''Het positieve is verneukt''. ~ Utopia Gekte

10/25/2016

''Het positieve is verneukt''.

Een positief toetertje van Do.

Ondanks alle drama, tranen, chaos en ellende vind Dominique dat de bewoners wel een positief woordje verdienen. Victoria heeft armbandjes gemaakt, Ramona heeft het theater podium geverfd en ga zo maar door. Dominique drukt op de toeter en roept de groep bij elkaar. Ze laat iedereen wat vertellen over wat ze gedaan hebben vandaag. En ze hoopt dat de hele groep gezellig mee wandelt naar onder andere het podium van Ramona en de kas van Bas en Dominique om een beetje interesse in elkaars werk te tonen. Na een lange streamlock is de positieve sfeer opeens weer omgeslagen naar complete chaos.

''Het positieve is verneukt'', roept Ruud door de loods wanneer Jessie het woord krijgt. Hij vertelt over crediteuren die gebeld hebben en dat de bewoners 15.000 euro in de min staan. Er moet wat veranderen. Ook heeft Jessie een ''mededeling''. Namelijk dat Billy het atelier krijgt van Bas en Dominique, buiten hun weten om. ''Nu ga je publiekelijk vertellen dat ik met Dominique het atelier uit moet. Had het dan met mij besproken'', zegt Bas boos. Volgens Jessie is er al vaker over gesproken en zijn ze maar één dag met meubels bezig geweest. Nu wordt het alleen gebruikt voor opslag en verder niks. Bas blijft het respectloos vinden dat hij nu zomaar het atelier overdraagt aan Billy. ''Als jij dit goed ondernemen vind moet je eens goed in de spiegel kijken'', zegt Bas teleurgesteld.

Victoria vind het 'kut' gebracht. Bas vind het achterbaks. Rowena vind deze communicatie de essentie van het probleem. Dominique vind dat Jessie erg goed is in een domper brengen terwijl zij de groep een oppeppertje wilde geven. Dominique is erg teleurgesteld en de bijeenkomst is afgelopen. ''In goed overleg gaat hier ook niks goed jongens, met alle respect'', is het standpunt van Jessie.

Later wisselen Bas en Dominique een blik uit met Jessie. 

Bas: ''Triest van je Jessie''. 
Dominique: ''En ook zo'n achterbakse glimlach. Beter lach je niet naar ons''.
Bas: ''Ohhh wat een kwal''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.