Breaking news: Utopia gaat door! ~ Utopia Gekte

9/26/2016

Breaking news: Utopia gaat door!

''Zolang de kijker het wil zien blijft SBS het uitzenden''

Terwijl we druk aan het schrijven zijn over de tien oud Utopianen die zich vandaag weer drie uur in Utopia bevinden is er eigenlijk nog meer belangrijk nieuws te melden. Vandaag is namelijk bekend geworden dat Utopia in elk geval nog tot de zomer van 2017 te zien zal zijn. En ook daarna is er volgens John de Mol nog genoeg ruimte om door te gaan. ''Zolang de kijker het wil zien blijft SBS het uitzenden en wij het maken''. Nog iedere dag kijken er zo'n half miljoen mensen naar Utopia. "De resultaten, de cijfers en de marktaandelen zijn nog steeds van zo'n marge dat SBS zegt: we willen er nog geen afscheid van nemen", aldus De Mol in gesprek met NU.nl.

Ook zal er aan het format de komende maanden niets veranderen. Volgens John de Mol is Utopia zo interessant omdat ze zich zo min mogelijk bemoeien met de bewoners. Ze bepalen zelf wat ze doen en dat is weleens moeilijk. ''Soms heb je dagen dat je denkt: 'Ik ga nu naar binnen en ik geef ze een schop onder de kont'. Maar tot nu toe zijn er gelukkig altijd mensen bij die vijftien die uit zichzelf opstaan, omdat ze zelf ook merken dat er weer wat moet gebeuren."

Er is de afgelopen 1000 dagen genoeg gebeurd om tevreden over te zijn. Toch word er ook verder gekeken. Zo hebben ze al een aantal ideeën klaar liggen voor het moment dat Utopia toch gaat stoppen. Daar zijn ze continue voor aan het werk. Het is zelfs mogelijk dat er twee reality programma's tegelijkertijd uitgezonden gaan worden. ''Zolang ze qua gevoel maar heel anders zijn. Er moet niet een kopie van Utopia naast of na komen''.

In andere landen hebben ze Utopia ook geprobeerd alleen is het daar elke keer mislukt. Gelukkig gaat het in Nederland voorlopig dus wel door. De trouwe kijkers hoeven zich dus geen zorgen te maken en kunnen de Utopianen voorlopig nog wel even blijven volgen.

Bron2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.