Liveblog: De problemen in Utopia worden weer besproken. ~ Utopia Gekte

9/29/2016

Liveblog: De problemen in Utopia worden weer besproken.

Een klein groepje.

''Ik heb vandaag helemaal geen zin om te wachten'', besluit Jessie. Hij drukt daarom op de toeter zodat het centraal zo kan beginnen. Er zijn veel zieken in Utopia dus onduidelijk is nog wie er allemaal bij komen zitten. Cees ligt nog in bed, Gina ligt ziek in bed, Billy heeft geen zin in centraal en zal er niet bij zitten. Zij verheugt zich meer op haar bezoek en denkt dat Ruud ook wel 'op zijn flikker' krijgt voor wat er laatst is gebeurd tussen hem en Billy. Ze hoopt dat het gezellig gaat worden en Ruud mag er gerust bij komen zitten. Zelf ziet hij dat niet echt zitten. ''Het is jouw bezoek''.

Het loopt ondertussen niet echt storm in de woonkamer. Jessie en Bas zitten er. En daarmee houdt het wel zo'n beetje op. Velen zitten nog achter de computer of liggen in bed. Jacco komt de woonkamer in wandelen met een donatiekist voor Dave. ''Red het leven van Dave'', staat er op de houten kist. Deze zag ik ook tijdens het 1000 dagen feest al eens in beeld komen, maar ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er mee aan de hand is. Wie weet horen we dat zo in het centraal. Al zijn er ongetwijfeld lezers hier die allang weten hoe het zit, dus reageer gerust mee. ;-)

Benjamin en Karin zijn inmiddels ook op de banken te vinden. Billy, Rianne en Ruud zitten nog bij de computers. Jessie laat weten dat Ramona zich ook al niet lekker voelt. Victoria denkt wel dat ze er bij komt, maar anderen zeggen van niet. Ruud blijft ook afwezig en Rowena zal ook niet aanschuiven bij de groep. In totaal zullen er volgens mij 10 bewoners meedoen met het centraal.

11:10. Jessie opent het centraal en begint zoals gewoonlijk met de financi├źn. Er zijn weer een aantal kosten gemaakt waaronder 720 euro voor het huren van spullen voor de Diner Show van gisteren. Veel gasten hebben van te voren afgezegd dus financieel gezien was dat weer een flinke teleurstelling. Iedereen is het er over eens dat zoiets als gisteren niet meer mag gebeuren. Verder gaan ze er niet op in omdat Cees zelf niet aanwezig is.Jessie gaat verder en noemt nog een aantal facturen op, waaronder die van de drankleverancier. Twee zelfs. Totaal 1700 euro en we horen iets van 5000 euro.

11:17. Volgens Jessie komen ze met de inkomsten van Ticketscript die ze morgen ontvangen 5000 euro in de plus te staan. Maar dat klopt niet volgens Jessie, hij denkt eerder dat ze 5000 euro in de min blijven staan.

11:19. Rianne denkt dat de academie morgen pas plaatsvind, maar dat is vanavond al. Het gaat over voeding en het in balans brengen van je leven. De conference van Cees is op 15 oktober. Ze noemt een hele waslijst aan evenementen, inclusief de markt die als thema 'de parade' zal hebben.

11:22. Bas doet een poging om ons in te lichten over een persoon of organisatie die maandag komt. Alleen krijgen we te maken met technisch onderhoud waardoor we niks meer kunnen zien of horen.

11:25. Er is gisteren 30 euro opgehaald voor het kunstfonds. Romy krijgt een investering voor nieuwe doeken en potloden zodat ze tekeningen kan maken. Samen met Bas gaat Ramona een mooi open lucht theater maken. Billy gaat iets doen voor ouderen met het kunstfonds ergens in november. Dan gaan ze samen met ouderen kunst maken. In december kunnen we kijken naar de Utopiaanse versie van The Passion.

11:31. Benjamin en Cemal zijn een beetje boos op Jessie omdat hij constant over de schuld van Romy begint. ''Jij komt geen ene afspraak hier na, kijk eerst naar jezelf. Dat is inderdaad een heftige uitspraak, maar het moet een keer gezegd worden'', aldus Cemal. Benjamin benadrukt dat ze alle 16 schuld hebben en velen zijn het daar mee eens. Rowena vind het ook niet eerlijk dat de schuld van Romy alleen maar steeds wordt uitgelicht. Jessie is gepikeerd en zegt voortaan dat ze dan maar geen afspraken nakomen. ''Het is gewoon kwetsend en dat moet je niet doen. We hebben allemaal schulden aan de BV'', aldus Rianne. Romy vind het fijn om te horen dat haar medebewoners het voor haar opnemen en bedankt ze.

11:36. Het is weer ouderwets lamlendig en depressief in de loods. Allemaal zure gezichten, veel onvrede en onderlinge frustraties. Ultiem geluk is ver te zoeken. Jessie vraagt naar de tijd en concludeert dat ze nog een half uur de tijd hebben. Hij opperde namelijk om een centraal voortaan maximaal een uur te laten duren. Dominique vind dit niet kunnen want zij heeft ook nog puntjes om te bespreken. Jessie stelt voor om dan snel door te gaan, maar Dominique blijft tijd verspillen door te mopperen. De klok tikt rustig door...

11:40. Rianne begint weer over haar recordpoging bh's openen. Ze is er naar eigen zeggen weer volop mee bezig sinds het 1000 dagen feest. In de eerste of tweede week van november hoopt ze het record te mogen verbreken. 12 november komt er ook nog een Proud Lesbian feestje.

11:43. Jacco gaat vertellen over Dave. Rowena zegt dat het heel belangrijk is en steeds naar voren is geschoven. Dus waarschijnlijk heb ik er daarom nog nooit eerder iets over gehoord. ''In de loop van volgende week komt stichting Save Dave. Dave heeft een spierziekte waar een medicijn voor is, maar dat wordt niet vergoed. Het kost 86.000 euro per jaar zodat hij normaal kan functioneren en de nadelige gevolgen beperkt kunnen blijven. Jacco wil 'die jongen' naar Utopia halen en hoopt dat iedereen gaat doneren.

11:45. Benjamin begint over het Koningschap waar hij een tijd terug over begon. Hij hoopte dat iedereen zou denken als Koning omdat ze allemaal Koning zijn. Maar nu zijn er volgens hem alleen mensen die niks doen. Ze wijzen naar elkaar, schuiven alles weg en Benjamin wordt daar verdrietig van. Hij zou zo zijn kist kunnen pakken en naar huis kunnen gaan, maar dat doet hij toch maar niet. Benjamin gaat binnenkort een middag inplannen om te bespreken wat er onder de samenleving valt en de BV. Hij zal de 'overview' houden en zorgen dat er iets gaat veranderen met het moraal binnen Utopia. ''Ik vind het tijd dat wat mensen de nek uit gaan steken anders is het minder leuk om hier te wonen. Dus daar ben ik ook mee bezig'', aldus Benjamin.

11:47. Victoria doet een mededeling over de beelden. Morgenochtend worden alle beelden met machines van het terrein gehaald.

11:48. Rowena vertelt dat Ruud gras heeft gezaaid en dat het snel groeit en het er mooi uit ziet. Ze ziet graag dat ze meer gras gaan zaaien. Jacco moet lachen om het woord 'zaad'. Ook Bas maakt er een grapje over. ''Voor 120 euro heb je een bak vol met zaad''.

11:52. Hier kan je meer informatie vinden over Davey Maalderink en zijn zeldzame spierziekte.

11:53. Cemal zeurt over een kunsttuin, hij heeft een gedeelte van de akker nodig. Maar hij kan het niet in zijn eentje doen. ''Jullie laten mij links liggen. Ik heb hulp nodig en dat is gewoon kut. Als Ivan het zei dan stonden jullie er wel allemaal. Wat is het verschil tussen mij en Ivan'', vraagt Cemal geïrriteerd.

12:05. Bas doet een poging om te vertellen over de eieren, de dooie dieren en het welzijn van de dieren binnen Utopia. Er volgen verschillende streamlocks. Jessie kan zijn lach niet inhouden als Ramona opeens een compliment geeft aan Rowena voor het wandelen met pony Sascha gisteren. De groep zet zichzelf weer eens voor schut. Er zijn teveel kippen en ze moeten eieren gaan rapen. Het is allemaal een beetje onduidelijk wat er aan de hand is. Bas zegt dat het belangrijk is dat hij dit even vertelt. Waarschijnlijk heeft hij wat boze mailtjes gekregen.

12:08. Dominique en Bas gaan avocado's verbouwen. Ruud komt er even bij staan en is kritisch. ''Pas na drie jaar komt er een vrucht aan en niet eens aan elke boom''. De zoveelste streamlock is een feit. Ik hou het weer voor gezien, einde centraal, bedankt voor jullie tijd en aandacht. :-)    


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.