Cees: ''Ik ben helemaal van slag'' ~ Utopia Gekte

9/23/2016

Cees: ''Ik ben helemaal van slag''

''Praten gaat me veel gemakkelijker af''

Na de vele problemen, die zich maar op bleven stapelen besluiten de Utopianen zichzelf te herpakken en gewoon door te gaan. De dag duurt nog lang, ze hebben nog vele uren en acts te gaan, dus nog genoeg kansen om er toch nog een geslaagd feest van te maken. Om tien over vier staan Cees en Dominique dan ook weer op het podium. Cees besluit het maar even helemaal overnieuw te doen. Hij heet alle bezoekers nogmaals welkom. Dominique laat vervolgens weten dat foutjes kunnen en mogen gebeuren en roept daarna de overige Utopianen het podium op om gezamenlijk het zelf geschreven duizend dagen liedje te zingen. Tijdens het zingen vliegen er versieringen door de lucht. Omdat niet alle bewoners professionele zangers en zangeressen zijn klinkt het soms flink vals. Gelukkig komt er aan elk lied weer een eind en kunnen we verder gaan met Cees en Dominique die de volgende act weer aan mogen gaan kondigen. Ze kondigen Victoria aan die ook een liedje gaat zingen. Wel zeggen ze erbij dat dit de eerste keer is dat ze voor zoveel mensen gaat zingen. Victoria geeft zelf aan dat ze het ook best wel een beetje spannend vind. ''Als er nooit meer een morgen zou zijn'', is het liedje wat ze zingt. De eerste zin begint ze goed, maar daarna word het al snel enorm vals. We zijn blij dat er meerdere streams zijn en we over kunnen schakelen. Als ze klaar is met zingen laat Victoria weten dat ze normaal gesproken veel hoger zingt, maar dat ze het heeft gedaan. ''Praten gaat me veel gemakkelijker af'', aldus Victoria. Ze besluit over Lesbos te beginnen, want ook daar moeten ze vandaag tijdens het 1000 dagen feest bij stilstaan. Als ze daar weer over uitgepraat is draagt ze nog snel een gedicht voor uit haar bundel.

Daarna komen Cees en Dominique het podium weer terug op. Cees besluit te vertellen over de Utopia baby. Hij leest het mailtje voor wat ze eerder vandaag binnen hebben gekregen. ''De eerste Utopia baby is geboren'', joelt Dominique na afloop. Er klinkt een zacht applausje. Cees vertelt dat de baby met 37 weken is geboren. Iets te vroeg dus. Het is een meisje. Ze zijn al weer thuis en moeder en baby maken het helemaal goed. Het is wel toevallig dat het kindje precies op het 1000 dagen feest is geboren. ''Echt bijzonder'', aldus Dominique. Cees laat daarna nog maar eens weten hoe mooi Dominique er bij loopt. ''Ik ben helemaal van slag'', grapt hij. Daarna kondigen ze Jacco aan die ook gaat zingen. Meerder liedjese doet hij waaronder ''Just say hello'' van René Froger. ''Ik wil je'' van Guus Meeuwis en nog veel meer bekende meezing nummers.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.