Rianne vlucht overspannen de douche in. ~ Utopia Gekte

9/16/2016

Rianne vlucht overspannen de douche in.

Rianne overstuur en klaar met de mentaliteit.

Zoals afgesproken lopen Rianne en Benjamin even naar buiten voor een gesprek. Achter de computer barstte Rianne net al in tranen uit. Helaas voor Rianne blijkt dit gesprek niet voor een opluchting te zorgen...

''Ik ben het spuug en spuugzat. Ik werk mij uren uit de naad voor anderen. En als ik hulp nodig heb laten ze me zitten. Niemand luistert. Iedereen is constant bezig met alleen maar zichzelf. Alleen maar. En ik kan er gewoon niet meer tegen. Op het moment dat ik mijzelf kwetsbaar opstel omdat we naar een doel toe moeten werken, krijg ik gewoon een lach naar me toe. Dat meen ik inderdaad serieus ja. Ik sta met een mond vol tanden te kijken. Het organisatievermogen van hier is bagger slecht. Nachten zit ik door te halen, ik slaap niet eens meer, zodat ik door kan halen. Ik ben gewoon echt de mentaliteit hier zat'', legt Rianne uit. Benjamin geeft aan dat dit iets van alle tijden is. Die mentaliteit heerst al heel lang in Utopia, zo legt hij uit. ''Als je te specifiek orders gaat geven voelen ze zich een klein kind. En als je ze de ruimte geeft gaat het ook niet goed. Het is niet zo dat ze niks doen. Ramona is ziek en anderen zijn ook druk bezig'', aldus Benjamin.

Rianne kan zich niet goed vinden in de punten die Benjamin noemt. ''Het is altijd ja maar. En niks anders'', moppert ze. ''Ik vind het lullig voor je. Kom eens even hier. Wat zou jou nu helpen dan'', vraagt Benjamin die een knuffel probeerde te geven. ''Je moet leren dat het in Utopia altijd goed komt. Het is hier nog nooit een week voor een evenement goed geweest. Ik vind het vervelend als je verdrietig bent'', aldus Benjamin. Rianne geeft nogmaals aan dat ze er helemaal klaar mee is. Het belangrijkste vind zij dat de mensen die kaarten gekocht hebben een onwijs goed feest kunnen beleven. Over de bewoners is ze niet te spreken. ''Als er hier 2 uur per dag gewerkt wordt is dat al veel! Dat werkt gewoon niet in mijn leven!'', schreeuwt Rianne. Benjamin is meteen gepikeerd omdat ze schreeuwt tegen hem. Hij vraagt nog net geen excuses en zegt later weer te willen praten als ze rustig is.

Rianne doet een poging om nog achter de computer te kruipen. Zo ver komt het niet, ze rent naar boven de vide op en wenst met rust gelaten te worden. Op de vide heerst er gezelligheid onder Rowena en Jacco dus ze rent weer naar beneden. Ze gaat even douchen en wil nergens over praten. Ze vraagt Cees nog even te bellen voor de vuilniswagen, hij beloofd dat te doen. Rianne vlucht de douche in, de enige plek waar ze even niet gevolgd kan worden. ''Ik ben het zat. Stelletje kinders'', moppert ze. Cees geeft aan dat Rianne één van de weinige jongeren is die ziet wat Cees ook altijd ziet. ''Neem je tijd'', zegt hij tegen Rianne. Rianne heeft al drie dagen niet gedoucht en valt zelfs werkend in slaap in haar kleding. Cees vertelt Jessie dat Rianne aan het douchen is en dat hij wel weet wat er ongeveer aan de hand is. Dat niemand afspraken nakomt en zij zich te barsten werkt. ''Uren en nachten in haar dooie eendje zonder enige hulp van wie dan ook. Dat is ze helemaal spuugzat'', legt Cees uit. Jessie vraagt of ze wel om hulp vraagt en dat ze het in de groep moet komen. Dit terwijl ze vanochtend nog iedereen taken heeft gegeven voor de hele dag... ''Ik heb haar nog nooit om hulp horen vragen'', laat Jessie weten. Hij geeft ook aan dat hij en Billy haar niet serieus nemen tijdens een centraal. Hij beloofd straks met haar te gaan praten omdat ze hier iets aan moeten doen. Voortaan moeten ze ingrijpen wanneer Rianne wordt uitgelachen in een centraal. Cees geeft aan dat dit bij meer bewoners gebeurt, waaronder Jacco. Ook hem nemen ze nooit serieus.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.