Benjamin roept de groep bij elkaar voor belangrijk nieuws. ~ Utopia Gekte

10/02/2016

Benjamin roept de groep bij elkaar voor belangrijk nieuws.

Gaat Benjamin weg? Nee dus.

''Goed dat iedereen hier is. Al meer dan 15 maanden geleden kwam ik hier binnen. Dat is een flinke poos. En ik moet eerlijk bekennen, sinds ik die 15 maanden er op heb zitten denk ik veel aan thuis. Ik mis iedereen. Maar ik ga voorlopig echt nog niet weg. Er moet wel iets veranderen, ben ik van mening. Dus ik heb een klein iets uitgewerkt en het liefst begin ik er vandaag nog mee. Ik mis mijn meissie heel erg en ik ben hier heel graag, maar niet als we zo door blijven gaan. Daar heb ik buiten een veel te mooi leven voor. Hoewel het hier ook prachtig is. Ik heb gezegd dat ik Koning wil worden. Dat er iets moet veranderen is een collectief gevoel'', legt Benjamin uit.

Hij leest een heel betoog voor en Rowena gaat ondertussen even naar het toilet. Iedereen is Koning en Koningin volgens Benjamin. Toch gaat Benjamin een nieuwe weg inslaan: De samen sterk structuur met één overviewer binnen de bepaalde takken van Utopia zoals de BV en de foundation. Utopia is veel meer dan geld verdienen en je eigen dromen najagen. Ze moeten ook de dieren en de foundation in gedachte houden.

Er zijn drie takken die allen één overviewer hebben. En er is nog één overviewer die de overview heeft over alle overviewers. De Bv, samenleving en de foundation. Dat zijn de drie takken. En ze hebben in overleg overleg met elkaar. Dat kan 1x per week zijn, om de week, maandelijks of wanneer ze zin hebben. Oftewel, lekker duidelijk weer, gaat fantastisch worden. :-) Benjamin vraagt de groep hoe zij er in staan. Iedereen is dolenthousiast en dolgelukkig. Ze voelen de rust, structuur en geluk nu al in hun lichamen stralen, op wat kleine puntjes van kritiek na.

Meerdere bewoners zijn benieuwd naar wat er dan onder de BV valt als je daar de overview van wil nemen. Er komt een wazige uitleg. Ramona begint over de volgende tak; de samenleving. Dat is teveel voor één tak denkt zij. Er komt zoveel bij kijken. Net als bij de BV. Fantastisch plan dus, gaat helemaal goed komen. De BV houdt ook de overview over de fondsen van de foundation, maar het is niet de overviewer van de foundation. De foundation is een aparte tak, maar de losse fondsen blijven wel bestaan. De overviewer van de BV bepaalt wat er financieel mogelijk is met de fondsen.

Voor Jessie is het wel heel simpel. ''Als we er voor gaan en elkaar erop aanspreken dan werkt het. Absoluut. Want er is ook structuur nodig''. Benjamin benadrukt nog een keer dat hij thuis ook suffe spelletjes kan doen achter de computer en nog niet naar huis wil.  Volgens Victoria durven ze elkaar niet meer aan te spreken. Cees doet dat al bijna 15 maanden en daar luisteren ze ook nooit naar dusja. Romy valt bijna in slaap en gaapt. Veel woorden, weinig inhoud. De groep gaat ongetwijfeld akkoord met dit volledig uitgewerkte plan, maar ze mogen er eerst nog even over nadenken van Benjamin.Hij weet al dat iedereen voor is. Maar ze moeten nog even bedenken in welke tak ze willen zitten en wat ze dan gaan doen. Vandaag of morgen bespreken ze deze kwestie nog eens om alles vast te leggen.

Stel dat Ramona wel graag kookt voor de groep samen met Bas. Zij maken een rooster voor de hele week. Dan doen ze een taak voor de samenleving. Maar ze hoeven niet per se bij de tak samenleving te zitten. Ze kunnen ook in een andere tak gaan zitten. Of helemaal niet in een tak. Daarmee spreekt Benjamin zichzelf nu alweer tegen. Want het is zijn bedoeling dat iedereen een tak kiest die bij zijn/haar kwaliteiten passen. En als je niet in de samenleving zit, dan moet je ook niet geroepen worden voor taken binnen die tak. Dus stel dat Ramona toch voor de foundation kiest, dan mag zij niet worden geroepen om te koken voor de samenleving terwijl ze op dat moment bezig is met bijvoorbeeld het repeteren van een theatervoorstelling. Snap je er iets van? Ik niet meer. :-)

Ruud bespreekt nog even een andere kwestie. Iemand mailde dat ze graag voor Cees zou willen koken in Utopia. Ruud is gepikeerd, dat mag niet. Tenzij ze voor de hele groep gaat koken. Cees moppert dat het dan maar niet doorgaat. Er is ook discussie over hoe het kan dat iemand ingrediënten en dergelijke mee naar binnen mag nemen om te koken voor Cees. Volgens Ramona mogen dingen soms wel en soms niet, zo gaat dat in Utopia. 
2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.