Dominique is niet gekomen om populair te worden. ~ Utopia Gekte

9/11/2016

Dominique is niet gekomen om populair te worden.

Billy en Jessie praten met Dominique.

In de paarse slaapkamer is Dominique weer aan het praten over haar aanstaande vertrek. Inmiddels weet zo goed als iedereen van de situatie. Het is zeker dat ze naar huis wil gaan, maar onduidelijk is of ze haar 24 uur heeft aangevraagd of niet. In principe is ze al afscheid aan het nemen zonder dat ze zeker weet of ze gaat. Een precieze datum weet ze sowieso nog niet, al liet ze eerder vandaag weten binnen een week te vertrekken. 

Billy knuffelt Dominique en hoopt dat ze niet zomaar gaat vertrekken. Ze moet er goed over nadenken. Billy vind het echt niet leuk dat Dominique hoogstwaarschijnlijk vertrekt. ''Ik ben al helemaal uitgehuild. Ik vind het wel leuk, maar ook moeilijk. Ik wil er niet teveel over praten dat is niet goed. Ik heb buiten altijd in een schijnrealiteit geleefd. En in Utopia ben ik er achter gekomen dat het niet waar is geweest. En nu leef ik in Utopia weer in een schijnrealiteit. Ik wil nu buiten écht gaan leven. Ik heb geen tijd voor de dagelijkse dingen die er bij komen in Utopia. Het spelelement vind ik wel leuk. Als ik naar buiten zou willen... Ik moet hier niet teveel over praten. Het is het niet waard om mijzelf hier af te brokkelen terwijl ik naar buiten verlang. Als dat gevoel elke keer terug komt is dat heel vermoeiend. Ook om daar geen gehoor aan te geven. Ik probeer er vandaag nog rationeel over na te denken, maar dat doe ik al een tijdje. Elke keer kom ik op hetzelfde uit'', legt Dominique uit. Ze zegt niet gekomen te zijn om populair te worden of een bekende Nederlander. ''Dat gaat ook niemand lukken'', lacht Billy.

''Het is super kut, maar ik ben eigenlijk al een beetje uitgehuild. Mijn moeder schrijft zo mooi in mijn post dat ik niet moet opgeven. Dat mijn groei nog niet klaar is. Of dat het nog niet is voltooid. Maar niemand kan het weten. Alleen als je hier zit als inwoner. Reken mij er niet op af alsjeblieft'', vraagt Dominique onzeker. Ze zit nu al bijna 9 maanden in Utopia. Billy en Jessie begrijpen het. Pas over 6 maanden zou ze vrijwillig zonder verlies van borg weg mogen gaan. Dat is te lang.

Dominique baalt ook van de inzet die zij toont voor projecten. En dat ze dan geen respons krijgt. ''Ik heb er deze week mails uitgeknald waar je U tegen zegt. En tijdens het wachten op reacties raak je weer verzeild. Ik ben een werker en ik kan niet de hele dag op een grasveldje liggen'', laat ze weten. Ze is met veel dingen bezig geweest die ze nog zou willen uitvoeren in Utopia. Alleen loopt het allemaal niet zoals ze had gehoopt. Ze weet zeker dat ze buiten Utopia ook mooie dingen kan bereiken.

Cees de fluisteraar.

Naast Dominique weet ook Cees nog altijd de camera's op zichzelf te richten. Hij is al ruim een uur aan het mopperen over hoe ongekend vies alles is. Hij heeft nog nooit zulke vieze koelkasten gezien in zijn hele leven. Hij reageert zich af op alle twintigers die nog lang niet het bewustzijn hebben. ''Het zal ze een zorg zijn. Lang leve de lol en voor de rest? Dat is het. Dat is het gewoon. Op een paar na misschien die wel verantwoordelijkheid nemen en bezig zijn. Maar hoe komt dat? Die jongen heeft een jaar alleen gewoond. Cemal. Hij had een huis vol met vrienden de hele dag, maar geen ouders om hem heen. Helemaal niks'', aldus Cees. Rowena vind het zielig voor Cemal. Ook over Jacco fluistert Cees het een en ander. Dat hij bijvoorbeeld weer thuis woont sinds zijn relatie voorbij is. Rowena wist dit niet.  0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.