Iemand drinkt stiekem alcohol uit een koffiebekertje. ~ Utopia Gekte

10/10/2016

Iemand drinkt stiekem alcohol uit een koffiebekertje.

De laatste dag van Cees?

Goedemorgen en welkom bij weer een nieuwe enerverende dag Utopia. Vandaag kan een dag zijn met een enorme verrassing. Of een dag die gaat zoals we allemaal verwachten. Kevin geeft over een paar uur uitsluitsel. Gaat hij Cees naar huis sturen omdat het zo moet gaan? Of stuurt hij voor de spanning toch Jessie of Rianne naar huis? Cees kan immers zelf vrijwillig de poort uitlopen. We gaan het zien of de redactie ons wel of niet gaat verrassen vandaag...

De dag begint weer op zijn Utopiaans. Uitslapen, laat opstaan, rustig ontbijten en weinig tot niets uitvoeren. Het is inmiddels half 11 's ochtends en Cees begint nu pas aan zijn laatste dag van Utopia. Hij is weer in de lucht aan het fietsen in het voormalige welness huisje van oud Utopia bewoonster Colinda.

Aangezien er vandaag nog niks bijzonders is gebeurd blikken we nog even terug op gisteravond en vannacht. De muziek mocht een uurtje aan vanwege Romy's verjaardag. Dat was een gezellige bedoening. Later in de nacht werd het echter iets minder gezellig. Jessie zat volgens Cees weer stiekem aan de drank. Hij vulde een bekertje met een alcoholisch drankje. Cees ziet alles, dus ook dat. Het klopt trouwens ook, want we konden het zelf ook zien op de streams. Bij Cemal deed Cees zijn beklag, maar Cemal zelf maakt zich er niet druk om. ''Hij zet zichzelf voor schut'', vertelt Cemal. Cees blijft er toch over door mopperen: ''Ik heb hem al aangesproken en hij komt met een of andere kutsmoes zoals altijd. En dan drinkt hij ook nog uit een koffiebekertje, stiekem. Nou dan zit je echt in de gevarenzone hoor. Ik zeg het net tegen hem, heb een heel gesprek met hem en dan doet hij het alsnog. Hij zet zichzelf iedere keer voor joker. Hij heeft met mij dat gesprek, dat wordt vastgelegd en dan drinkt hij uit een koffiebekertje! Dat is stiekem. Stiekem drinken. De boel verbloemen en dan heb je echt een probleem als je zo ver bent. Uit een koffiebekertje. Kom op zeg'', zucht Cees door. Cemal kan het allemaal niet meer aanhoren, ook al geeft hij Cees gelijk. Hij druipt af naar bed en Cees heeft geen gesprekspartner meer. 

Later praat Jessie nog even met Karin en Jacco over het voorval. ''Heb je gehoord wat voor preek ik heb gehad? Hij zei dat ik verslaafd ben aan alcohol. Maarja, weet je. Ik heb een zwak voor Cees. Dus ik grapte dat het beter is dat ik verslaafd ben dan dat ik alcoholist ben. Maar snap je dat ik een raar gevoel krijg als iemand zegt dat ik verslaafd ben terwijl ik 1,5e maand niet drink'', legt Jessie uit. Jacco en Karin weten net als Jessie niet wat ze daar op zouden moeten zeggen. Jessie geeft aan hoeveel jaren Cees zelf heeft gedronken. Nu heeft hij 7 jaar niet gedronken en is Jessie verslaafd op zijn 25e. Jessie kan het allemaal niet rijmen. Cees heeft langer alcohol gedronken dan dat Jessie op deze wereld is. Jacco en Karin - die ook wel een borreltje lusten op zijn tijd - zijn het wat dit betreft helemaal eens met Jessie. Al met al weet Cees de gemoederen tot op het laatste moment flink bezig te houden. Volgens mij gaan we hem meer missen dan we denken. Jessie neemt nog een wijntje...
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.