Jacco zorgt voor twijfels bij Romy. ~ Utopia Gekte

9/02/2016

Jacco zorgt voor twijfels bij Romy.

Romy verlangt naar snacks.

Hoewel het referendum van Bas er niet doorheen is gekomen blijven de bewoners er druk mee bezig. In Le Luifel staan Jacco en Romy samen te kletsen. Wat Jacco betreft moet Romy vegetariër worden omdat Bas daar blij van zou worden. ''Maar je moet het wel voor jezelf doen'', vult hij verder aan. Veganistisch worden kan hij niet aanbevelen, dat zou veel te moeilijk zijn.

Na het gesprekje met Jacco is Romy aan het twijfelen geslagen. Ze bespreekt haar zorgen met Rowena op de vide. Volgens Romy (Eigenlijk Jacco) is veganistisch worden té moeilijk. Vegetariër worden lijkt haar veel makkelijker. Mede door het aandringen van Jacco. Vegetariër is Romy naar eigen zeggen nu meteen, maar dat veganistische moet ze nog maar zien. Proberen doet ze wel, maar ze wil per se een snack op bepaalde momenten. Rowena zegt dat Romy moet leren om veel 'nee' te verkopen als ze voor vegan gaat. Ze moet het voor 100% doen als ze het doet. En niet voor een ander, maar voor zichzelf.

Romy zegt 200% achter vegetarisch te staan, maar dat gevoel bij vegan niet heeft. Wel wilt ze meedoen en er bewust mee bezig zijn. Daarmee geeft ze het antwoord al aan zichzelf. Ze is vegetariër en stapsgewijs vegan. Rowena vind het helemaal goed en ze krijgt een bedankje van Romy. Zelf een keer ervaren hoe het is om een maand lang veganist te zijn? Doe vanaf 1 oktober mee met de veganchallenge. Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Op hun Facebook pagina kun je ervaringen delen en de ervaringen van mede-challengers volgen.

Ondertussen loopt Romy naar Bas toe bij de computers. Ze legt hem uit dat ze er moeite mee heeft om in één keer vegan te worden en dus stapsgewijs mee gaat doen. Onder andere omdat ze het moeilijk vind als ze nu geen snack van Le Luifel zou mogen eten. Bas vind het jammer dat ze er op de eerste dag al op terug komt. ''Je hebt wel vaker op een dag dat je geen snack neemt. Waarom kan dit niet één van die dagen zijn. Je zegt dat je het gaat worden en gelijk de eerste dag is het over'', aldus Bas. Romy geeft het toe en doet er verder niks mee. Haar snack is op dit moment belangrijker dan het welzijn van dieren. Bas baalt dat ze na dit referendum meteen massaal gaan frituren. Hij moppert en is een slechte verliezer. Het mondt zelfs uit in een kleine niet noemenswaardige ruzie met Karin bij het rokersbankje.  


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.