Jessie: ''Er valt op dit soort momenten geen land met je te bezeilen'' ~ Utopia Gekte

9/25/2016

Jessie: ''Er valt op dit soort momenten geen land met je te bezeilen''

Jessie: ''Iedereen is altijd boos op me''

Om tien over half zes zien we Billy en Jessie in de slaapkamer. Billy is duidelijk geïrriteerd, dat is wel te merken aan de toon waarop ze een ''gesprek'' voert met Jessie. ''Ik hoef niet helemaal alleen te zijn, maar ik heb geen zin in confrontaties en dat vind ik niet zo gek'', aldus Billy. Jessie geeft aan dat hij niet zal zeggen wat ze niet wil horen en dat hij ook niet zal zeggen wat ze wel wil horen. ''Maar waarom komen we elke keer in discussies terecht'', vraagt hij. ''Omdat ik zeg dat ik moe ben en emotioneel en geraakt ben'', antwoord Billy. Jessie snapt vooral niet waarom Billy dingen wel mag zeggen en hij niet en Billy vraagt zichzelf af waar deze discussie heen gaat. ''Wat ik wil doet er niet toe'', laat Jessie weten. ''Wat verwacht je dan van mij Jessie'', vraagt Billy geïrriteerd. ''Op dit moment helemaal niks'', antwoord hij om daarna weg te lopen. ''Oké, loop maar weer weg. Je kan ook eens zeggen wat je denkt in plaats van weg te lopen'', laat Billy weten. ''Je weet wat ik denk'', aldus Jessie. Hij kan er niet voor haar zijn en vind het k*t als ze zich zo voelt. ''Waarom krijgen wij een discussie. Je voelt je persoonlijk aangevallen op iets dat over mij gaat'', laat Billy weten. ''Helemaal niet'', reageert hij. ''Waardoor komt het dan'', vraagt Billy nog steeds even geïrriteerd. Jessie zegt het niet te weten. ''Dan weet ik het ook niet'', laat Billy weten. ''Ik denk omdat je niet weet wat je er mee aan moet'', aldus Jessie. ''Nu zeg je eindelijk eens wat je denkt. En wat nog meer'', vraagt Billy verder.

Jessie vraagt zich af wat Billy van hem verwacht. Hij koos ervoor om in het Cordwood te gaan liggen om afstand te nemen, maar dan komt Billy toch weer daarheen om met hem te knuffelen. Hij is aan het aftasten hoe en wat en geeft wel om haar. ''Ook zonder dat je met elkaar bent kan je er zijn voor een vriend'', laat Billy weten. Jessie zegt dat hij aan het aftasten is en dat hij soms niet weet wat hij ermee aan moet. ''Je was wel licht geraakt'', laat hij weten. ''Vind je het gek, na alles wat er ook gebeurd is tussen ons? Ik snap niet dat je dat moet zeggen'', aldus Billy. We missen een heel klein stukje van het gesprek en horen Billy vervolgens vragen wat Jessie ''daarmee'' wil zeggen. ''Dat het op dit moment heel lastig is om een gesprek met je te voeren'', laat hij weten. Billy wil op dit moment ook geen gesprek voeren, maar gewoon een vriend om haar heen hebben die er voor haar is. Ze is nu met hele andere dingen bezig. ''Ik ben nu helemaal niet met ons bezig. Ik vind het k*t om je zo te zien, maar kan er niks aan doen. Er valt op dit soort momenten geen land met je te bezeilen en die momenten heb ik ook'', laat Jessie weten. ''Dan doe ik het wel alleen'', reageert Billy. Ze wil alleen maar dat Jessie er voor haar is. En als ze een knuffel nodig heeft wil ze een knuffel. Ze barst in huilen uit. ''Zonder dat je er een oordeel aan hangt. Ik zit er gewoon doorheen klaar'', laat ze weten. ''Ik weet het'', reageert Jessie begripvol. ''Nee, je weet niet wat er in me omgaat. Ik hoef geen oordeel alleen soms een luisterend oor'', aldus Billy. ''Oké duidelijk''. Ramona komt de kamer binnen en onderbreekt daarmee het gesprek.

Als ze weer weg is gaat het gesprek weer verder. ''Het is goed dat je dat hebt gezegd. Ik ben gewend wel gewoon het gesprek aan te gaan en het over dingen te hebben'', laat Jessie weten. Er volgt een streamlock. Als we weer beeld hebben zien we Billy een aantal tranen wegvegen. Jessie zit nog steeds naast haar op bed en streelt haar been. ''Kom bij me als je me nodig hebt ja'', Daarna drukt hij een kus op haar voorhoofd en geeft hij haar een bekertje water. Billy bedankt hem. En daar is Ramona weer. Alsof ze om de hoek heeft staan wachten tot het gesprek voorbij was. ''Ik had een kaartje gelegd op je bed'', laat ze weten. ''Dat heb ik helemaal niet gezien. Wat lief. Dankjewel schatje'', aldus Billy. Daarna keert Billy zich weer naar Jessie toe. ''Zullen we roken?'' Jessie vind dat een goed plan.

Ruud en Rowena zien we ondertussen in de horeca keuken. ''Vanavond kom ik bij jou op bed knuffelen. Ver bij Jessie vandaan'', aldus Ruud. Als Jessie de keuken inkomt lopen loopt Rowena weg. ''Ze is boos op je'', laat Ruud weten. ''Ja dat zie ik. Iedereen is altijd boos op me. Dan moeten jullie lekker boos zijn'', aldus Jessie. Ruud volgt Rowena de vide op. Daar besluit hij alvast even met Rowena te knuffelen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.