Einde Jessie en Billy, Jessie maakt het uit! ~ Utopia Gekte

9/20/2016

Einde Jessie en Billy, Jessie maakt het uit!

Billy: ''Er is geen ons''

Om vijf over twaalf zien we Ruud en Rowena met elkaar knuffelen in de badkamer. Billy en Dominique zijn zichzelf ondertussen aan het opmaken. Jessie wilde even met Billy praten, maar ze is dus eerst druk bezig met zichzelf opmaken. Ongeveer vijf minuten later zien we Jessie en Billy samen op de schommelbank. ''Ik merk dat ik mezelf een beetje kwijt aan het raken ben en dat ik echt ruimte nodig heb om me op mezelf te focussen, want zoals het nu gaat gaat het echt niet. We moeten gewoon afstand nemen. Ik weet dat het heel moeilijk gaat worden en weet ook niet hoe ik het vorm moet gaan geven. Er zal ontwenning zijn in het begin, maar ik merk wel dat het is wat moet gebeuren'', aldus Jessie. ''Wat gister is gebeurd gaat ver. Jouw probleem met mijn probleem. Ik ben hier gewoon voor mezelf. Dit moment is er geen tijd... Er is geen ons'', laat Billy weten. Die het helemaal met Jessie eens is. ''Het is allemaal heel erg snel gegaan en daardoor ben ik mezelf ook een beetje kwijt geraakt en gaan geloven door gesprekken dat het er niet is'', aldus Jessie. Billy vind het wel drastisch dat hij dat zegt. ''Misschien is dat wel wat deze plek doet. Waar ik eerst heel stellig was in mijn mening is dat heel snel veranderd tot bepaalde hele drastische dingen. Ik wil hier dan niet meer zijn en liever met jou buiten wat jij ook zei. Maar dat is niet wat ik wil en wat jij zegt. Jouw probleem word mijn probleem. We zijn elkaar niet aan het aansterken. We trekken elkaar juist naar beneden. Ik zeg niet dat dat voor altijd zal zijn, maar ik denk dat we het allebei wel inzien'', aldus Jessie. ''Dat weet ik wel zeker'', beaamt Billy.

''Belangrijk is dat je de oorzaak bij de oorzaak aanpakt en niet met andere dingen bezig bent. Wat je nu doet vind ik heel sterk. Heel goed wat je nu doet, maar niet terecht dat je zegt dat je dingen die je hebt gedaan.... Dat dat door ons komt'', aldus Billy. ''Het is een combinatie van beide. Ik zat sowieso al niet lekker in mijn vel en dan is het makkelijk om naar je toe te trekken omdat ik vrolijk van je word'', laat Jessie weten. ''Nu geef je mij het gevoel dat ik het probleem ben en dat is niet het geval'', reageert Billy. ''Dan heb ik het verkeerd verwoord, want ik vind het moeilijk, maar het is iets wat ik voor mezelf op een rijtje wil hebben'', aldus Jessie. ''Dat is goed, mijn steun heb je'', laat Billy weten. ''Ik wil ook normaal met elkaar omgaan en heb geen idee hoe ik dit vorm moet gaan geven. Ik heb wel echt gevoelens voor je, maar moet dingen oplossen. Ik kan dat niet wegstoppen door vrolijk met jou....''. Er volgt een streamlock dus wat Jessie wou gaan zeggen kunnen we niet meer mee krijgen. ''Het is goed'', horen we Billy zeggen als we weer beeld hebben. ''Het is beter zo'', aldus Jessie. ''Ja, dat vind ik ook. Heb je honger? Wil je wat eten'', vraagt Billy. Zo beëindigd ze het gesprek om vervolgens op te staan en samen met Jessie terug naar de loods te lopen. Jessie zegt dat hij een broodje pindakaas heeft liggen, maar dat hij die slecht weg kreeg.

Binnen knuffelt Jessie met Rowena. ''Je hoeft niks te zeggen oké. Het is al goed, je bent veilig'', laat Rowena weten. ''Ik moet mezelf even op mezelf gaan focussen met de groep en niet alleen vluchten met Bil, want dat is wat ik gedaan heb. Ik vind haar wel echt leuk, maar dit is niet wat ik wil. Ik kom in situaties. In dingen waar ik niet in wil zitten. Ze heeft vast de juiste intenties, maar het voelt gewoon niet goed. Ik had eerst al gezegd 'het is mijn type gewoon niet'. Het is in ieder geval niet wat ik nu nodig heb. Het is heel makkelijk om hier in dingen te vluchten, omdat het de situatie een stuk makkelijker maakt, maar ik moet het voor mezelf oplossen. Op het moment halen we elkaar alleen maar naar beneden, dus ik wil het niet meer'', laat Jessie weten. ''Moeilijk'', vind Rowena. ''Ja, maar beter nu dan over een jaar'', beseft Jessie. ''Het belangrijkste is dat je open en eerlijk durft te zijn'', laat Rowena weten. ''Het voelt ook als een opluchting. Het voelde niet helemaal goed. Ik verlies gewoon een beetje mijn doel uit het oog'', biecht Jessie op. Terwijl Jessie en Rowena verder praten schakelen we even over naar de andere stream. Daar is Billy op het rokersbankje aan het praten met Romy, over natuurlijk precies hetzelfde onderwerp. ''Zo halen we elkaar alleen maar naar beneden'', laat ze weten. Als Ruud aan komt lopen krijgt hij het natuurlijk ook meteen te horen. ''We hebben er een punt achter gezet. Dat is beter''.4 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.