Cees heeft Utopia vandaag moeten verlaten. ~ Utopia Gekte

10/10/2016

Cees heeft Utopia vandaag moeten verlaten.

Jessie en Rianne blijven.

Het hoge woord is eruit. Kevin stuurt Cees naar huis. Rianne en Jessie mogen blijven. Met tranen in zijn ogen leest Cemal een brief voor aan Cees. Cees heeft hem namelijk geholpen om een brief te schrijven naar zijn vader in Turkije. Daardoor hebben ze samen een mooie brief kunnen schrijven en over 11 dagen gaat Cemal eindelijk zijn vader ontmoeten. ''Zonder jou had ik die brief nooit kunnen maken. Wacht even hoor'', snikt Cemal. Cees moet weten dat Cemal altijd zijn 'Utopia zoon' zal blijven. Ondertussen loopt Cees alvast naar Cemal toe om een arm om hem heen te slaan. Cemal bedankt Cees namens zichzelf en alle Utopianen. Hij krijgt nogmaals een luid applaus van de groep.

Ook Cees vond het heel mooi en moet een traantje wegpinken. ''Poeh. Dit kwam aardig binnen. Af en toe een traan laten heb ik ook geleerd en dat is hier meerdere malen gebeurd. Dus dat heeft Utopia mij ook gebracht en dat is ook heel veel waard. De emoties vliegen hier door de tent heen door allerhande gebeurtenissen, prikkels en onze eigen dingetjes. Zoals wij hier zitten, we hebben allemaal onze rugzak die gevuld is met mooie dingen en ellende en verdriet en pijn. Dat maak je van elkaar mee, de gebeurtenis onder andere met Karin en haar kleindochter. Dat zijn dingen. Dat gaat je niet zomaar in de koude kleren zitten. Dat is heel mooi van Utopia, dat dat hier allemaal kan en gebeurt. Het is jammer dat gevoelsmatig nog steeds de buitenwereld ons in die sfeer verkeerd beoordeeld. De schreeuwende ruziemakende zuipende en feestende nietsdoende lui die in Laren de boel op zijn kop zetten. Als je mensen spreekt die hier zijn zeggen ze allemaal dat het toch anders is dan ze dachten. En ik ook niet! Want toen ik binnen kwam 15 maanden geleden had ik een heel ander beeld. Dat doe ik wel even dacht ik. Nou mooi niet! Dat zit toch iets anders in elkaar hier. En ik kan mij nog goed herinneren dat ze vroegen wat ik kom doen. Dat ik heb aangegeven om de afspiegeling van de maatschappij te vertegenwoordigen'', vertelt Cees. Helaas komt er weer een streamlock.

Cees dacht dat zijn ideale Utopia misschien wel buiten de poort stond. En dat zag hij in Utopia niet destijds. Cees blijft toch bij dat standpunt. Hij heeft meegemaakt dat het leven in Utopia niet helemaal goed werkt en functioneert zonder regels en wetten. ''Alle afspraken zijn na drie weken weg en vergeten, of nog veel eerder. ''De beste afspraak die je hier kan maken is géén afspraak. Omdat er geen hiërarchie is, niemand is de baas. We hebben hier 16 baasjes. 16 zeer verbaal vaardige mensen die het allemaal fantastisch kunnen vertellen en snel in het ja maar vliegen. Het is altijd ja maar als je iemand aanspreekt. Incasseren hier is heel moeilijk, maar toch heel belangrijk. Daar heb ik vaak voor op mijn donder gehad van mijn dochters. Dat is nou net eigenlijk wat we niet moeten doen. Zeg eens tegen elkaar ja je hebt gelijk. Je hebt een punt. Daar ga ik wat mee doen. Er wordt veel gesproken en weinig mee gedaan. We praten veel, dat is positief. Maar het echte doen wat er afgesproken word? Ik zou het fantastisch vinden als daar meer mee gedaan moet worden'', aldus Cees.

Nou, deze speech kan Cees nog wel een uur volhouden. Lang verhaal kort: Cees moet zoals de verwachting al was zo zijn spullen pakken. Met zijn spullen lopen ze met de groep naar de poort. Daar maken ze een groepsfoto en zwaaien ze Cees uit na wat laatste knuffels en lieve woorden. Cees heeft Utopia verlaten na 15 maanden aanwezigheid. Een knappe prestatie. Bedankt Cees en het ga je goed!

Update: Pas na 14:00 loopt Cees voorgoed de poort uit. Het duurde even voordat hij al zijn spulletjes bij elkaar had verzameld. En had uitgedeeld. Ook werd zijn matras nog opgehaald die hij meeneemt naar buiten. Na de groepsfoto was het nog even knuffelen en gedag zeggen. En daarna is Cees uit beeld verdwenen. Utopia zal nooit meer hetzelfde zijn. 

Reageer je mee? Wat vind jij er van dat Cees vertrekt? 

4 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.