''Ik raakte gewoon even in paniek'' ~ Utopia Gekte

9/12/2016

''Ik raakte gewoon even in paniek''

Romy en Billy praten het uit

Cemal had zojuist een lieve verrassing voor Romy geregeld, maar dat verliep niet helemaal zoals gepland. Romy kon namelijk niet vrolijk doen en er van genieten omdat ze net van Billy te horen had gekregen dat ze haar spuitbussen niet meer mocht gebruiken. Om kwart voor drie zien we Romy, Ramona, Billy en Bas bij het rokersbankje zitten. Romy is aan het huilen en Billy zit er bij om haar te troosten. Billy zegt dat als ze merkt dat ze geïrriteerd ze dan niet haar mond kan houden. Ze wil Romy niet verdrietig maken en haar overal bij helpen, maar als ze het atelier in komt en merkt dat ze niet aan de slag kan omdat het een ''teringbende'' is dan is ze niet blij. ''Je weet dat ik niet de moeilijkste ben''. Romy benadrukt dat er gewoon veel gebeurd en dat het er dan even uit komt. Na een streamlock laat Billy weten dat Romy ergens echt niet bang voor hoeft te zijn. ''En ik val je niet persoonlijk aan''. Romy vertelt dan dat ze gewoon even in paniek raakte. Billy benadrukt dat Romy er misschien iets mee kan of dat ze vind dat Billy gewoon ongelijk had, maar dat vind Romy niet. Billy heeft gelijk, maar het was gewoon even to much. Romy's tranen zijn inmiddels weer gedroogd. Ze zucht en snikt alleen nog een beetje. ''Het zijn gewoon alle dingen die spelen. De negativiteit. Ik trek het gewoon echt niet meer en dan komt dit er bovenop. Ik wilde gaan schilderen en dan kan dat niet. Ik moet nog geld terug betalen. Het word gewoon een beetje veel'', aldus Romy.

Billy laat weten dat Romy best een tube verf van haar mag hebben. Het zit hem er echt niet in dat ze niet wil delen, maar als Billy iets wil hebben en het is er niet.... Dus ze gaan het gewoon even kaderen en zorgen dat ze allebei hun spulletjes hebben. Romy is ook echt niet de enige die Billy's spuitbussen gebruikt. Romy pakt namelijk soms alleen haar oude spuitbussen. Billy weet dat Rianne ook vaak verf gebruikt, maar ze wil gewoon dat het netjes is. Normaal had Romy ook normaal gereageerd, maar er is nu zoveel gaande. Billy geeft toe dat ze daarnet ook geen zin meer had om de spijkerbroeken te doen, maar ze heeft net weer van alles bij de Action bestelt en daar krijgt Romy dan ook een tube van en ze mag ook spuitbussen hebben. Als het op is moeten ze gewoon weer nieuwe bestellen. ''Het is gewoon veel. Daarom huil ik'', laat Romy weten. Billy kent het als geen ander. Het is een leerproces en het is ook veel. Billy is blij dat het inzicht heeft gegeven en daarvoor zijn ze daar. Ze zijn niet gekomen om elkaar bij de enkels af te branden. ''Je weet dat ik hartstikke gek op je ben'', aldus Billy. Ze knuffelen elkaar.

''Dan legt Cemal een leuk dekentje neer en kan ik er helemaal niet van genieten'', laat Romy weten. Billy snapt dat maar al te goed. ''De slechtste timing ever, maar het is ook zo lullig'', vind Romy. Billy adviseert Romy om een planning voor haar zelf te gaan maken. Wat ze wil en wat haar belangrijkste prioriteiten zijn. ''Verzuip niet in wat je aangaat. Neem er de tijd voor''. Ramona benadrukt dat het het belangrijkste is dat ze haar passie gevonden heeft. ''Ga je daar op focussen, vanuit daar komt het geld en niet geld geld geld'', aldus Ramona. ''Ik stort me op iets en dan loopt het allemaal zo. Pfff'', zucht Romy. Er volgt maar weer eens een streamlock. Die hebben we tenslotte nog niet gezien vandaag ;) ''Focus je op je eigen ding. Als Cemal een aanvaring heeft gewoon laten gaan en je handen over je oren. Ik ben echt niet te beroerd om verf te delen'', aldus Billy. Romy snapt dat ook wel. Als het een ''teringzooi'' is waar ze bezig is denkt Romy precies hetzelfde, maar ze hoorde nu alleen ''Romy kan mijn verf niet meer gebruiken' en toen raakte ik in paniek omdat ik al een schuld heb''.

Billy dacht haar klanten te gaan benadelen en dan komt ze in het atelier en moet ze eerst alles nog opruimen. Daar heeft ze geen zin in. Dan is ze geïrriteerd. Het had misschien ook anders gekund, maar het was wel goed om het even aan te geven. Romy vind het ook goed dat Billy het gezegd heeft. Als er een ander naar haar toe was gekomen was Romy ook overstuur geweest. Ze zit niet zomaar aan andermans spullen. ''Misschien had ik alleen moeten zeggen 'ruim het volgende keer even op'', aldus Billy. Billy oppert het idee om een keer met zijn drieën (Romy, Jessie en Billy) te gaan lunchen en kletsen over wat ze willen en wat ze leuk vinden. Het moet niet te zakelijk zijn. Romy zegt gewoon in Utopia te willen zijn en gewoon gelukkig te willen zijn. Ze wil niet op de vingers gekeken worden en vooral nu niet. ''Als iemand iets zegt zeg je gewoon 'nu even niet' en loop je door. Laat het maar even gaan'', adviseert Billy. ''Ik ben gewoon een beetje op'', aldus Romy. Als haar emmertje vol zit hoeft er maar dit te gebeuren en dan komt het er uit. Ramona kent dat ook. Een paar weken geleden was ze elke keer aan het schreeuwen. Ze gaat nu niet meer mee in de emoties. Op een gegeven moment komt dat. Maar het is ook niet erg als het wel gebeurd voegt Billy toe. Er volgt weer een streamlock. En daarna zijn ze weg bij het rokersbankje.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.