''Ik ben niet gebrainwasht en ben niet gek aan het worden'' ~ Utopia Gekte

9/15/2016

''Ik ben niet gebrainwasht en ben niet gek aan het worden''

''Ik probeer alleen mezelf te vinden en gelukkig te zijn''

Nadat Rowena's bezoek in Utopia is gearriveerd kregen we er al snel niks meer van te zien. Pas om tien over half vijf mogen we weer een stukje van het gesprek mee krijgen. ''Klopt, ik ben ook veranderd, maar op een positieve manier. Ik ben niet gebrainwasht en ben niet gek aan het worden'', horen we Rowena zeggen. Ze is blij met de keuzes die ze maakt terwijl mensen buiten denken dat ze gek geworden is. ''Ik denk niet dat je gek bent geworden. Je moet vallen tot je er van leert'', laat Rowena's zus weten. Hun zien van buitenaf de dingen anders dan dat Rowena ze in Utopia ervaart. Voor haar zus is het een mindfuck. Ze wil kosten wat het kost haar zusje beschermen zoals Rowena tien jaar geleden bij haar heeft gedaan. Daarom heeft ze nu frustraties omdat ze Rowena wil beschermen. ''Maar ik weet uit eigen ervaring dat je het zelf moet ervaren'', vertelt een geëmotioneerde zus. Er volgt al snel weer een streamlock.

Een paar minuten later hebben we weer beeld. Volgens Rowena's moeder was het een negatieve spiraal. ''Ik zie het zo dat dat verleden dat je mee hebt gemaakt zeg maar... Dat dat een beetje uitgesproken was. Niet tegenover ons, maar met degene waarmee je een relatie hebt'', horen we Rowena's moeder zeggen. Rowena vraagt zich vervolgens hardop af wie ze nu hoort praten. Haar moeder of toch iemand anders. Rowena's moeder hoopt dat Rowena in Utopia veilig is wat dat betreft en dat ze daarin positief er uit kan komen. ''Wat bedoel je met positief er uit kan komen'', vraagt Rowena. ''Dat je niet in die negatieve spiraal blijft'', antwoord haar moeder. ''Ik begrijp het. Jullie zien me vaak huilen'', reageert Rowena, ''Misschien komt dat ook zo over dat we denken nou...'', Rowena's moeder maakt haar zin ongetwijfeld af. Alleen kunnen wij de rest niet mee krijgen. Er volgt namelijk weer een streamlock.

''Er zijn ook momenten dat je lacht, maar dan toch trekt dat negatieve beeld dan aan. Dat ik denk van... Ik hoop niet dat ze daarin blijft in die negatieve spiraal'', vertelt Rowena's moeder. ''Ik hoop ook dat je mij begrijpt en snapt. Het is een soort van opschoning wat ik heb. Ik ben een held geweest in weglopen en mijn kop in het zand steken. Nu is het nog niet eens wat ik allemaal vertel. Ik heb ook het recht om het op mijn manier te doen, hoe ik het voel. Ik heb honderd procent vertrouwen in mij momenteel. In de keuzes die ik heb gemaakt, die ik doe. En als ik huil huil ik. Ik heb altijd een blokkade op mijn emoties gezet omdat ik het mezelf niet gunde om bij de pakken neer te zitten, want ik ben altijd positief. Ik ga altijd door een dalletje, maar ik mag het wel toelaten'', aldus Rowena. Haar moeder begrijpt dat. Zij heeft ook weleens dat ze gewoon even lekker negatief gaat doen. Gewoon alles even uiten. ''In dat soort dingen zal ik nu anders reageren'', aldus Rowena. ''Ik zal er altijd voor je zijn weetje'', laat haar zus weten. ''Het is allemaal voor het beter.. Weet je''.

''Ecologisch gezien is het ecologisch verantwoord. Die periode die jij hebt meegemaakt was niet gezond voor jou. Ik probeer alleen mezelf te vinden en gelukkig te zijn. Dat is het enige'', vertelt Rowena na weer een streamlock van vijf minuten. Rowena's moeder vroeg zich af wat er met Rowena was gebeurd, omdat zij het ook niet wist. ''Ik wist het zelf niet'', laat Rowena weten. ''Ow, ow'', lacht haar moeder. ''Je, maar je snapt me niet. Dat gevoel..'' Weer kunnen we niet horen wat Rowena te zeggen heeft. We krijgen weer een streamlock en als we na acht minuten weer beeld krijgen is de familie weer van de streams verdwenen. Op de ene stream zien we Bas en Dominique achter de computer zitten en op de andere stream zien we Romy, Gina en Benjamin koken in de keuken.

Een kwartier later krijgen we het bezoek wel weer in beeld. Alle drie de dames zijn wat emotioneel. ''Al die tijd heb je natuurlijk pijn en angst gehad om dat te vertellen'', horen we Rowena's moeder zeggen. ''Ook naar hem, want ik weet soms hoe hij is'', laat Rowena weten. ''Op een gegeven moment hield ik me ook op de achtergrond. Weet je. Dan probeer ik, ik weet precies hoe je je voelt. Maar nu weet ik dat nu jij dat zegt... Nu weet jij zelf het verhaal'', aldus Rowena's zus. Rowena laat weten dat er honderd dingen zijn die ze nog wil zeggen, maar dat komt buiten wel volgens haar zus. ''Ook met Barry. Ik haat hem niet'', aldus Rowena. Ze wil ook nog zoveel zeggen. De dingen die ze heeft geschreven en heeft gedaan matchen niet omdat ze het zelf niet wilde zien. Ze dacht 'ik kom hier met hem en ga naar buiten met hem'. Totdat ze dichter bij zichzelf kwam. ''Ik mag...'', gaat Rowena verder,  maar dan weer volgt er een streamlock en na de streamlock is de familie weer van de streams verdwenen. We krijgen Ruud te zien die het gras aan het maaien is. Het is erg lastig om het gesprek op deze manier te kunnen volgen tussen alle streamlocks door.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.