Bas belt met de vogelopvang vanwege de overleden haan Piet ~ Utopia Gekte

10/16/2016

Bas belt met de vogelopvang vanwege de overleden haan Piet

Een heerlijke high tea

Om twee uur zien we Bas buiten met de vogelopvang bellen. Haan Piet is twee dagen geleden overleden en naar de vogelopvang gebracht om uit te zoeken waar hij aan dood is gegaan. Toen Bas daar de uitslag van kreeg, heeft hij laten weten dat ze nog niet precies wisten wat ze met de dode haan wilden en gevraagd of ze de haan daar nog even konden houden. Vandaag belt Bas op om te laten weten dat ze Piet toch graag willen laten cremeren. Ook vraagt Bas of ze nog wat veren van zijn staart er uit kunnen halen voor Ruud. Want die wil dat graag. ''Dat is goed, dat is geen probleem'', antwoord de vrouw. Ze zal het allemaal door gaan geven aan Eric. Bas vraagt wanneer het gebeurd en wanneer de dode haan terug komt. De dame durft dat niet te zeggen, dat ligt aan het crematorium. Bas wil ook dat als Eric de urn met as komt brengen dat hij meteen een aantal andere hanen komt checken om te voorkomen dat er een epidemie is. Even een volledige check. Vooral ook voor broer Henk om te voorkomen dat het nog een keer gebeurd. Henk ziet er goed uit, maar Piet zag er ook goed uit en die bleek ook wat te mankeren. De dame gaat het allemaal doorgeven. Eric is er morgen weer en Bas spreekt af om dan ook nog een keer te bellen. ''Dankjewel hé''.

Om tien over twee zien we Bas weer binnen bij Dominique. Weer hebben ze ergens een woordenwisseling over. Al is het bij die twee altijd maar de vraag of iets serieus is of niet. ''Je vraagt net toestemming'', horen we Bas zeggen. ''Ja, maar jij gaat ook niet over mijn eigendommen'', reageert Dominique. ''Dan heb ik me daar in vergist. Ze lagen in MIJN caravan'', aldus Bas. ''Pardon'', reageert Dominique. ''Op jouw bed'', vult Bas snel aan. ''Deze discussie wil ik niet meer hoeven te voeren met je. Van wie is die caravan'', vraagt Dominique. ''Van ons allemaal'', antwoord Bas. ''Het is gewoon ook mijn caravan. Ik wil je er ook best voor terugbetalen'', aldus Dominique. ''Maak je niet zo druk'', reageert Bas. ''Ik maak me wel druk op het moment dat jij je alles blijft toe eigenen en mij blijft overslaan. Geen wonder dat iedereen dat doet. 'O Bas wat mooi die vogel village, o Bas wat mooi dat atelier. Maar zo is het wel Bas. Je eigent je alles toe zonder mij erbij te betrekken'', aldus Dominique. Volgens Jessie laat ze dat zelf toe. ''Nee dat is mijn thee. Do's thee'', aldus Dominique als Bas haar thee wil pakken. Vervolgens vertelt ze dat zij dingen niet toe eigent. Ze is een deler.

Om kwart over twee zien we Victoria en Gina nog altijd in de keuken. Victoria vind het heel grappig hoe het werkt. Dat iedereen opeens weer gaat sporten en dat iedereen opeens zijn of haar eet patroon aanpast. Gina vind dat ook fascinerend. Eerst was er niemand in de sportschool en nu is het weer heel druk. Om vijf voor half drie zijn de bezoekers er voor de high tea. Als iedereen plaats heeft genomen aan de picknicktafel - die al netjes gedekt is en vol staat met lekkernijen - nemen Gina en Victoria het woord om te vertellen wat er allemaal op tafel staat. Ze hebben eigengemaakte broodjes die op verschillende manieren belegd zijn. Onder andere broodje gezond, broodjes met zalm en lente ui, broodjes met gebraden gehakt, broodjes met kaas en roomkaas. Ze hebben zelfgemaakte scones, met natuurlijk slagroom en jam. Cupcakes vanille en cupcakes chocolade. Een aantal met eigengemaakte botercrème, en een aantal zonder botercrème voor de mensen die niet van zoet houden. Ze hebben wolkentaart. Eigen gemaakte soesjes. Driedubbele kaasbroodjes met drie soorten kaas. Stukjes chocolade in puur, hazelnoot, melk en wit. Koekjes, pannenkoeken, slagroom met aardbeienjam, vanillevla en chocolade topping. En gister is Bas zijn bezoek geweest en die hadden vegan hapjes mee.  Die staan dus ook op tafel. Er is dus ruim genoeg lekkers voor de gasten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.