Zus van Rowena: ''Je vlucht nu weer'' ~ Utopia Gekte

9/15/2016

Zus van Rowena: ''Je vlucht nu weer''

''Ja, wij zitten er natuurlijk ook mee''

Na lang wachten en een streamlock zien we dat de familie van Rowena inmiddels al is gearriveerd. In een auto rijden ze het Utopia terrein op. Het eerste wat de Utopianen is opgevallen is dat één van de familie leden haar haren heeft laten knippen. ''Ze heeft kort haar, wat mooi hé. Het staat ook verzorgder. Heel mooi'', laat Romy weten. De andere dames zijn het er helemaal mee eens. Zodra de auto tot stilstand is gekomen begint Rowena met rennen. Zodra ze dichterbij komt horen we haar zachtjes snikken. Onder andere Rowena's moeder en zus zijn er en de dames vliegen elkaar al meteen om de nek. Ook de andere dames die samen met Rowena bij de poort op haar bezoek hebben gewacht komen de familie begroeten. Als het bezoek de vraag krijgt hoe het met ze gaat antwoorden zowel moeder als zus met ''kan beter''. Daardoor zien we meteen Rowena's gezichtsuitdrukking veranderen. Eerst was ze duidelijk blij om haar familie weer te zien en blij om ze eindelijk weer te kunnen omhelzen, maar die lach die ze eerst had heeft nu plaats gemaakt voor een ernstige blik alsof ze zich flink zorgen maakt (zie foto drie onder dit bericht). Dat blijkt ook al snel als ze begint te spreken.

Het plan was net nog om de familie eerst mee naar binnen te nemen zodat ze rustig de andere Utopianen konden begroeten, maar de plannen zijn al meteen gewijzigd. Rowena wil één ding zeggen. ''Het voelt nu al heel beladen''. Haar moeder bevestigd dat. ''Dat is het ook''. Rowena vertelt verder. ''Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, want...''. Ze kan haar zin niet afmaken omdat Karin de familie ook komt begroeten. Als dat gebeurd is pakt Rowena de aandacht weer. ''We gaan nu gelijk even kletsen'', besluit ze. Ze vraagt of Romy iets te drinken voor de familie wil regelen zodat ze zelf snel in gesprek kan, maar de rest van de bewoners zijn inmiddels ook naar buiten gekomen om de familie te begroeten. Rowena staat er daardoor maar een beetje bij te wachten tot ze eindelijk kunnen gaan praten. Victoria vraagt ondertussen aan Rowena of ze stress heeft. Geen stress zegt Rowena, maar doordat haar familie meteen zegt ''kan beter, kan beter'' lijkt ze zich toch zorgen te maken.

Als ''iedereen'' elkaar begroet heeft slaat Rowena's moeder een arm om Rowena heen om vervolgens samen met Rowena en haar zus richting het bankstel te lopen wat Rowena buiten al klaar had gezet. ''Nou'', zucht haar moeder. Rowena reageert er op door te zeggen dat ze haar familie daarom ook meteen mee wil nemen om te praten, want ze voelt nu heel veel. ''Dat is ook, hoe noem je dat'', reageert haar moeder. ''Heel dubbel. Je moet voor jezelf kiezen, maar kies dan ook voor jezelf. Je vlucht nu weer in iets'', vult haar zus aan. Hoe graag Rowena ook wil praten moet ze toch nog even wachten. Jessie is namelijk achter de dames aangelopen om het bezoek ook te begroeten. ''Leuk dat jullie er zijn'', laat hij weten. ''We gaan gewoon even lekker klessebessen'', aldus Rowena's moeder.

Misschien om de spanning een beetje te doorbreken krijgt Rowena meteen een cadeautje overhandigd afkomstig van ''die vriend van haar''. Lief vind Rowena. ''Hoe gaat het met jullie'', opent Rowena het gesprek vervolgens. ''Ja wij zitten er natuurlijk ook mee. Frustratie'', antwoorden haar zus en moeder. Als Rowena daar op wil reageren krijgen we al meteen een streamlock. ''Ja, voor zover ik weet uh..'', was het laatste wat we konden verstaan. Na een streamlock die een kwartier duurde krijgen we eindelijk weer beeld. Alleen is het bezoek niet meer te volgen. Op de ene stream zien we Cees die op de bank iets leest en op de andere stream Karin die het toilet schoonmaakt. Vrijwel meteen volgt er weer een streamlock die ook weer zo'n 15 minuten duurt. Ook daarna is het familie bezoek niet te volgen op de stream. Cees heeft nu plaatsgemaakt voor Bas en Dominique die op de bank wat aan het lezen zijn en op de andere stream zien we Gina achter de computer zitten. Het is dus duidelijk dat we de komende uren zoals verwacht weinig van het bezoek zullen mogen meekrijgen. Waarschijnlijk omdat Rowena haar vriend Barry heeft ''gedumpt'' voor Ruud. Hier zal de familie vast een hoop over te bespreken hebben en dat mogen ze blijkbaar in alle privacy doen.De ernstige blik

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.