Karin en Bas hebben ruzie over het eten. ~ Utopia Gekte

10/18/2016

Karin en Bas hebben ruzie over het eten.

Het meest veelzijdige...

Uit het niets is er weer gedoe in het beloofde land. Ditmaal tussen Karin en Bas in de keuken. Bas is al geruime tijd bezig met het bereiden van het (veganistische) avondeten. Het is zelfs al bijna klaar. En Karin komt op dat moment vrolijk de keuken binnen lopen om kippensoep te maken voor zichzelf en wat medebewoners. Bas wordt woest en vind het niet kunnen dat Karin nu opeens kippensoep gaat zitten maken. Volgens Karin zit er helemaal geen kwaad achter, ze wilde juist eerst Bas en Dominique op hun gemak laten koken. Daarom komt ze nu pas.

''Ik wil gewoon een stukje kip eten wanneer ik dat wil. Ik ben uitgeboond. Ik hoef geen bonen meer. Ik heb hier geen zin in. Ik heb er gewoon geen zin in. Ik wordt er verdrietig van van het eten'', laat Karin weten. ''Nou bedankt. Bedankt dat jij verdrietig wordt omdat ik kook voor de groep'', laat Bas sarcastisch weten. ''Wat is dit nou? Nou heb ik weer het gevoel dat ik er alleen in sta, maar dat is niet zo. Gisteren zegt Gina hier heb je kip. Dus ik denk ik maak kip'', gaat Karin verder. Bas wil gewoon dat Karin het aangeeft als zij kippensoep gaat maken. Of zichzelf aanmeld voor het kookrooster. Jessie mengt zich in de discussie en zegt dat er niks aan de hand is. ''Ik heb niet het gevoel dat er iets dramatisch aan de hand is'', herhaalt hij. Hij sluit zich aan bij Karin en lust ook een lekker stukje kip. ''Dat is wel een beetje dramatisch'', zegt Dominique vervolgens.

Karin is al weggelopen. Zij heeft hier helemaal geen zin in, zeker niet op een dag waarop ze zich al ellendig voelt. Haar stukje kip gaat er komen, of Bas nou kookt of niet. Ook Kevin vind het prima. ''Het maakt mij geen reet uit, ik kook  gewoon wat ik wil. Klaar'', besluit Karin standvastig. Ze heeft alleen niet veel zin meer om te koken. Koken moet leuk zijn voor haar en dat is het op deze manier niet. ''En ik hou helemaal zelf niet van kip. Heb niet eens honger meer'', lacht ze verder.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.