''Je eet van mijn centen, rookt van mijn centen, ze kopen zelfs kleren van onze centen'' ~ Utopia Gekte

9/12/2016

''Je eet van mijn centen, rookt van mijn centen, ze kopen zelfs kleren van onze centen''

Als Jessie zegt dat er iets gebeurd, gebeurd het ook

Om tien voor half vijf zien we dat Jacco, Karin en Cemal het zwembad weer uit gaan. ''Ik wil jullie bedanken voor deze heerlijke waterspelen'', laat Cemal weten. Als we weer naar de andere stream overschakelen zien we dat Cees, Billy en Jessie nog steeds in gesprek zijn in de slaapkamer. Billy heeft het gevoel dat wat ze in het atelier doet (en verdiend) er ''daar'' (bij het zwembad?) weer uitgaat. Maar dat is geen gevoel, dat is de realiteit volgens Cees. ''Je eet van mijn centen, rookt van mijn centen'', begint Cees. ''Ze kopen zelfs kleren van onze centen'', vult Jessie aan. ''Dat is toch reëel. Logisch nadenken''', aldus Cees. Jessie had daarnet het plotter apparaat aangezet want dit is het enige moment dat ze kunnen werken. Anders is het bezet. Cees denkt er hetzelfde over. Dan zitten ze s'avonds een spelletje te spelen op de computer en als je er dan achter wil dan mag dat niet, want ze zitten net in een game. Billy trekt dat ook niet. ''Er is één afspraak. Als je niet zakelijk bezig bent gaat zakelijk altijd voor op de computer, maar je krijgt een grote bek of ze zeggen ''ga maar naar huis'', aldus Cees.

Billy is klaar met de weerstand. Ze hoeft niet meer aardig gevonden te worden. ''Dan maar niet''. Het maakt haar nu niet meer zoveel uit. Cees weet dat Jessie ergens voor staat, maar toch laat hij het nu een beetje los ziet Cees. Jessie is het daar niet helemaal mee eens. Volgens hem gaat de groep steeds meer luisteren. Maar er is nu zoveel commotie dat het nu geen nut heeft om iets te doen met het leiderschap. Nu heeft Jessie de helft van de groep. Als hij zegt dat er iets gebeurd, gebeurd het ook volgens hem. Hij gaat er wat mee doen, maar pas als de rust er weer is, anders gaat dat weer kapot. ''Het heeft nu geen nut. Alles op zijn tijd''. Jessie heeft nog steeds dezelfde visie, maar word tegengehouden, zelfs als hij geld wil verdienen. Jessie rolt van de ene discussie in de andere discussie. ''En de discussies slaan kant noch wal. Het gaat nergens over. Niet meer de dingen die belangrijk zijn'', aldus Billy. ''We hebben discussies over geld uitgeven'', vult Jessie aan.

Opeens horen we Romy enthousiast gillen op de achtergrond. ''Ze heeft in tien minuten twee schilderijen verkocht'', merkt Jessie op. ''Dat is alleen maar positief, als dat zo doorgaat. [...] Als ik nou zo zou reageren bij elke Billy Jeans die ik heb verkocht zou ik de hele dag aan het schreeuwen zijn'', aldus Billy. Al snel komt Romy de slaapkamer in lopen. ''Mag ik iets vertellen'', vraagt ze rustig. ''We hebben het al gehoord'', reageert Cees doelend op het gegil. Romy vertelt dat ze dus twee schilderijen heeft verkocht. Eén voor 80 euro en nog één voor 70 euro. ''Top, goed zo'', reageert Jessie. ''Gefeliciteerd'', aldus Cees. ''Nou zeg wat goed'', laat Romy enthousiast weten als ze weer weg loopt. ''We zijn blij als we iets hebben verkocht, maar dit is precies wat we moeten doen'', aldus Billy. Rianne is wel zichtbaar heel blij voor Romy. ''Ik ben heel trots op je'', laat ze weten. Ook Benjamin is blij voor Romy, van hem krijgt ze een high five.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.