Liveblog: Jessie biecht op een alcoholprobleem te hebben! ~ Utopia Gekte

10/10/2016

Liveblog: Jessie biecht op een alcoholprobleem te hebben!

Wat is dit nou weer?

Uit het niets gaat de sirene af, op verzoek van Jessie. Gaat deze dag toch nog een spannende wending krijgen? Ja, zeker weten! Jessie heeft het heel zwaar in Utopia en dat biecht hij nu op aan de groep. Hij biecht op toch echt een alcoholprobleem te hebben. Hij zegt niet naar huis te gaan, dat is voor hem geen optie. Hij zou ook helemaal niet naar huis willen. Maar het moet dus wel opgelost worden en dat kan alleen als je hulp zoekt. ''En dat doe ik dus bij deze Cees'', zegt Jessie tegen Cees. Laatstgenoemde twijfelt namelijk aan de groep. Of zij Jessie wel kunnen helpen. ''Ik ben niet achterlijk Cees. Ik ben een slimme jongen en zie heus wel wat ik doe. Als ik een paar slokjes neem... Uiteindelijk ga ik toch wel drinken. Het is niet zo dat ik 's ochtends opsta en moet drinken, absoluut niet. En ik begrijp heel goed dat de groep dit niet op kan lossen'', aldus Jessie.

Jessie kan niet beloven dat hij nooit meer een drankje gaat drinken in Utopia. Daarom vraagt hij de groep om hem te helpen. Als ze hem een drankje zien pakken moeten ze hem helpen herinneren aan dit moment. De groep staat daar wel voor open, maar ze weten ook dat Jessie niet luistert. Volgens hem gebeurt dat pas als hij al een paar drankjes op heeft. Daarom moet hij daar gewoon niet aan beginnen. Hij heeft er nog niet over nagedacht wat er moet gebeuren als hij toch wel stiekem een drankje drinkt en niet luistert. Er volgt een streamlock wanneer Rowena zegt dat hij daar wel over moet nadenken.

Na een lange streamlock is Cees aan het woord. Hij wenst Jessie oprecht heel veel sterkte met dit probleem. Cemal geeft aan dat hij een voorbeeld en inspiratie kan zijn voor anderen. Ook vind Cemal dat hij professionele hulp moet zoeken die hij niet in Utopia kan krijgen vanwege de privacy. Je kan niet alles uitspreken in Utopia. Althans, Jessie heeft daar nogal moeite mee. Benjamin vind het heel goed dat Jessie dit nu erkend, maar hij gaat nog geen veren in zijn reet stoppen. Hij is wel bereid om elke keer een interventie te starten als Jessie weer stiekem drinkt. Dan drukken ze op de toeter en hangen ze hem aan de schandpaal. Jessie zegt kort 'oké' en meer niet. Benjamin waarschuwt dat er geen weg terug meer is. Jessie begrijpt dit. Hij moet gewoon helemaal geen slok alcohol meer drinken in Utopia. Ook niet met kerst of oud & nieuw.

Victoria: ''Ik ben heel blij dat je dit doet. En dat je naast mij komt zitten zodat je je een beetje veilig voelt. Niet alleen het niet drinken is belangrijk, maar ook wat het is wat jou motiveert om ergens voor te vluchten. Je weet dat je de durf hebt om bij mij te komen. Al is het midden in de nacht. Wat er ook gebeurd, je kan mij wakker maken op de momenten dat je het nodig hebt. En ik ga er vanuit dat het goed gaat komen omdat ik er in vertrouw. Ik snap dat mensen sceptisch zijn, maar dat maakt het alleen maar zwaarder. Deze spiegel naar jezelf is nodig. Ik ben heel erg blij met het feit dat je zegt altijd een grote stoere jongen te zijn, maar dat dit er ook achter zit. Je mag daar heel trots op zijn. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. We hebben allemaal shit achter de rug en het is goed dat je dit doet. En ik ben er. Ook als het mis gaat, mocht dat zo zijn''.

Cemal zegt ook te stoppen met drinken. Hij wil dit samen doen met Jessie. ''Als jij het verpest sta je er echt alleen voor. We doen dit samen'', aldus Cemal. Jessie weet er verder niks meer over te zeggen. ''Ik heb alles al gezegd. Het is nog kutter als het zo doorgaat. Ik heb tranen in mijn ogen. Ik denk dat ik geluk heb dat ik nog een beetje brak ben, anders was het moeilijker geweest'', grapt Jessie. Het 'centraal' is afgelopen en de groep knuffelt Jessie. Als Kevin later vandaag Cees naar huis gaat sturen kunnen we Jessie zijn alcoholvrije leven blijven volgen.

Dit bericht krijgt nog updates zodra we weer beeld krijgen. En zolang het 'centraal' loopt. Reageer ondertussen vast mee. Wat vind jij hier van?
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.