Jacco kan niet zonder alcohol. ~ Utopia Gekte

9/09/2016

Jacco kan niet zonder alcohol.

Ramona is depressief.

Het bleef nog lang onrustig in Utopia na het spoedcentraal over het stiekeme alcoholgebruik. Ruud zegt dat ze Utopia wel schoonvegen met de stemming. Gina is verdrietig. Ze houdt van Utopia maar bijna niemand lijkt er iets moois van te willen maken. Gina oppert zelfs om de groep af te splitsen in een groepje die wél het beste met Utopia voor heeft. Iets wat ook al eerder is gebeurd in de afgelopen jaren. Ze vind het ook jammer dat Jacco achteraf pas eerlijk is geweest over zijn alcoholgebruik. Ramona praat nog even na met Romy. Ze voelt zich verantwoordelijk voor haar en is teleurgesteld. Ook zet ze haar eigen reputatie op het spel door Romy steeds de hand boven het hoofd te houden. Romy geeft aan eerst rust in haar hoofd nodig te hebben door alles wat er de laatste tijd is gebeurd. Vanaf maandag gaat ze weer aan de slag met haar schilderijen. Billy heeft nog het nodige te zeggen over Karin. Ze vind dat zij wegloopt voor haar problemen. Ze moet verantwoordelijkheid nemen en open en eerlijk zijn, zeker op 59-jarige leeftijd. Karin is zich van geen kwaad bewust. ''Ik heb nog nooit ergens over gelogen''.

Jacco laat diep in de nacht nog weten niet zonder drank te kunnen. Ook is hij boos omdat niemand naar hem luistert als hij iets probeert te zeggen. Hij denkt dat dit komt omdat hij nieuw is in Utopia. Cees noemt het gedrag van zijn bewoners verslavingsgedrag. Zeker omdat ze het stiekem doen en er over liegen. Het woord alcoholisten neemt hij nog net niet in de mond.

Diep in de nacht roken Jacco en Karin nog een sigaret. Jacco vind het niet eerlijk dat hij is verlinkt door Romy. Karin zegt dat ze vandaag nog in het centraal wilde praten over het drinken van alcohol. Maar dat heeft ze uiteindelijk niet gedaan. Helaas komen er ook steeds meer streamlocks naarmate het steeds later begint te worden. Er valt dus ook niet veel meer van te volgen. Wel zien we Romy nog even in de caravan bij Bas en Dominique. Het is dan alweer 1 uur 's nachts. Romy legt uit dat Karin gewoon heel veel waarde hecht aan haar wijntje. Dominique vind dat ze dan maar niet mee had moeten doen aan Utopia. Desondanks hoopt ze niet dat Karin nu besluit om Utopia te gaan verlaten.

Ook andere dingen worden diep in de nacht nog besproken. Ramona vertelt over een depressie waar ze voor Utopia al in zat. Momenteel zit ze nog altijd aan de anti-depressiva omdat je dat niet zomaar mag afbouwen. En ze geeft aan dat ook niet te kunnen in Utopia. 0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.