik begin me langzaamaan iets beter te voelen, dus we gaan eens kijken wat we er van kunnen maken. :-) De dag begon met de Bed & Breakfast gasten. Zij kregen een ontbijt van een aantal bewoners. Het is de eerste keer dat Cees het ontbijt niet verzorgd en alles ging prima. Tevreden zijn de gasten weer vertrokken. De hele ochtend is het verder erg rustig geweest in Utopia. Er gebeurden alleen wat kleine dingetjes. Zoals dat Billy trots is op Jessie omdat hij gisteravond geen alcohol heeft gedronken. Hij is inmiddels een paar dagen alcoholvrij.

De ochtend barst pas echt los wanneer Ramona een emotionele breakdown doorgaat. Zij heeft vannacht in de Bed & Breakfast geslapen, tegen alle afspraken in. Ruud is de eerste die er iets van heeft gezegd. En al snel volgden er meer bewoners. Iedereen die dit te horen is gekomen is er niet over te spreken. En wanneer Ramona wordt aangesproken komen de emoties los. Vanwege alle streamlocks is niet alles te volgen geweest. Ramona begint vrijwel direct over allerlei andere dingen. Ze moet ontzettend huilen en zegt vandaag nog naar huis te willen. Want alles in Utopia is nep. Ze is woest, er speelt van alles thuis, haar moeder heeft haar nodig en ze is er helemaal klaar mee. Uiteindelijk zit Ramona alleen tussen de bomen. Na een sigaret dreigt ze Utopia te verlaten.

Ze gaat natuurlijk niet echt. Al snel krijgt ze alle aandacht en komt de aap uit de mouw. Ramona is heel erg eenzaam. Ze ziet dat iedereen om haar heen liefde heeft of krijgt. Ramona zelf heeft wel een goede band met een aantal medebewoners. Maar ze heeft gewoon een vent nodig. Billy en Ruud vinden het gedrag van Ramona aandachttrekkerij. En de rest trapt er allemaal in. Hij weet zeker dat Ramona dit allemaal doet om maar haar zin te krijgen. Hij is dan ook niet van plan om deze schreeuw naar aandacht te gaan voeden.

Hoewel er dus bewoners zijn die kritiek hebben op het gedrag van Ramona, zijn er veel meer bewoners die troost, liefde, knuffels en aandacht geven. Ramona praat goed waarom zij in de B&B heeft geslapen. Er spelen veel dingen, ze heeft haar redenen en ze voelt zich eenzaam tussen alle stelletjes. Wat Rowena betreft is dit hét moment voor Ramona om aan zichzelf te gaan werken. Ze zal dus ongetwijfeld in Utopia blijven.
2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.