Woeste Rianne krijgt Jacco over de zeik. ~ Utopia Gekte

9/06/2016

Woeste Rianne krijgt Jacco over de zeik.

Stoute Jacco. Foei hoor.

Goedemorgen en welkom bij een nieuwe dag Utopia. We komen steeds dichter bij de dag dat Utopia 1000 dagen bestaat. Vandaag is namelijk alweer de 980e dag dat de livestreams online zijn. Ook het 1000 dagen feest komt dus snel dichterbij. Daar zullen we de komende dagen ongetwijfeld steeds meer over horen. Want gaat dat wel een succes worden? Dat is allemaal voer voor later. Laten we eerst nog even terugblikken op gisteravond en vannacht. Zijn er nog spannende dingen gebeurd?

Om te beginnen waren er toch weer wat spanningen tussen Jessie en Billy. Laatstgenoemde kan het voorval met Romy nog niet vergeten. Het is pas 5 dagen geleden. Billy was behoorlijk geïrriteerd en Jessie kon haar maar beter met rust laten. ''Ik spreek je straks wel weer, als je niet meer geïrriteerd bent'', besluit hij. ''Nog even en het is mijn schuld'', moppert Billy door. Niet veel later zitten ze toch samen op het rokersbankje. Ze spreken beide hun opgekropte frustraties uit zonder verbetering. Nog later in de nacht praten ze wéér, ditmaal in bed. Ze maken er een uitgemolken show van en lijken elkaar niet eens serieus te nemen. Ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn.

Rianne maakt ook een heel drama van iets wat eigenlijk niet zo'n heel groot drama is. Jacco heeft nog twee euro teveel aan zakgeld achtergehouden. En daar wijst ze hem op. Jacco zelf is niet van plan om die 2 euro in te leveren dus Rianne stapt zelfs woest naar Benjamin toe. Ook op de vide vertelt ze dit schokkende nieuws aan Rowena en Ramona. Zij kunnen er wel om lachen en het interesseert hun werkelijk niets. Toch is het voor Rianne een heel serieus probleem. Of een principekwestie. ''Maar het doet er ook niet toe. Het zegt meer over hem dan over mij'', besluit ze uiteindelijk. Maar goed dat ze niet weet hoeveel flessen alcohol Jacco nog in zijn kist heeft liggen...

Nou... Rianne blijft een poosje herhalen hoe hoog het haar zit, maar dat het haar niks uitmaakt. Tot ze op een gegeven moment ontploft. Woest loopt ze de trap af. ''Ik ben er klaar mee'', zegt ze en ze stormt de kamer van Jacco in. Hij moet en zal het geld inleveren. ''We hebben het in centraal over respectvol omgaan met elkaar en over elkaar mogen aanspreken over afspraken die niet nagekomen worden. Bij deze doe ik dat. Ik spreek je aan op je verantwoordelijkheid'', aldus Rianne. Jacco zelf blijft er rustig onder en weigert zijn 2 euro in te leveren. ''Ik weet wel waar mijn stemmen heen gaan volgende maand'', roept hij. Later vertelt Jacco aan iedereen wat er is gebeurd. Het blijkt om 4 euro te gaan, net zo schokkend als 2 euro teveel. Alle andere bewoners lachen Rianne gewoon uit. Dat ze zich hier zo druk om kan maken snappen ze niet. Rianne snapt op haar beurt niet dat de rest van de groep haar uitlacht. Ze hebben duidelijke afspraken gemaakt en moeten het als groep doen.Romy vind het lullig dat Rianne het zo hard heeft geroepen. Nu weet iedereen het en kan hij niks anders doen dan het geld inleveren. Jacco zegt nog nooit boos te zijn geweest in Utopia, en zij heeft het voor elkaar. Het liefst ziet hij Rianne als sneeuw voor de zon verdwijnen. Tot diep in de nacht mopperen bewoners door over elkaar fouten. Niemand krijgt het voor elkaar om eens goed in de spiegel te kijken.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.