Liveblog: Utopia nominaties 4 oktober 2016. ~ Utopia Gekte

10/04/2016

Liveblog: Utopia nominaties 4 oktober 2016.

Wie worden genomineerd?

Goedemorgen en welkom bij deze spannende 1008e dag van Utopia. Het is bijna tijd voor de nominaties! Binnen nu en niet al teveel tijd moet het gaan gebeuren, al zijn ze in Utopia nooit stipt op tijd. De verwachting is in ieder geval dat ze rond het middaguur gaan nomineren. En daarom is bij deze het bericht alvast geopend. Dan kunnen we in ieder geval met zijn allen gezellig reageren en mee speculeren over de uitslag.

In dit bericht gaan we zowel de voorpret als de gehele nominatieronde voor je vastleggen. Op die manier hoef je niks te missen als jij stiekem in de tijd van je baas onder je bureau van minuut tot minuut op de hoogte wordt gehouden van de stemming. Of gewoon thuis op de bank, dat kan natuurlijk ook. ;-) Nieuweling Wilmon, Kevin of Johan moet uiteindelijk één van de genomineerden naar huis sturen.

- Wat er voor de nominaties gebeurde - 

Het is inmiddels bijna 12 uur en veel bewoners zijn nog bezig met omkleden en optutten. Bas hoopt de aandacht op zichzelf te richten door weer een aparte outfit aan te trekken. Het is een of andere wollen 'onesie' met oortjes op de capuchon. Volgens mij is het een schapenpak. Misschien doet hij dit om wat extra aandacht aan dierendag te besteden? Billy zingt door de loods dat er stilte voor de storm is. Er wordt gepraat over Kim Kardashian en de badkamer is een druk bezochte locatie.

12:03. De bewoners hebben nog geen haast. Billy praat over de publieksstemmen die ze vorig jaar zo vaak heeft gekregen. En toch zit ze weer in Utopia. Ze zit alvast op de bank samen met Jessie en Victoria. Voor de rest is iedereen nog steeds druk met alles behalve de nominaties.

12:13. Om de tijd te dooien loopt Jacco over de tafels heen alsof het een catwalk is. Victoria is er bij om catwalkcoachingslessen te geven. Er komen wel steeds meer bewoners in de woonkamer zitten dus erg lang zal het niet meer duren.

12:19. De bewoners besluiten dat ze nog wel even kunnen roken. Cees moet de publieksstemmen nog halen bij de poort.

12:24. De bewoners moeten hun accu wisselen. Daarna kunnen de nominaties eindelijk van start gaan!

- Begin nominaties -

12:30. De nominaties beginnen. Ramona vraagt zichzelf sarcastisch af wie de publieksstem zal krijgen. Ze weet al dat zij er één krijgt. Ruud denkt ook dat hij een stem krijgt omdat de publieksstemmen nergens op zijn gebaseerd. ''Ze denken alleen maar oh ik ben fan van die en hij heeft ruzie gehad met die, dus ik ga op hem stemmen'', aldus Ruud. Hij is trots recordhouder publieksstemmen.

12:31. Cees rolt nog even een shagje. Hij weet al wat er gaat gebeuren. ''Het is gewoon klaar. Ik ben straks de hoofdrolspeler in alle commentaren. Ik zal ze verrassen. Ik ga ze straks een voorstel doen. Dat had ik allang in mijn hoofd. Ik ga dat spel nu verder niet meer spelen. Dat heb ik gedaan, het was leuk en dan moet ik er ook mee kappen'', vertelt hij aan Ruud. Cees loopt naar buiten om toch nog even te roken. Daarna komen de publieksstemmen en gaan we écht beginnen...

12:40. Iedereen rookt nogmaals een sigaret. Cees en Ruud hebben een discussie over wie als laatste zijn stemmen bekend gaat maken. Ruud zegt als laatste te moeten vanwege de volgorde die anders niet klopt. Cees zegt dat hij de laatste is. En hij loopt nu eindelijk naar de poort voor de publieksstemmen. Zodra hij terug is in de loods gaan ze gelijk beginnen. ''Nou daar gaat ie dan hé. Waarschijnlijk voor de laatste keer. Maar we zullen zien. Ik ben ook heel benieuwd of het publiek mij niet in de steek laat. Of ze er toch nog eentje voor me hebben'', zegt Cees al wandelend.

12:46. Cees opent de nominaties: ''Jaaa! Nou, daar zijn we dan. 4 oktober 2016. Ik ben heel erg blij en trots dat ik het wederom mag doen want het is toch een dingetje. En dat vind ik heel erg leuk en stel ik zeer op prijs. Dat ik het misschien wel voor de laatste keer mag doen. Dat zullen we straks doen. 4 oktober is een hele bijzondere dag. Niet alleen dierendag, maar ook een dag die 24 jaar geleden heel veel verdriet bracht in ons land. Jullie zijn nog jong, maar ik reed op dat moment over de A6, over de Hollandse Brug en zie aan mijn rechterhand een vliegtuig die helemaal scheef hing. Ik zei tegen mijn kinderen dat het niet helemaal goed zat. Hij maakt een flauwe bocht en ik raakte hem uit het oog kwijt. Nog geen 10 minuten later zie ik aan mijn rechterhand enorme rookwolken. Veel geluiden. Lawaai. En er was wel degelijk iets aan de hand. Op de terugweg was die weg afgesloten en het nieuws kwam door dat een Boeing747 neergestort was op 2 flats in de Bijlmermeer. Er zaten 3 bemanningsleden in en 1 passagier en dat leverde 43 doden op. Dat betekent dat er duizenden mensen mee getroffen werden op dat moment. De grootste vliegramp wat in ons land toen plaatsvond. Vandaag 24 jaar geleden, misschien toch een moment om daar bij stil te staan'', aldus Cees. Na dit lesje geschiedenis komt Cees met een lesje geschiedenis over dierendag. Vandaag is ook de dag dat de dochter van Cees voor een 20 weken echo ging en dat zij het geslacht inmiddels weet. Een jongen of een meisje? ''En dat geldt ook voor vandaag. Een jongen of een meisje die de poort uit moet lopen. We gaan dus stemmen. We hebben 51 stemmen waarvan er drie publieksstemmen zijn. 48 stemmen verdelen wij zelf, 3 stemmen per persoon. Dat mag vol op één iemand of je verdeelt het op drie verschillenden. Tijdens de stemming luisteren wij naar degene die spreekt zonder te reageren. We horen het alleen maar aan. Dan ga ik nu eerst naar de publieksstemmen''.

12:51. De publieksstemmen zijn voor Cees die dat geweldig vind en daar heel blij mee is. Hij bedankt de kijkers die hem niet zijn vergeten. De tweede is voor Ramona.  En de derde publieksstem is voor Rowena.

12:53. Victoria mag als eerste haar stemmen uitdelen. ''Het voordeel van mij zijn is dat ik met iedereen door een deur kan'', vertelt ze. Ze heeft daarom ook veel getwijfeld, zeker omdat er enorm veel is gebeurd in de afgelopen twee maanden. Zij geeft haar eerste 2 stemmen aan Cees. Rianne krijgt de 3e stem omdat ze nog een blokkade voelt.

12:56. Het woord is aan Gina. Ze begint met Cees die heel negatief was de afgelopen maanden. Dat vind ze erg zonde. Daarom krijgt hij alle 3 de stemmen van Gina.

12:57. Billy stemt ook op Cees, maar feliciteert hem wel met zijn 15 maanden Utopia. Ze vind dat een hele knappe prestatie en zegt dat hij met opgeheven hoofd naar huis kan gaan. ''Met pijn in mijn hart krijg je 3 stemmen van mij'', aldus Billy.

12:58. Romy gaat een briefje oplezen. Zij is niet blij met de streek van Jessie van gisteravond. Toch gaan haar stemmen niet naar Jessie, maar naar Rianne. Niet omdat ze niks toevoegt aan Utopia of niet keihard werkt. Ze liggen elkaar gewoon niet goed en dat zorgt voor misverstanden. Rianne krijgt dus 3 stemmen van Romy.

13:00. In Rianne haar Utopia staat hard werken centraal. Doorzettingsvermogen, wilskracht, rust en het streven naar kwaliteit en stabiliteit. Romy past daar niet bij volgens Rianne. Ze kan moeilijk omgaan met de wispelturigheid van Romy, al mag ze haar heel graag. Rianne geeft 2 stemmen aan Romy. De 3e stem is voor Jacco die al meteen 'dankjewel' roept. Jacco is helemaal trots dat hij er ook even toe doet in Utopia. ''Super'', roept hij.

13:01. Rowena heeft ook van alles opgeschreven. Ik, ik, ik, ik, blabla. 2 stemmen voor Billy en 1 stem voor Jessie.

13:03. Ramona zucht en begint met het uitdelen van haar stemmen. ''Hoe wij hier staan. Ehm. Meer moeten staan. En daar heb ik ook iets aan bij te dragen. We zijn erg bezig met onze persoonlijke groei en dromen. Maar waar gaan we in Utopia naartoe? Je moet aan drie dingen een bijdrage leveren. Utopia, de BV, de samenleving, persoonlijke groei en je eigen dromen'', zegt ze. Dat zijn al vijf dingen maar goed. Tellen kan lastig zijn onder druk. Ramona vraagt Rianne wat hard werken is. Iedereen heeft zijn eigen ontwikkeling. Ramona durft te zeggen dat ze niet perfect is en zo voor de groep mooi kan praten, maar één op één heel kwetsbaar spreekt. Ze stemt niet op Rianne. Ze hoopt dat zij nog een tijdje blijft. Maar wie dan wel? Cees zit in haar hart, ondanks dat ze weleens ruzie hebben. Ze geeft hem 3 stemmen omdat hij zijn 15 maanden heeft gehaald. Dat gunt ze de rest van de groep ook.

13:07. Karin gaat ook het een en ander oplezen. De eerste stem gaat naar Rianne. De tweede stem gaat naar Cees omdat de sfeer er niet beter op zou worden met hem. ''Terwijl je zo'n leuke man kan zijn met al je kennis. De laatste weken vond ik het niet fijn om bij jou in de buurt te zijn'', vertelt ze. Haar derde en laatste stem gaat naar Jessie.

13:10. Dominique zegt lachend hoe eng ze dit altijd vind. Ook zij gaat van alles voorlezen en ze begint met Cees. Ze bewondert hem omdat hij al zo lang in Utopia zit. Dat verdient een buiging. Toch geeft ze 3 stemmen aan Cees omdat hij een evenement inplant 1 week na de nominaties. Wel vind ze dat Cees hartstikke trots mag zijn op zichzelf.

13:11. Jessie is aan de beurt. Ook hij geeft zijn 3 stemmen aan Cees.

13:13. Benjamin dan. Ook hij stemt op Cees, 2 keer. De 3e stem van Benjamin gaat naar Rianne.

13:15. Cemal loopt naar voren om zijn stemmen weg te geven. Hij begint eerst nog over het 1000 dagen feest. Hij vind het fijn dat ze toen echt een groep waren. Dat hoopt hij vaker te zien. Op Cees kan Cemal niet stemmen. Cees heeft teveel voor Cemal gedaan waar hij erg dankbaar voor is. Daarom stemt hij op Jessie, die wat Cemal betreft is weggezakt sinds hij de liefde heeft gevonden in Utopia.

13:17. Jacco mag zijn momentje pakken. ''Dit is mijn eerste keer dus het is best moeilijk. Hij geeft 1 stem aan Cees, maar waarom weet hij niet. Die andere 2 gaan naar Rianne omdat ze weleens ruzie hebben gehad.

13:18. Het woord is aan Cees. Hij waarschuwt ons dat het heel lang gaat duren. Hij vind het erg lastig om zijn stemmen te geven deze keer. Op iedereen is altijd wel iets aan te merken of te verbeteren. De eerste stem van Cees is voor Jacco. Omdat hij de clown van de groep is en nog veel leuke dingen kan doen, maar hij lust ook graag een borreltje. En daar krijgt hij de stem voor. Omdat Cees weet wat de gevaren kunnen zijn als je zo jong elke dag aan een borrel zit. Een andere stem gaat naar Ramona. ''Ik zou graag willen zien dat je doet wat je zegt'', aldus Cees. Hij denkt dat Ramona nog heel veel tijd over heeft om in actie te komen, terwijl ze zegt altijd druk te zijn. Karin krijgt de 3e stem omdat ze té aardig is voor de groep. Hij is er van overtuigd dat de groep wel naar haar zou luisteren. 

13:25. Voor Bas is het vandaag ''eet geen dieren dag'' dus hij doet zijn verhaal in een schapenpak. Bas zegt Cees zijn onredelijkheid en negativiteit altijd te hebben gedoogd ook al was Bas het er nooit mee eens omdat het overdreven was. Hij leest een hele tirade op tegen Cees en maakt hem met de grond gelijk. Dat Cees hem laatst een leugenaar noemde tegenover Dominique was voor Bas de laatste druppel. Daarom geeft Bas 3 stemmen aan Cees.

13:25. Ruud is aan de beurt en ook meteen de laatste. Ruud laat even zien dat Rianne met hard werken wel stemmen heeft gekregen en Ruud met knuffelen met dieren niet. Hij vraagt zich ook af waar Jessie is. Hij mag wat Ruud betreft naar huis en geeft hem 3 stemmen. 

- Dit zijn de genomineerden - 

Cees loopt weer naar voren en streept de publieksstemmen er nog even bij. De genomineerden zijn inmiddels bekend: 

Cees is genomineerd met 25 stemmen.
Jessie is genomineerd met 8 stemmen.
Rianne is genomineerd met 8 stemmen.

Cees, Jessie en Rianne zijn genomineerd. Deze drie bewoners kunnen naar huis worden gestuurd door Wilmon, Kevin of Johan. Morgen komen twee van die drie namen de poort binnen wandelen. Na 4 dagen gaat één van hen weer naar huis. En degene die uiteindelijk mag blijven moet één van de drie genomineerden naar huis sturen.

Klets je gezellig mee in de reacties? Een accountje aanmaken is zo gepiept en je mening is van harte welkom! Wie zie jij het liefst vertrekken binnenkort?2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.