Ramona komt uit bed om te eten en te werken. ~ Utopia Gekte

9/16/2016

Ramona komt uit bed om te eten en te werken.

Poes Rowena al half jaar dood.

De boodschappen zijn inmiddels binnen en Ramona komt weer uit bed. Ze verlaat het cordwood huisje om even een pannenkoek met stroop te eten. Zodra haar 'ontbijt' binnen is praat ze nog even met Rowena. Ze zegt veel hoofdpijn te hebben en ook nog last van haar rug. Nadat ze wat dingen voor de streetwear collectie heeft gedaan gaat ze weer rusten. ''Het is zo stil, waar is iedereen'', vraagt ze zich af onderweg naar de rekken met streetwear kleding. Rowena zegt nog dat ze van de stilte moet genieten. Een tijd lang horen we dat Ramona met de rekken vol kleding bezig is. Het geluid van de bewegende kleerhangers galmt door de loods heen.

Als Rowena met Gina praat over keuzes die ze niet heeft kunnen maken wisselt de regie naar andere bewoners. Zo krijgen we een fietsende Jessie te zien en Ruud die het gras maait. Cees en Karin staan al een tijdje samen in de keuken te werken. Rowena had het over een overleden poes van haar. Ze had gehoopt dat ze een keus voorgeschoteld had gekregen, dan was ze misschien gegaan. ''Dat is wat ik mis omdat de keuzes nu altijd voor mij gemaakt worden'', hoorde ik haar nog zeggen. Later vertelt ze aan Bas dat haar poes al een half jaar niet meer leeft. ''Ze hadden de keuze gemaakt om het mij niet te vertellen''.

Elders komt Ramona de keuken in rijden met een kledingrek. Ze vind het er prachtig uit zien, al die kleding zo aan de rekken dankzij Romy en Karin. Met het rek gaat ze verder de loods in, door naar de plotter. Ook maakt ze gebruik van de computer. Het ziet er naar uit dat iedereen uiteindelijk toch aan het werk is gegaan.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.