Jessie was ''knettertje stoned'' toen hij zich opgaf voor Utopia ~ Utopia Gekte

9/19/2016

Jessie was ''knettertje stoned'' toen hij zich opgaf voor Utopia

''Je moet je meer kwetsbaar opstellen''

Net hoorde Billy Ruud nog uit over zijn gevoelens voor Rowena. Het gesprek stopte toen Billy zei dat ze ging slapen. Maar dat is niet wat ze doet. Om tien voor half elf zien we haar namelijk op de schommelbank met Jessie praten. Er word een serieus gesprek gevoerd. Het begin van het gesprek hebben we gemist door meerdere streamlocks en we komen dus midden in het gesprek terecht. ''Ik weet soms niet hoe ik er mee om moet gaan'', hoor ik Jessie zeggen. ''Dat neem ik je ook niet kwalijk. We zijn hele sterke individuen als we ons op ons eigen eilandje bevinden, maar als we in de groep zijn verliezen we dat. [...] Dat tussen ons gaat niet meer weg, daar moet je echt op vertrouwen'', aldus Billy. Hoe vaker Jessie zegt dat hij van Billy houd, hoe minder ze het gelooft. Hij hoeft het niet elke keer te benoemen. ''Het is er, het staat als een huis. [...] Als we los van wat we met elkaar hebben ons gaan focussen op andere dingen worden we nog sterker. We moeten meer zijn in plaats van maken. We zijn al. Dat hoeven we niet meer duidelijk te maken. We zijn al'', aldus Billy. Jessie reageert er op, maar is onverstaanbaar.

''Ik denk dat het voor ons goed is als we ons niet meer focussen... Wat ik vannacht tegen je zei dat voel ik nog steeds, maar ik wil niet opgeven. Ik wil hier niet na drie maanden...'', fluistert Billy. Ze maakt haar zin niet af. ''Laten we vertrouwen op wat we met elkaar hebben en ons iets meer focussen op de rest''. Volgens Jessie is dit hetzelfde gesprek als wat ze gister hadden. Ze moeten zich niet alleen op werk focussen, maar ook op de groep. ''Je hoeft niet aan mij te laten zien hoe gek je op me bent dat weet ik echt. Snap je het, of snap je het niet'', vraagt Billy. ''Ik snap heel goed wat je bedoeld maar ik snap niet waar het vandaan komt'', laat Jessie weten. ''Het is een gevoel. Doe niet teveel je best''. Jessie vind het niet best, hij doet niet zijn best, hij is gewoon zichzelf. ''Je doet zo aangevallen'', vind Billy. ''Omdat ik het heel kut vind ja. Omdat ik er gewoon een pleuris hekel aan heb als iemand aangeeft dat ik mijn gedrag moet aanpassen. [...] misschien dat ik daar heel veel moeite mee heb'', aldus Jessie. ''Denk je dat ik verkeerde intenties heb'', wil Billy weten. ''Nee, ik voel me slecht omdat het voor mij ongemakkelijk voelt. Ik geef alleen aan dat ik het moeilijk vind''. Billy zegt Jessie niet af te vallen. Ze luistert toch naar hem. ''Ik vind dit soort dingen op dit soort plekken lastig'', geeft Jessie toe. ''Je gaat dit wel aan. Dan kan je ook weten dat dit soort dingen er bij horen'', vind Billy. Jessie wil heel veel volgens Billy. ''Ja, omdat ik het moeilijk vind'', laat hij weten. ''Denk je dat ik het niet moeilijk vind om terug te komen met een ex in huis en dan op een ander verliefd te worden. Je moet je meer kwetsbaar opstellen'', aldus Billy. ''Snap je dat dat voor mij moeilijk is. Ik zit in een televisie programma waarin ik niet weet hoe mijn ouders reageren. [...] Ja maar Bil, omdat jij niet bent zoals ik ben. Ik vind het heel moeilijk'', vertelt Jessie. Hij vind het heel moeilijk omdat hij met een hele andere insteek daar binnen is gekomen. Een illusie vind Billy. Hij dacht er namelijk zakelijk doorheen te fietsen.

''Wil je ook een keer naar mij luisteren. Misschien vind ik het wel heel moeilijk en twijfel ik of het de juiste stap is. Ik vind het heel moeilijk Bil'', geeft Jessie nogmaals toe. ''Waarom geef je je je niet bloot'', vraagt Billy zich af. ''Omdat ik dat niet wil''. Billy vraagt zich af waarom hij zich dan opgeeft voor een tv programma waar alles word gezien. ''Omdat ik knettertje stoned was toen ik me opgaf'', vertelt Jessie. Billy maakt dus nog maar eens duidelijk dat alles daar gezien word. Jessie kwam naar Utopia om te laten zien hoe hij zaken doet. Hij wist niet waar hij terecht kwam. ''Laat mij het alsjeblieft moeilijk hebben. Ik waardeer alles wat je zegt met de beste bedoelingen, maar het is wel lastig soms. Kan je dat begrijpen?''. Billy begrijpt het. ''Zeker na wat ik allemaal mee heb gemaakt'', voegt Jessie toe. ''Je bent geen uitgezonderd persoon. Je bent daar niet bijzonder in. Iedereen heeft zijn verhaal'', aldus Billy. Jacco is ondertussen gewoon op de schommelbank er bij komen zitten. Hij lijkt zich er niks van aan te trekken dat ze samen een serieus gesprek hebben. ''Ik stel me kwetsbaar op, maar wil jou vragen als mijn vriendin me minder het gevoel te geven... Ik heb het gevoel dat je me iets teveel pusht daarin'', aldus Jessie. ''Ik heb het gevoel dat je denkt dat je iets wil doen waardoor het beter word. Terwijl als je doet wie je bent. Als je bent wie je bent, je sterker er uit komt dan iets te doen waarvan je denkt dat het goed is'', laat Billy weten. Jessie is het daar mee eens. ''Maar het kost iets meer dan drie weken voordat ik dat goed kan''. Billy geeft aan dat Jessie het elke keer voelt als een aanval en dat vind ze niet fair. ''Snap je ook waarom? Dit is heel ongemakkelijk voor mij'', aldus Jessie. ''Het is beter om alles out in the open te doen'', laat Billy weten. Jessie zou namelijk vaak gesprekken willen voeren ergens waar ze niet gehoord worden. Er volgt een streamlock.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.