Ruud is boos, maar Billy heeft excuses aangeboden voor wat er is gebeurd ~ Utopia Gekte

9/25/2016

Ruud is boos, maar Billy heeft excuses aangeboden voor wat er is gebeurd

''Het begint als een grap en eindigt zo''

Afgelopen nacht is er een enorm lange streamlock geweest waardoor we de Utopianen lange tijd niet hebben kunnen volgen. En ook deze ochtend en middag is er voor 99% van de tijd een streamlock geweest waardoor we ook vandaag nog vrij weinig hebben kunnen zien. Volgens de mensen achter Utopia is de oorzaak hiervan een storing en technisch onderhoud, maar daar geloof ik eerlijk gezegd helemaal niks van. Het blijft namelijk bijzonder dat er sinds het begin van Utopia al dagelijks meerdere ''storingen'' zijn. En dat het altijd gebeurd als er iets gezegd of gedaan word wat we niet mogen zien. En als het dan ook echt storingen zouden zijn, waarom kunnen we dan wel altijd nog de stal, het hek en de wei zien en waarom is er dan in al die jaren nog niks aan gedaan om het daadwerkelijk op te lossen. Maar ja genoeg hierover. Over naar een gesprek tussen Jessie en Billy. We hebben namelijk eindelijk weer beeld en kunnen eindelijk mee krijgen dat er inderdaad iets gebeurd is vannacht. Erg genoeg aangezien Billy haar excuses aan Ruud moest aanbieden. Als Jessie haar om kwart over drie namelijk vraagt of ze Ruud nog heeft gesproken antwoord zij dat ze haar excuses heeft aangeboden. Gevolgd door een streamlockstoring.

Niet veel later zien we Jessie en Billy samen op de schommelbank. Jessie zegt dat hij voor Billy hoopt dat het lukt. Billy stelt zijn woordkeuze niet echt op prijs. ''Als het niet was gelukt dan was ik al weggeweest dus ik snap niet wat je bedoeld met 'ik hoop voor je dat het je lukt'''. Billy denkt namelijk dat ze het allemaal wel kan. Al snel verdwijnt Jessie en komt Victoria bij Billy op de schommelbank zitten. Billy is inmiddels op de schommelbank gaan liggen en ziet er wat down uit. ''Wat er is gebeurd had niet mogen gebeuren en daar heb ik sorry voor gezegd. Het is nu zaak dat we beiden onze weg gaan. Dat is niet de makkelijkste weg, maar ik ben welwillend en denk dat ik het kan. En ik denk dat hij het uiteindelijk ook kan'', laat Billy weten. Ze heeft er vertrouwen in. Het is alleen even door de zure appel heen bijten, maar ze kan daar nog groeien en moet zich door niks laten af leiden. Dat zou zonde zijn. ''Ik moet me op mezelf focussen. Het is een wisselwerking over en weer. Het begint als een grap en eindigt zo. [...] Het is tijd dat we elkaar daar in loslaten. [...] Hij is nog boos wat ik goed begrijp en dat mag hij ook zijn. We weten dat we elkaar liefhebben. [...] Het komt wel. Dat gesprek ga ik aan als mijn emoties wat minder zijn en ik het voor mezelf op een rijtje heb. En misschien komt het ook wel niet. Dan komt er toch vanzelf een moment waarop het duidelijk word. Voor nu moet ik even tot rust komen'', aldus Billy. Er volgt weer een streamlockstoring.

Binnenkort komt Billy's familie bezoek ook weer langs. ''Het is ook een shock voor jezelf. [...] Hier lijkt het altijd veel erger dan dat het eigenlijk is'', laat Victoria weten ''Dat is het ook. Het neemt veel ruimte in in je hoofd'', beaamt Billy. En dan zijn er anderen die er allemaal iets van vinden. ''Het is nu gewoon een kwestie van 'hoe ga ik hiermee om' en uitrusten. Het is ook een reality check voor mezelf. Als ik gister niet had gedronken had het niet zover gekomen. Dus daar ga ik ook mee stoppen. Anders had ik heel anders op hem gereageerd'', aldus Billy. Victoria benadrukt dat het ook altijd ergens goed voor is. ''Het is niet erg wat er gebeurd, maar het lijkt zoveel erger omdat je hier zit. Buiten spreek je gewoon alles uit. En omdat niemand mee kijkt hoef je ook niemand in bescherming te nemen. Hier weet je dat er zoveel mensen meekijken. Je hoeft nooit iemand in bescherming te nemen want daar heb je uiteindelijk jezelf weer mee'', laat Victoria weten. ''Ik moet nu goed beseffen dat dit de situatie is. [...] Daar moet ik ook naar handelen en dat is helemaal niet zo moeilijk. Als je maar afstand neemt van elkaar en niet flauwe opmerkingen naar elkaar gaat maken om toch iets los te krijgen'', vertelt Billy. Er volgt weer een streamlockstoring.

''Het is heel duidelijk dat wij elkaar gewoon los moeten laten. Ik ben hier twee maanden, het is niet gek dat het gebeurd. Ik moet nu gewoon schakelen en ik weet dat ik dat kan'', vertelt Billy. ''Met Jessie is dat ook zo. Er zijn veel dingen waar je in verwikkeld bent. Hij moet niet allemaal aannames gaan doen. Als hij iets wil weten moet hij de vraag stellen'', laat Victoria weten. Volgens Billy weet Jessie ook dat ze altijd eerlijk antwoord zal geven. Daarom gaat hij volgens haar soms een vraag uit de weg. Het is ook niet dat ze wil dat hij er bij betrokken is. ''Maar ook voor hem zit er een les in. Het heeft een reden. Het is goed dat je voor jezelf ook gewoon...'', begint Victoria. De rest van haar advies kunnen we niet mee krijgen vanwege weer een streamlockstoring. ''Het gaat het ook niet zijn'', laat Victoria weten. ''Dat heeft ook niemand gezegd. Mijn vader zei ook 'het leven is niet makkelijk'. Niemand heeft gezegd dat het een eitje is en daar ben ik ook niet bang voor. [...] Dit is ook de reden waarom ik het aan ga''. Billy vraagt of Victoria mee gaat roken. Ze sluiten het gesprek af met een knuffel. ''Dankjewel lieffie. Wat ben je toch een schattig meisje'', aldus Billy. Victoria vind het belangrijk dat de anderen zich goed voelen. ''En weet dat je er niet alleen in staat'', laat ze weten. ''Op het moment dat ik daar naar toe wil zeg jij precies wat ik moet/wil horen, maar die dingen komen dan niet aan omdat ik in paniek ben'', laat Billy weten. Weer krijgen we een streamlock. Zodra we weer beeld hebben zijn alle twee de dames weer terug naar de loods.

Er is vannacht dus inderdaad van alles gebeurd. In het eerste bericht van vandaag was al te lezen dat Billy gister jaloers was omdat Ruud en Rowena samen in de jacuzzi zaten. Waarschijnlijk heeft haar jaloezie de afgelopen nacht een hoogtepunt bereikt. Maar dat blijft gissen aangezien we er niks van mee hebben mogen krijgen. Misschien word alles nog wel duidelijker in de loop van de dag als er nog meer gesprekken worden gevoerd.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.