''Het mooie is dat jij praat over anderen, maar nooit kijkt naar jezelf'' ~ Utopia Gekte

10/03/2016

''Het mooie is dat jij praat over anderen, maar nooit kijkt naar jezelf''

Romy terug in Utopia

Om kwart over twaalf zien we Romy het terrein op komen lopen. Blijkbaar is ook zij even weg geweest om een bezoekje aan de dokter te brengen. Ze vertelt aan haar medebewoners dat ze een ontstoken gehoorgang heeft en dat haar oor uitgezogen is. Ze krijgt nu voor een week lang druppels. En omdat er ook slijm en ... op haar gehoorvlies zat deed het pijn, maar nu gaat het weer beter. ''Er is heel veel uitgezogen'', aldus Romy. Gina is ondertussen bezig geweest om haar eigen kapsel bij te verven en vraagt uiteindelijk of Victoria haar wil helpen het er weer uit te wassen. Romy komt nog even kijken en vragen of ze nou vandaag geknipt word. Maar dat blijkt morgen pas te zijn. Morgen gaat Gina de kapsels van meerdere Utopianen weer knippen. Om vijf over één zien we Rowena en Romy in de gym waar ze aan het sporten zijn. Binnen voert Victoria ondertussen een gesprek met Cees. Omdat we midden in het gesprek terecht komen is het wat lastig te volgen. Victoria laat in ieder geval aan Cees weten dat op hem stemmen voor haar niet de makkelijke weg is. ze vind het super kut, maar haar gevoel zegt dat ze dat moet doen. Ze houd van Cees de persoon, maar miste die de afgelopen twee maanden. Dat neemt niet weg dat ze hem een hele fijne vent vind. De persoon Cees die hij kan zijn had ze zoveel liever willen zien en dat mist ze. Al is Cees van mening dat zijn gedrag niet heel anders geweest is de afgelopen maanden.

De rest van het gesprek is al net zo slecht te volgen. Voornamelijk door de ingewikkelde en lange zinnen die Victoria gebruikt. We slaan dus maar kleine gedeeltes van het gesprek op. Even later horen we Cees vertellen over frustraties. Cees ziet niemand incasseren, terwijl ze wel hebben leren incasseren bij Bouke. ''Met de simpelste dingen is het al 'ja maar''. Hij hoort nooit iemand zeggen ''je hebt gelijk, ik zal er de volgende keer rekening mee houden''. Victoria zegt dat juist wel te horen. Volgens haar luisteren mensen naar haar wel, terwijl ze Cees na twee woorden al onderbreken en niet eens uit laten spreken. Cees benadrukt dat ze Victoria wel uit laten spreken, maar dat ze er uiteindelijk alsnog niks mee doen. Op de andere stream waar Rowena en Romy nog altijd aan het sporten zijn zien we dat de koeien de studio in willen. Romy en Rowena moeten moeite doen om ze naar buiten te duwen. ''Snel de deur dicht'', horen we Romy zeggen als het gelukt is.

Om tien voor half twee zien we dat Cees en Victoria nog steeds in gesprek zijn. Ramona is er inmiddels bij komen staan en vraagt of het over haar gaat. Cees zegt van wel. Ramona vraagt vervolgens of Cees nog wil blijven en hoe lang. Cees geeft daar geen antwoord op en vind dat Ramona het niet normaal vraagt. ''Het mooie is dat jij praat over anderen, maar nooit kijkt naar jezelf'', laat Ramona weten als ze weer wegloopt. Cees laat daarna al lachend aan Victoria weten dat Ramona zich zwaar aangesproken voelde. ''Ze is altijd ziek, moet je kijken hoe ze daar altijd zit. Kinnetje naar voren en daar komt de actrice''. Volgens hem begon zelfs Paula er gisteren over. Zelfs zij had het gezien. In het centraal gedragen de Utopianen zich volgens Cees altijd heel anders. Terwijl ze normaal niks doen hebben ze in het centraal opeens een grote mond en moeten ze van alles zeggen. Ook doen ze opeens lippenstift op en kleden ze zich netjes aan alsof dat het enige moment is dat gezien word. ''Het centraal is het moment waarop alles zichtbaar is. Niet wetende dat het heel de dag is'', aldus Victoria. Er volgt een streamlock. ''Hoelang wil je hier nog blijven. Zo aanvallend. Daar geef ik niet eens antwoord op'', aldus Cees.

Voor de rest is het aardig rustig in Utopia. Om half twee zien we Billy weer druk aan het werk in het atelier en Rianne is ondertussen buiten ook weer druk aan het werk met de zaag. Ruud zien we even later bij Rowena en Romy in de gym een kijkje nemen. Rowena wil dan meteen een vestje aandoen want haar oksels zijn niet geschoren en daar schaamt ze zich voor. Al lijkt Ruud daar echt totaal niet mee te zitten. Eerder moesten de dames de koe al tegenhouden toen hij de gym binnen wilde, maar nu zien we de koe toch alsnog in de gym. ''Hij is gewoon stout. [...] Hij is gewoon speels'', laat Ruud weten, die de koe al snel weer naar buiten weet te krijgen. Ondanks dat laat Romy weten toch een beetje angst daarvoor te hebben. Als de koe weer buiten is pakken ze het trainen weer op. Romy en Rowena besluiten te gaan boksen. Om kwart voor twee worden ook de boodschappen weer geleverd en ook krijgen de bewoners weer nieuwe boerderij bouw pakketjes. Een kwartier later zien we Bas dan ook aan tafel zitten om weer met zijn boerderij te spelen. Om kwart over twee zien we dat de koe inmiddels ook nog altijd lekker lastig is. In plaats van in de gym staat hij nu opeens naast de loods. Klaver is blijkbaar ontsnapt uit de wei. Normaal niet zo'n groot probleem zou je denken, maar ook Bender loopt daar rond en die wil bij Klaver gaan drinken. Dat is wel een probleem, want dat mag hij niet en als hij dat wel doet geeft Klaver hem nog een trap ook. Ruud moet dus alle moeite doen om Klaver weer terug de wei in te krijgen. Het kost even wat tijd, maar uiteindelijk lukt ook dat hem.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.