Ramona drukt boos op de toeter. ~ Utopia Gekte

10/25/2016

Ramona drukt boos op de toeter.

Spoedcentraal.

''Ik zal even zeggen waarom we hier zitten. We moeten de marktdag verplaatsen. Het is nu geen marktdag. Er zijn veel dingen aan de hand en slechts een paar mensen werken op hun post. Ik denk dat er veel aan de hand is. Ik ga geen namen noemen, maar ik ben een van de organisatoren. Dit is een marktdag waarbij we de markt moeten uitlichten en dat gebeurt nu niet. We kunnen onze tijd beter benutten op een andere manier, want zo gaat het niet'', zegt Ramona geïrriteerd.

Ruud reageert door te zeggen dat ze straks nog gewoon aan het werk hadden willen gaan. Hij was met Jessie bezig achter de computer voor de Bender truien. Ramona geeft aan dat ze een planning hebben gemaakt en iedereen met andere dingen bezig is. Dan ziet ze liever dat ze de marktdag verplaatsen als iedereen belangrijkere dingen te doen hebben.

De meeste bewoners verdedigen zichzelf en geven aan wel met dingen bezig te zijn. Kevin grijpt in en hoopt de rust weer terug te laten keren. Victoria is het daar niet mee eens, zij ziet dat de frustraties hoog oplopen en wilt dat ze het uitspreken. Ramona kan haar woede op dat moment niet meer beheersen en barst in tranen uit, zo hoog zit deze situatie bij haar. ''Laat maar, het zal wel aan mij liggen'', zegt ze verdrietig. Ze loopt weg bij het noodcentraal die ze zelf heeft gestart. De groep begrijpt Ramona haar probleem niet helemaal. Ze zijn gewoon ''aan het werk'' of ''druk met emotionele problemen''.

Het centraal is afgelopen en iedereen gaat gewoon aan het werk. Ramona haar missie lijkt misschien te zijn mislukt, maar het heeft toch echt wel geholpen. Zelfs Rowena besluit om aan het werk te gaan, al doet ze dit wel vloekend. Romy en Rowena vinden het vervelend omdat ze verdrietig waren. ''Het zijn ook altijd dezelfde mensen die zeuren dat er niks gedaan wordt'', aldus Rowena.

Ramona is ondertussen nog steeds woest, niet wetende dat haar spoedcentraal toch zijn vruchten afwerpt. Bij iedereen gaat ze langs om nog even te gillen over wat er allemaal fout gaat. Daardoor is zij momenteel de enige die niet aan het werk is. Jessie vind het allemaal maar een drama om niks en erg overdreven. Dat schiet bij Ramona in het verkeerde keelgat: ''Vraag me nooit meer om geld te verdienen voor de BV! F*ck you! F*ck je f*cking hoofd! Ik ben niet bang wat mensen over mij denken! Jij loopt te schreeuwen en doet alleen maar die f*cking Bender truien! Ik probeer die f*cking markt draaiende te houden en nu ben ik overdreven. F*ck it! Dit is Utopia! Hij denkt dat ik bang ben voor de publieksstem omdat ik scheld. Als je wil stemmen dan stem je. Ik ben niet bang. F*ck you!''
2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.