Jessie had Ramona per ongeluk opgesloten in de gym ~ Utopia Gekte

10/14/2016

Jessie had Ramona per ongeluk opgesloten in de gym

Piet overleed in Ruud zijn armen

We schreven net al over Ruud's favoriete haan Piet die vanochtend overleden is. Als Ruud en Bas even bij het rokersbankje staan om te roken horen we Jessie opeens zeggen dat hij de sportschool op slot heeft gedaan, maar dat Ramona er nog in zit. Snel haast hij zich naar de gym. ''Dit vind je mooi hé'', gilt Ramona nog vanuit een dichte gym. ''Ja, sorry'', lacht Jessie. ''Wil je me iets zeggen ofzo'', grapt Ramona verder. ''Ik had er even niet over nagedacht. Ik doe altijd standaard de sportschool op slot als ik er uit kom.... En ik wilde zien hoe je zou reageren als je opgesloten zit'', grapt Jessie terug. Snel maakt hij de sportschool open en laat hij Ramona weer vrij. Ramona kan er gelukkig om lachen en vertelt dat ze al tegen de deur had gebeukt en had staan roepen, maar dat niemand haar hoorde omdat er ook iemand aan het schuren was. Jessie hoorde haar uiteindelijk roepen toen hij bij het rokersbankje stond. Ondanks dat was Ramona ook al voor de camera gaan staan om te zeggen dat ze opgesloten zat. Gelukkig is ze inmiddels dus weer bevrijd en kan ze er om lachen.

Terwijl ze terug naar de loods lopen laten ze gelijk pony Sascha de wei uit zodat die ook lekker los rond kan lopen. Ramona komt nu pas te weten dat Piet is overleden. ''Waar is hij nu'', vraagt ze geshockt. ''Hij ligt bij de open haard'', laat Jessie weten. Blijkbaar wist Ramona wel al dat het niet goed ging met de haan en dat de ambulance was gebeld. Ze vraagt namelijk of de ambulance te laat kwam. ''Ja, die is er nog steeds niet. Maar ik denk dat hij het anders ook niet had gehaald hoor'', reageert Romy die er inmiddels ook bij is. Samen lopen ze naar Piet toe. ''Jezusmina'', aldus Ramona als ze de dode haan ziet. Bas is er ook bij en laat weten dat het net lijkt alsof de haan nog ademt. Romy vraagt zich af of dat alleen zo lijkt of dat hij echt nog ademt. Volgens Bas zijn het gewoon je hersenen die een spelletje met je spelen. Ramona vind het maar eng. Al snel vraagt ze of Piet is overleden in Ruud zijn armen. ''Rowena gaf hem net aan Ruud, toen maakte hij nog een stuiptrekking en was hij overleden'', antwoord Romy.

Ruud is ondertussen buiten op de rotonde met de stier bezig. Hij borstelt Bender en geeft hem alle aandacht. Misschien kan hij zo zijn verdriet om Piet even vergeten. Binnen benadrukt één van de dames dat Bas Piet op heeft gevoed toen hij klein was. ''Het is voor jou ook niet leuk''. Romy blijft het ondertussen bizar vinden dat het net lijkt alsof het beestje nog ademt. Maar hij is zeker weten dood. Hij is zelfs al iets verkleurd. ''Je hebt Piet wel een hele leuke tijd gegeven met Ruud'', laat Ramona weten. Ruud zit er al snel weer bij en Billy komt tussendoor langs om te vragen of Ruud een afbakbroodje wil. Daar heeft hij geen behoefte aan, maar het is lief dat ze aan hem denkt. Samen met wat andere bewoners halen ze herinneringen op. Hoe leuk het was als Piet ging rennen. Of wat hij deed als ze hem over zijn staart aaiden. Dat het net leek alsof Piet een dansje deed. Door die herinneringen kunnen ze gelukkig weer even lachen. Ramona vraagt vervolgens bezorgd hoe het met de andere haan gaat. ''Goed hoor'', laat Ruud weten. Volgens hem heeft die het niet in de gaten. Ruud wil wel nog een veertje van Piet als aandenken en Billy ook, maar Ruud weet niet hoe hij dat moet doen. Hij denkt er aan om het af te knippen, want er uit trekken vind hij zielig. ''Net als mensen kunnen ook dieren ziek worden. Misschien was hij wel al zwak geboren'', laat Ruud weten. Hij zou het fijn vinden als Piet gecremeerd word, maar hij weet niet wat de anderen willen. Bas zegt dat hij Piet wel op zou willen laten zetten. Romy zien we op de andere stream ondertussen verder huilen. Zij heeft het er erg zwaar mee dat er telkens weer diertjes dood gaan.

Om kwart voor twaalf is ook eindelijk de dierenambulance er. Rowena, Bas, Dominique en Ruud brengen Piet in een doos naar de dierenambulance. Bas wil dat Piet naar het vogelhospitaal in Naarden word gebracht en dat hij daar een laatste check krijgt om er achter te komen wat er met hem aan de hand was. Eric is laatst nog langs geweest om alle vogels te checken of ze wel gezond waren. Controleren op vogel pokken enzovoort. Toen is Piet ook gecheckt en was hij nog kerngezond. Voordat Piet met de ambulance mee gaat houd Ruud de doos nog even vast. ''Pietje! Kijk dan hoe mooi hij is''. De man van de dierenambulance is het ermee eens. Het is inderdaad een mooie haan. Ruud vertelt dat hij nog maar een jaar oud was. Daarna neemt de man hem mee. ''Sterkte ermee''. Als de ambulance weer vertrokken is lopen Bas, Ruud, Dominique en Rowena door naar vogel village om daar een aantal veren te pakken. Volgens Bas lagen er daar namelijk genoeg. Ruud is toch van plan om te vragen of ze na het onderzoek wat veren van Piet willen sturen, want hij weet niet zeker of deze die in vogel village liggen van Piet zijn.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.