Eddy Zoey in Utopia om Billy en Romy een schilder workshop te geven ~ Utopia Gekte

10/20/2016

Eddy Zoey in Utopia om Billy en Romy een schilder workshop te geven

Creatief aan de slag met verf

Deze middag is er weer het een en ander gebeurd. Eddy Zoey kwam namelijk naar Utopia om twee dames een schilder workshop te geven. Billy zien we om kwart voor twee alvast wat spullen klaar zetten op de picknicktafel. Aan Cemal vertelt ze dat ze de schilderijen die ze gaan maken naderhand ook gaan verkopen en dat ze er misschien zelfs iets meer voor kunnen vragen dan normaal omdat het met Eddy Zoey gemaakt is. Om vijf over twee zien we dat Eddy Zoey gearriveerd is in de loods. Hij krijgt iets te drinken en daarna geven Romy en Billy hem een rondleiding. Billy laat als eerste het schilderwerk van Romy zien. Eddy vind het leuk en dan vooral qua gezicht verfijning. Zo'n profiel vind hij heel mooi. Al snel volgt er een streamlock. Daarna zien we ze in het atelier staan. Billy vertelt daar dat ze kunst heel tof vind en dat ze ook veel in de mode heeft gewerkt. Daarna vertelt ze over haar Billy Jeans. Als ze de slaapkamer laten zien waar Cemal zijn spullen alvast aan het inpakken is voor zijn reis naar Turkije, vertelt Cemal over zijn vader die hij voor het eerst gaat zien. Daarna gaan ze verder met de rondleiding. Billy vraagt of Eddy Ruud niet herkent aangezien Ruud ooit mee heeft gedaan aan Take me out. Een programma wat Eddy Zoey presenteerde. Ook Rowena laat al snel weten dat ze een keer mee heeft gedaan aan een tv show die hij presenteerde, alleen daar kan Eddy zich niks meer van herinneren. Volgens hem zal het gaan om een programma dat niet bleek te werken en waar ze dus maar één of twee uitzendingen van hebben gedaan.

Om vijf voor half drie na een aantal streamlocks zijn ze niet meer op de stream te volgen. Even later weer wel. Dan zien we dat Eddy een aantal schilderijen mee heeft om wat verschillende technieken te laten zien. Hij vertelt ook wat meer over een bepaald product. Je mengt de verf met iets en dan heb je een goedje dikker dan verf waarmee je enorm dikke lagen kan creëren. Billy vind het allemaal supertof. Ook heeft hij een stickie mee om wat te laten zien op de computer. Andere mensen die op dat moment achter de computer zitten moeten voor Billy, Romy en Eddy wijken. Victoria wil niet weg dus vragen ze of Bas en Dominique achter de andere computer weg kunnen. Bas en Dominique maken dus plaats, maar Bas benadrukt wel dat iets in beeld moet blijven staan. Daarna vertelt Eddy verder hoe hij bepaalde dingen aanpakt. Hij begint gewoon met schilderen en dan komt alles vanzelf. Het is niet zo dat hij van te voren bijvoorbeeld al denkt ''Ik ga herten schilderen''. Billy vind alles wat Eddy zegt heel interessant. We horen haar meerdere keren de woorden ''supertof'' en ''vet'' zeggen. Ze verdwijnen weer een halfuur van de stream en als we om drie uur weer beeld hebben zien we ze in de loods aan de slag gaan met hun schilderijen.

Ze plakken het doek eerst helemaal vol met tape om daarna een figuur/afbeelding er op te tekenen en dat daarna weer uit te kunnen snijden met een mesje. Alle tape om het figuur heen halen ze vervolgens weg en als ze dan daarna aan de slag gaan met verf en na afloop de tape weghalen dan heb je dus overal verf behalve op de plek waar de tape zat. Ze moeten alleen opletten om niet door het doek heen te snijden. Het mesje moet er recht op staan en dan vooral voorzichtig uitsnijden. Eddy gebruikt normaal andere doeken en op deze doeken gaan ze er sneller doorheen. Hij vraagt zich dan ook af of het wel gaat werken nu. Ondanks dat gaan ze er gewoon lekker mee aan de slag. Eddy vind schilderen een perfecte uitlaatklep voor als iemand zich rot voelt of er doorheen zit. Terwijl ze alle drie druk bezig zijn bespreken ze van alles. Billy vertelt bijvoorbeeld dat ze het leuk vind om cowboys te schilderen, maar als ze slecht in haar vel zit schildert ze bijvoorbeeld allemaal doodshoofden. Verschillende namen van kunstenaars worden genoemd. Zo vind Billy Nancy Duval - Ik weet niet of ik de naam goed schrijf - leuk. ''Schieten op ballonnetjes met verf''. Eddy heeft het vervolgens over Keith Haring. Die tekent allemaal patronen en herhaalt dat. Zo ontstaat er dan een heel schilderij. Volgens Eddy zijn het hele simpele tekeningen, maar zijn ze soms miljoenen waard. Puur naar wat het is vind hij het niet eens zo bijzonder, maar de tijd waarin Keith het maakte en de statements die hij er mee maakte maakte het kunst. Dat vind Eddy veel interessanter.

Al snel verschijnen er verschillende vormen op de doeken. Eddy maakt een zelfverzonnen vorm. Romy maakt een dame met een jurk en Billy tekent vormen zoals cirkels een rechthoek en een driehoek. Billy zegt Anton Heyboer ook te gek te vinden. Eddy is het er mee eens. Alleen al om zijn levensstijl zou Eddy hem wel even willen zijn. De dames hadden al allemaal verf verzamelt, maar Eddy heeft ook wat eigen kleurtjes meegenomen waaronder Ultramarijn. ''Koninklijk blauw''. Vet vind Eddy dat. Als ze de tape weg hebben gehaald rondom de vorm moeten ze gaan bepalen wat ze gaan doen. Gaan ze verf spatelen, rollen of spetteren en welke kleuren gaan ze gebruiken. Ze kunnen het schilderij één kleur geven of meerdere kleuren en laten ze de kleuren in elkaar overlopen of doen ze allerlei kleuren door elkaar. Tijdens het schilderen vertelt Eddy dat hij de zijkant van het schilderij ook altijd verft. Dat is mooier. Nadat ze allemaal de achtergrond van hun schilderij een kleur hebben gegeven gaan ze er ook nog allemaal verf op spetteren. De dames vinden dat helemaal geweldig om te doen. Eddy is als eerste klaar met zijn schilderij. Terwijl de dames nog even doorwerken laat Billy weten de techniek die hij haar geleerd heeft heel waardevol te vinden. Als ook de schilderijen van de dames af zijn laat Eddy weten Romy's achtergrond kleuren mooi te vinden. Niet alleen de doeken werden vandaag trouwens voorzien van wat verf. Na afloop worden Romy's broek en shirt namelijk ook nog bespat met verf. En natuurlijk word er nog een foto gemaakt met zijn drieën en dan zijn ze klaar met de workshop.

Eddy gaat er trouwens niet meteen weer vandoor. Ze kletsen nog even gezellig na. Billy wil bijvoorbeeld een pot verdikkingsmiddel halen. Dat kost zo'n dertig euro, maar Billy vind zichzelf één van de groot verdieners in Utopia, dus dat kan er volgens haar best vanaf. Eddy laat ook nog weten wel een schilderij voor de Utopianen te willen maken die ze dan (tijdens de markt?) kunnen veilen voor het kunstfonds. Billy laat weten het echt heel tof te vinden dat hij daar naar toe wilde komen.Rondleiding en kletsen
Een paar voorbeelden laten zien
De vorm uitsnijden
Tijd om aan de slag te gaan met verf
Lekker kliederen
Eddy Zoey's schilderij
Links Billy's schilderij. Rechts Romy's schilderij.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.