Dominique barst in tranen uit vanwege pestverleden. ~ Utopia Gekte

10/18/2016

Dominique barst in tranen uit vanwege pestverleden.

Stichting Veilig Onderwijs.

Dominique ontvangt momenteel bezoek in Utopia en Bas zit er bij om haar te ondersteunen. Het is bezoek van Stichting Veilig Onderwijs die zich inzetten tegen pesten. Zij kunnen onder andere een anti-pest beleid maken voor scholen en dat ook bewaken. Er zijn twee vrouwen en een man gekomen van de stichting. Dominique vertelt eerst over haar plannen. Ze gaat een 3-daags anti-pesten evenement houden in Utopia. Zij weet als de beste wat pesten is en hoeveel invloed dat op een persoon heeft. Soms is ze nog steeds verdrietig door hoe erg zij gepest is. Er heerst ook een taboe op het pesten en het praten over je verdriet. Dat hoopt ze te doorbreken omdat het nergens voor nodig is. Dominique en de stichting maken nu uitgebreid kennis met elkaar. Ook gaan ze bespreken wat de stichting eventueel kan betekenen voor het 3-daagse evenement van Dominique.

Wanneer we nader kennis maken met de man en vrouw op de onderstaande foto wordt het allemaal een beetje heftig. Ze spreken af dat ze gewoon geen antwoord geven als het ze teveel wordt. Ze hadden een eigenzinnige dochter die er graag anders uitzag dan de rest. Ze deed altijd van die aparte leuke dingen en op een gegeven moment waren er een aantal kinderen die vervelend begonnen te doen tegen haar. Vriendinnetjes werden afgepakt en ga zo maar door. 4,5 jaar geleden is hun dochter overleden, maar onduidelijk is of het zelfmoord was of niet... Ze vertelden ook dat er spullen van hun dochters graf werden geroofd en dat ze uiteindelijk de dader met hulp van de politie hebben kunnen pakken. Dat bleek een wat oudere man te zijn die ook zo zijn problemen had. Ook dat was in principe 'een zielig persoon' waardoor het iets makkelijker te accepteren was.

Dominique vertelt van haar 11e tot 21e te zijn gepest op drie verschillende scholen. Het begon er al mee dat ze een accent had en daardoor niet mee mocht spelen met andere kinderen. Dominique was erg verlegen en had een grote rugtas en was naar eigen zeggen een makkelijk doelwit. Het werd steeds erger van verbaal naar fysiek. Ze werd daardoor alleen maar introverter, ze at zelfs haar broodje op het toilet in de pauze. Ze denkt dat haar redding is geweest dat ze zich op school heeft gefocust. Na een tijdje breekt Dominique en barst ze in tranen uit. Ze had veel schaamte omdat ze op haar 25e nog niet eens wist wat uitgaan is en noem maar op. Nu schaamt ze zich niet meer en heeft ze zoiets van 'laat het maar zien aan Nederland'. Er volgt een lange streamlock waardoor er niks meer van te volgen is. De regie wil niet dat je het laat zien Do, zit je dan met je goede gedrag voor niet werkende camera's... :-)

Na de streamlock bespreken ze meerdere dingen die ze kunnen doen. Bijvoorbeeld bewustzijn creëren. Wanneer je een plagerige opmerking naar iemand maakt kan dat teveel zijn voor iemand. Misschien ben je wel de 10e die zo'n opmerking maakt op een dag en dan ervaart diegene het als pesten. Ze leggen uit dat het daardoor een dun lijntje is.

Ik ben maar even gaan Googlen aangezien Ingrid en Gerard van Beelen (De man en de vrouw) niet echt de kans kregen om hun verhaal af te maken. Hun dochter heeft in 2012 inderdaad zelfmoord gepleegd. Na maandenlang te zijn gepest op school pleegde de 13-jarige Livia in 2012 zelfmoord. Ze zag geen andere uitweg meer. In de ‘Week Tegen Pesten’ praatte Jeroen Pauw met haar ouders, Ingrid en Gerard van Beelen, over het tragische lot van hun dochter. In haar afscheidsbrief schreef zij: 'Mij hebben jullie niet kunnen helpen, maar help alsjeblieft andere kinderen.' Dat recente interview met Pauw is hier te bekijken.   

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.