Iedereen moet zijn/haar zakgeld inleveren. ~ Utopia Gekte

9/05/2016

Iedereen moet zijn/haar zakgeld inleveren.

Gaan we nog stemmen?

We gaan gezellig door met waar we gebleven waren. Benjamin vind dat Cees op zich een punt heeft, maar hij ziet het liefst gelijkheid voor iedereen. Ook al zou Cees 300 euro van zijn zakgeld mogen houden. Victoria geeft aan dat ze nu weer allemaal in herhaling vallen. Ze heeft geen zin in weer een discussie, ook al zit er een kern van waarheid in. Het kost haar teveel energie allemaal. ''Dat er een tegengeluid is, dat kan. Als er een meerderheid is dan moet iedereen daar in mee. Ik stel voor om to the point te komen'', zegt ze.

Cees vreest dat het nog lang gaat duren tot ze 19.000 euro terug hebben verdient. Benjamin denkt er anders over. De webshop gaat harder dan ooit en ze hebben de laatste tijd al 11.000 euro 'weggepoetst'. Cees legt zich er bij neer ondanks dat hij tegenstander is van dit hele plan. ''Ik vind het knap lullig dat ik deze situatie mee moet maken hier'', zegt hij teleurgesteld. Helaas komt er weer een streamlock.

Na de streamlock blijven de bewoners wederom met elkaar in discussie gaan. Dit terwijl er alleen gestemd zou worden over een voorstel na wat voors en tegens te hebben gehoord. Benjamin herhaalt nog eens dat ze deze maatregelen nemen om gelijkheid te creƫren in plaats van een crisis oplossen. Rianne ervaart geen ongelijkheid. De een geeft zijn geld uit en de ander spaart. In principe zou iedereen evenveel geld kunnen hebben als ze werken en/of sparen.

Uiteindelijk stemmen de bewoners snel en de meerderheid is voor. Dat betekent dat iedereen nu meteen op zoek moet naar zijn/haar zakgeld. En dit leveren ze in bij Jessie. Jessie moet ook zijn 5 gram goud met een inkoopwaarde van 214 euro inleveren. Momenteel is hij alles bij elkaar aan het optellen. Het zal rond de 2000 euro bedragen, niet meer.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.