Duizend dagen feest begint met problemen ~ Utopia Gekte

9/23/2016

Duizend dagen feest begint met problemen

Probleem na probleem

De hele dag zijn de bewoners al druk bezig met alle voorbereidingen voor het 1000 dagen feest. Op het terrein staan kraampjes, food trucks en een gigantisch podium. Om vijf voor half vier komt er een stroom bezoekers het terrein op. Onder andere Rianne en Rowena ontvangen de bezoekers. ''Er zijn drie rijen. Twee voor de cash en één voor de pin'', gilt Rowena zodat alle bezoekers ervan weten. Binnen zit Karin ondertussen in de behandelstoel van de tandarts. Er was eerder deze middag een tand bij haar afgebroken of er uit gegaan en dat moet snel verholpen worden. Dominique zit even bij Karin om haar te steunen en laat weten dat als ze iets voor Karin kan doen Karin het haar gewoon moet komen laten weten. Volgens Karin valt het allemaal wel mee. De tandarts gaat de tand gewoon lijmen en dan moet ze alleen heel voorzichtig doen. ''Even vloeibaar eten vandaag. Het is heel kut ik weet het'', laat Dominique weten.

Buiten staat de muziek al aan en Rianne's stress is nog steeds volop gaande. We zien haar heen en weer lopen over het terrein en horen haar tegen Benjamin zeggen dat hij naar Baas Beach moet. Daar moet hij gaan helpen. Al snel komen er bezoekers naar Rianne met vragen. Zo willen meerdere bezoekers weten waar ze hun jas kunnen laten. ''Er is geen garderobe vanwege het goede weer, maar je kan hem even in de auto leggen'', vertelt Rianne de bezoekers nadat ze zelf ook even moest nadenken. De man zegt terecht dat ze hun jas vanavond laat misschien wel weer nodig hebben. Ook krijgt Rianne de vraag van mensen of ze niet de loods in mogen. Rianne zegt van niet. Als de vrouw vraagt of ze niet even om het hoekje mag kijken zegt Rianne dat ze dan maar even mee moet lopen. Daarna zien we haar met bezoekers naar de poort lopen zodat ze hun jas in de auto kunnen leggen. Rianne staat er dan bij zodat de mensen daarna ook gewoon het terrein weer op kunnen. Als ze vanavond hun jas weer willen pakken mogen ze Rianne komen halen dan loopt Rianne weer mee, belooft ze.

In de Luifel kan er al meteen gewerkt worden. Cemal en nog een andere bewoner zijn daar druk bezig met klanten helpen die nu al gelijk trek hebben in een lekker frietje. Benjamin zien we Rianne zoeken. Er zijn namelijk nog meer problemen. ''Het is nu al half vier, het programma moet aangepast worden'', vertelt hij aan andere medebewoners. Nog lang niet alle gasten zijn binnen namelijk. Omdat er nog een auto op het terrein stond van de tandarts konden de bezoekers pas later het terrein op. Als Rianne weer terug op het terrein is horen we dat zij er zelf ook al achter is gekomen. ''We lopen nu al uit hé. Baas is net begonnen met draaien'', vertelt ze aan Gina. ''Die pauze. Kunnen we daar niet iets in schikken'', vraagt Gina. Nee dat is geen optie vind Rianne. Bas mag nog een kwartier draaien en over tien minuten moeten alle Utopianen naar het podium. Rianne en Gina gaan het snel doorgeven aan hun medebewoners. Rianne brengt als eerste Bas op de hoogte. ''Kwart voor vier gaan we het volkslied doen. Nog een kwartiertje draaien''.

Ook Cees heeft al snel een probleem. ''Eén van mijn kaartjes is weg. Ik leg het hier net neer. Alles keurig op volgorde'', laat hij aan Bas weten. Dominique besluit Cees te helpen zoeken, maar ze kunnen het niet vinden. ''Ik leg het daar net neer'', aldus Cees. ''Misschien net weggewaaid. [...] We starten een kwartier later Cees. Ik ga nog even plassen'', reageert Dominique. Cees blijft verder praten. Hij snapt het niet, hij was zo goed voorbereid. Dominique komt daarom meteen met een oplossing. ''Dan kijk je met mij mee''. Ze gaan tenslotte samen presenteren. Als alle bewoners niet veel later klaar staan om het podium op te gaan is Rianne nog steeds aan het stressen. Dominique besluit haar frustraties er dan ook maar eens uit te gooien. ''Ze kan echt niet organiseren hoor. [...] Ja, Jezusmina''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.