Jessie brengt slecht financieel nieuws aan de groep. ~ Utopia Gekte

10/17/2016

Jessie brengt slecht financieel nieuws aan de groep.

Belangrijke punten bespreken.

De groep besluit om toch nog centraal te gaan. En wel nu meteen. Dit terwijl Romy over een kwartiertje naar het ziekenhuis moet. En Rowena nog moet bijkomen van haar paniekaanval. Romy wil het centraal openen en vraagt nog naar Rowena. Victoria legt uit dat zij even in een dipje zit en er niet bij zal zijn. Daarom begint Romy positief. Ze vertelt dat ze de pyjamaparty van gisteren een hele gezellige avond vind. De groep is het daar absoluut mee eens. ''Iedereen heeft genoten'', aldus Victoria.

Jacco is de volgende met een puntje. Hij noemt de groep niet accuraat, dat is zijn moeilijke woord van vandaag. Het gaat om kleding wat overal ligt of door anderen wordt gepakt en ergens neergelegd. Jacco heeft het een en ander bij de wasmachine neergelegd. Als niemand het pakt gaat het gewoon naar de kringloop. Er komt meteen geschreeuw dus Victoria probeert de boel te sussen. Jacco gooit het woord idiosyncratisch er nog even doorheen.

Als het weer rustig is kan Jessie aan de financiƫn beginnen. Hij vertelt dat er een hele hoop facturen bij zijn gekomen. Waaronder de beveiliging van 3300 euro en Wim van 1100 euro. De bewoners staan inmiddels alweer 12.500 euro in de min. ''We hebben geen evenementen gehad waar we geld mee hebben verdiend'', legt Jessie uit. Ook de kaartverkoop voor de Live in de Loods met Wolter Kroes valt tegen. De groep is zichtbaar geraakt door dit slechte nieuws. Ruud merkt op dat ze dan ook na de markt niet in de plus komen te staan. ''We raken alleen maar verder achterop. Ik vind het belachelijk dat we in pak en jurk lopen als we er zo voor staan.'', vind Ruud. Jessie legt uit dat het een eis was van Wolter Kroes dat ze een gala thema hebben. ''Dan boeken we toch een andere artiest'', besluit Ruud rebels. Nou, dat gaat niet meer. Er volgt een streamlock.

Na de streamlock gaat het over de kaartverkoop van de markt. Dominique vertelt dat ze op 35% blijven hangen en er geen kaartjes meer worden verkocht. Ze noemt het een blamage. Het gaat dus alles behalve goed met de BV.  En de bewoners hebben geen flauw idee hoe ze het tij kunnen keren. Er is ook wat schaamte bij sommige bewoners. De Bed & Breakfast gasten van de week hebben 3 euro moeten betalen voor een foto met de bewoners. Bas denkt dat ze veel geld laten liggen bij de koffie en thee. ''Dat zeg ik al 17 maanden''. De bewoners proberen alleen maar oplossingen en manieren te bedenken om meer geld te verdienen. Niemand zegt een woord over bezuinigen bij jezelf en de groep. De Utopia bewoners leven boven hun stand.  0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.