Koning Benjamin zorgt voor verdeeldheid in Utopia. ~ Utopia Gekte

9/15/2016

Koning Benjamin zorgt voor verdeeldheid in Utopia.

Koninkrijk VS Koninkrijk?

Uit het niets lanceerde Benjamin gisteren al voorzichtig het idee om Koning van Utopia te worden. En tijdens het centraal van vandaag legt hij zijn serieuze plan aan de groep voor. Naast dat hij Koning moet worden - en dus de eindverantwoordelijke gaat zijn voor alles - komen er ook ministeries. In de groep is iedereen verdeeld. Er zijn mensen die lichtelijk optimistisch tegenover dit idee zijn. Maar er is ook veel weerstand. Met name Cees zegt er het zijne van in het centraal waardoor Rowena uiteindelijk zelfs boos wegloopt.

Victoria is één van de bewoners die Benjamin wel geschikt lijkt te vinden. Ruud vraagt zich alleen af waarmee Benjamin zichzelf eerder al heeft bewezen. Victoria ontwijkt de vraag en is van mening dat Ruud Benjamin niet goed genoeg kent om te oordelen. Cees valt Benjamin dus aan met een eerlijk verhaal. Dat Benjamin schouderophalend over gemaakte afspraken doet en dat niemand wordt aangesproken op gemaakte afspraken. Benjamin voelt zich duidelijk aangevallen en heeft als excuus dat hij geen zeggenschap in Utopia heeft nu. Nou, dat betekent volgens mij niet dat je nergens iets over kan zeggen.

Benjamin blijft er bij dat hij een ideale Koning kan zijn voor zijn Koninkrijk. Alles gaat inzichtelijk worden en hij weet straks zelfs welke boodschappen op welk bed horen te liggen. Wat wil je nog meer? Nou, bij een Koning hoort ook een Koningin. Dus Jacco oppert om Jessie en Benjamin samen Koning en Koningin te laten zijn. Net als Willem-Alexander en Maxima. Dat gaat niet gebeuren want Jessie is sowieso al tegen dit plan.

Ondanks alle kritiek weet Benjamin dat het er toch wel van gaat komen. De redactie zal ongetwijfeld al toestemming hebben gegeven voor dit plan. Of euhhh, ze zijn de bedenkers en Benjamin moet het uitvoeren en zijn medebewoners moeten daar maar in mee gaan, uitzonderingen daargelaten. Koning Benjamin zegt zelfs al heel zelfverzekerd dat hij niet eens zijn joker hoeft in te zetten hiervoor. De groep laat het hier dan ook bij. Bas is nog even aan het woord omdat hij het dierenfonds bij deze omtovert in de Babyface Foundation.

Na het centraal blijft de verdeeldheid goed zichtbaar in Utopia. Cees praat nog even met Rowena die uitlegt geen zin te hebben in een discussie. En daarom liep ze dus weg tijdens het centraal. Ruud vind het maar dom dat Benjamin de koning gaat worden. In zijn ogen verdient hij dat niet. Romy zelf wacht het plan rustig af en gaat dan pas een oordeel geven. Karin ziet zichzelf al hofdame worden en Ramona prinses. Dus zij hebben minder moeite met dit plan.

Nog iets later zijn Jessie, Billy en Ruud met zijn drieën aan het brainstormen over de huidige ontwikkelingen. Samen komen ze op het idee om met elkaar nog een apart Koninkrijk op te richten, alleen voor hun drietjes. Billy krijgt steeds meer moeite met samenwerkingen met de groep en is het op veel vlakken niet eens met haar medebewoners. Jessie is vooral moe en heeft geen zin meer in dit soort gezeik. Een ding is duidelijk: Geen van die drie ziet Benjamin graag als hun Koning. Dus dan maar zelf Koning, Koning en Koningin worden.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.